Sayfa 510/912 İlkİlk ... 10410460500508509510511512520560610 ... SonSon
Arama sonucu : 7289 madde; 4,073 - 4,080 arası.

Konu: CEMAS - Cemas Döküm

  1. Adamlar bu haftayı da yedi. Hayırlısı haftaya diyelim

  2. Tunahan ustam . fenalastim hastaneye yattım pek iyi değilim bu Rızanin cemasi sağlığımı piskolojimi herseyimi bozdu .ateş öksürük grip feci .halsizlik ne ararsan var bağışıklık sistemi çöktü. serum yedim kendime geldim iki gündür çok sıkıntıliyim ALLAH cumlemize bu Rızanin cemasi nda sabır versin .adam cemasi bıraktı gün gün düşürmek için elinden geleni yapıyor. Aynı ekip nibas a girdiler .keyiflerini beklicez artık nereye kadar dusecek cemas artık alıştım ALLAH bunların yanına koymaz bunu

  3. Son 5 yılda öz sermayesinin en az 2/3’ünü kaybedenler içinde !!!
    Eskilerden Kim Kaldı Şu Piyasada-->https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=46405
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

  4. 21 Mart 2018 - 17:49

    Sert fiyat hareketlerine sahne olan Çemaş Döküm, 35 milyon lira zarar edince özsermayesi 80 milyon liraya geriledi

    2017 bilançosunda 35 milyon lira zarar açıklayan Çemaş Döküm Sanayi A.Ş.’nin (CEMAS) özsermayesi 80 milyon liraya düştü. Şirketin, 237 milyon lira ödenmiş sermayesinin 2/3’ünü kaybetmesi nedeniyle Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) 376. Maddesi gereğince teknik iflas kapsamına girdiği belirtiliyor. Borca batık durum olarak da bilinen teknik iflas nedeniyle şirket yönetiminin bir dizi tedbirler alması gerektiği vurgulanıyor. Şirketin son yıllık bilançosuna göre sermaye ve kanuni yedek akçeler tutarının 2/3'ünün zarar nedeniyle karşılıksız kalması halinde, yönetim kurulunun çağrısı üzerine genel kurul, sermayenin tamamlanması veya 1/3'ü ile yetinme kararlarını almazsa şirket sona eriyor.

    MECNUR ÇOLAK VE EKİBİ İŞ BAŞINDA

    Son dönemde firari manipülatör Mecnur Çolak ve borsada ismi sık sık manipülasyonlara karışan Metin Yüksel ve Haluk Bahadır gibi isimlerin operasyon yaptığı iddia edilen ÇEMAŞ hisseleri 2 lira seviyesinden 7 liraya kadar hızlı bir yükseliş kaydetti. Patron Rıza Kutlu Işık’ın da alım yaparak operasyona destek olduğu iddiası borsa kulislerinde konuşuluyor. Bugün ise yüzde 20 oranında değer kaybederek taban olan hisseler 5.48 liraya geriledi.
    Bu arada hisselerin defter değeri 34 kuruş.

    TEKNİK İFLAS NE ANLAMA GELİYOR

    Teknik iflasa yol açan nedenler ile yapılması gereken işlemler Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) 376. maddesinde düzenlenmiştir. İlgili maddede;

    “(1) Son yıllık bilançodan, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının yarısının zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşılırsa, yönetim kurulu, genel kurulu hemen toplantıya çağırır ve bu genel kurula uygun gördüğü iyileştirici önlemleri sunar.

    (2) Son yıllık bilançoya göre, sermaye ile kanuni yedek akçeler toplamının üçte ikisinin zarar sebebiyle karşılıksız kaldığı anlaşıldığı takdirde, derhâl toplantıya çağrılan genel kurul, sermayenin üçte biri ile yetinme veya sermayenin tamamlanmasına karar vermediği takdirde şirket kendiliğinden sona erer.

    (3) Şirketin borca batık durumda bulunduğu şüphesini uyandıran işaretler varsa, yönetim kurulu, aktiflerin hem işletmenin devamlılığı esasına göre hem de muhtemel satış fiyatları üzerinden bir ara bilanço çıkartır. Bu bilançodan aktiflerin, şirket alacaklılarının alacaklarını karşılamaya yetmediğinin anlaşılması hâlinde, yönetim kurulu, bu durumu şirket merkezinin bulunduğu yer asliye ticaret mahkemesine bildirir ve şirketin iflasını ister. Meğerki iflas kararının verilmesinden önce, şirketin açığını karşılayacak ve borca batık durumunu ortadan kaldıracak tutardaki şirket borçlarının alacaklıları, alacaklarının sırasının diğer tüm alacaklıların sırasından sonraki sıraya konulmasını yazılı olarak kabul etmiş ve bu beyanın veya sözleşmenin yerindeliği, gerçekliği ve geçerliliği, yönetim kurulu tarafından iflas isteminin bildirileceği mahkemece atanan bilirkişilerce doğrulanmış olsun. Aksi hâlde mahkemeye bilirkişi incelemesi için yapılmış başvuru, iflas bildirimi olarak kabul olunur.†hükmü yer almaktadır.

    Özetle, şirketin son yıllık bilançosuna göre sermaye ve kanuni yedek akçeler tutarının 2/3'ünün zarar nedeniyle karşılıksız kalması halinde, yönetim kurulunun çağrısı üzerine genel kurul, sermayenin tamamlanması veya 1/3'ü ile yetinme kararlarını almazsa şirket sona ermektedir.

    kaynak : borsagundem
    Eskilerden Kim Kaldı Şu Piyasada-->https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=46405
    Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.

  5. Kanun hükmünde kararname yani OHAL varken şirketler iflas edemiyor diye biliyorum .ve ayrıca kipa batık ve özellikle teknosa yıllardır ozsermaye si eksi idi onlara bişey olmadı korkma bunada olacaksa bile hemen olmaz daha ozsermaye eksi olmasi lazim hala arti 80 de .bunun iFlasi 3_4 yılı bulur eğer böyle birşey varsa .yoksa zaten problem yok .ben batacagini sanmıyorum ancak patronu dolandırıcı o nedenle daha duserse düşer yoksa iflas etmez okonuda korkum yok .tek korkum patronu sakat kuruslara dahi düşse artık sasirmam çünkü patronu üçkağıtçı tek problem bu

  6. Burada bu islere canak tutann3 ..5 kanu bozuk var orgutlenmisler ky nin agzina sictilar burada dogru soyleyeni adminler hemen niye uzaklastiriyor diye kendime soruyorum cevap yok size sorsam dersiniz ki bu formda bazi kisiler tuzak kuruyor ky dudukluyor eger oyleyse ky yi kim duzmek istiyorsa hepsini ust uste koyup gecmek lazim ha simdi ben boyle yazdim diye banlarsaniz sikibti yok cok cok a.s derim

    SM-A510F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

  7. Yazan da kalmamış artık.
    Sabahın köründe İnvest 100k alıp yattı. Akşam kapanış da birileri ısrarla ao da kapatmak istedi fakat birileride hayır 67 kapanacak dedi 😊 Tesadüf odur ki yarın ki tavan fiyatı düz 2.00 acaba abilerin takıntısı mı var 😊
    Galiba paronayak yaptı bu adamlar bizi 😊

  8. paranoyak etti bu Rıza denen bizi .Tunahan üstad

Sayfa 510/912 İlkİlk ... 10410460500508509510511512520560610 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •