Artan

12,32 10 18:10
133,10 10 18:10
17,95 9.99 18:10
83,65 9.99 18:10
16,25 9.95 18:10
Artan Hisseler

Azalan

3.600.000,00 -10 18:10
37,48 -9.99 18:10
289,00 -9.97 18:10
4,07 -9.96 18:10
28,32 -9.87 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

7.468.048.809,25 18:10
6.326.164.607,21 18:10
5.831.811.390,32 18:10
5.767.830.718,38 18:10
5.524.156.276,00 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 751/949 İlkİlk ... 251651701741749750751752753761801851 ... SonSon
Arama sonucu : 7587 madde; 6,001 - 6,008 arası.

Konu: SILVR - Silverline Endüstri

1.  Alıntı Originally Posted by kageifuru Yazıyı Oku
    Niyetimiz bu. Fakat şirket yönetimi ucuzcu olunca maalesef güvende kalmıyor. Ben geçen seneki karın gerçek bir kar olduğundan bile şüpheliyim, zira kredibilitemiz yüksek olsun diye yapılmış olabilir. Açıkçası yatırımcının güveninin az olduğu bir şirket, her şeye açık...

WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Katakülle yapmayan şirket mi var bıstte...zira sn izci’nin dediği gibi marka değeri yüksek bir şirket.
    Hisse alsaydı başını 3 lere gitseydi o zaman sıkı bir düzeltme yerdi ancak halihazırda yıl sonu karını bile fiyatlamamış fiyat ortada..panikle satan 5 kez düşünsün derim,herkesin kendi tasarrufu...ben pozitif taraftayım...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
     Alıntı Originally Posted by kageifuru Yazıyı Oku
    Niyetimiz bu. Fakat şirket yönetimi ucuzcu olunca maalesef güvende kalmıyor. Ben geçen seneki karın gerçek bir kar olduğundan bile şüpheliyim, zira kredibilitemiz yüksek olsun diye yapılmış olabilir. Açıkçası yatırımcının güveninin az olduğu bir şirket, her şeye açık...

WAS-LX1A cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yıl sonu bilançosunda mükemmel bir kar olduğu halde beğenmemiştim...irtifa kaybedeceği anlaşılıyordu...bu durumu hatırlarsanız beraber tartışmıştık...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Anadolu
    Gönderi
    5,050
     Alıntı Originally Posted by Kazançkapısı Yazıyı Oku
    Katakülle yapmayan şirket mi var bıstte...zira sn izci’nin dediği gibi marka değeri yüksek bir şirket.
    Hisse alsaydı başını 3 lere gitseydi o zaman sıkı bir düzeltme yerdi ancak halihazırda yıl sonu karını bile fiyatlamamış fiyat ortada..panikle satan 5 kez düşünsün derim,herkesin kendi tasarrufu...ben pozitif taraftayım...
    Evet...aynen katılıyorum....olay budur...

4. Sektördeki Gelişmeler:
    2017 yılının ilk çeyreğine Bakanlar Kurulu’nun dayanıklı tüketim mallarına uygulanan ÖTV
    indirimi kararı sonucunda dayanıklı tüketim mallarında önemli bir büyümenin yaşanmasını
    sağlamıştır.2018 yılının ilk çeyreğinde ÖTV indirimi uygulamasının sonlandırılmış olması
    ürün fiyatlarında döviz kuru ve enflasyon etkisi dışında %6,7 oranında artışlara sebep olmuş
    ve bunun yanında Türk Lirası’nın aşırı değer kaybetmesi alım gücünün azalmasına neden
    olmuştur. Ülkemizde sürpriz bir şekilde 24 Haziran 2018 tarihine alınan erken seçim
    kararınında piyasalara doğrudan etki etmesi beklenmektedir. Bölgemizde yaşanan politik ve
    ekonomik gelişmelerin olumsuz etkileri sonucunda özellikle iç piyasada yılın ilk çeyreğinde
    bir önceki döneme göre %20 oranında sert bir daralma meydana gelmiştir.

bu cümle aslında bir çok şeyi özetlemiş...ötv indiriminin fiyatları yükselttiği ,tl nin değer kaybetmesi de talebi kıstığını dolayısı ile 2017 yılına göre %20 lik sert daralmanın olduğunu söylüyor faaliyet raporu...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. 2018 yılı ilk çeyreğinde ana ihracat pazarı olan Avrupa pazarında yaşanan talep
    yavaşlaması rağmen döviz kurlarındaki artış Türk üreticilerinin Uzakdoğu üreticilerine göre
    rekabet avantajını korumasını sağlamıştır. Başta Rusya ve diğer Avrupa dışı ülkelerdeki
    pazarlarda devam eden büyüme ve edinilen yeni pazarların da etkisi ile ihracata yönelik
    satışlarımızda bu dönemde artış meydana gelmiştir

faaliyet raporundaki bu cümlede ise döviz yükselişinin satışları artırdığı yazıyor...yani ihracatta bir sıkıntı görünmüyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. Sektörde yaşanan gelişmelere paralel olarak firmamızın da bu dönemdeki satış adetlerinde
    gerileme meydana gelmiş ancak sektör ortalamasından çok daha az bir daralma yaşanmıştır.

bu cümlede gayet açıktır...adet bazında daralma yaşanmış ama sektördeki diğer oyuncular kadar etkilenmediklerini söylemişler...şimdi diğer konulara da bakalım...

7. aspilatör ve davlumbaz üretimleri 2017 aynı çeyreğine göre 292,730 adetten 271,682 adete düşmüş...%7 lik bir düşüş olmuş...ciro 56 milyon civarı iken 2017 aynı çeyrekte 47 milyonmuş...buna göre ciro artmış ama bu ürün başına yapılan küçük bir zamdan ileri geldiği anlaşılıyor...daha doğrusu ihracattan kaynaklı bir gelir fazlası oluşmuştur diye düşünüyorum..

bu satışlardan brüt kar %4 iken geçen yıl aynı çeyrekte %11 imiş...özsermaye karlılığı -%3 olmuş iken geçmişte +%5 imiş...

kısacası maliyet artışları ürünlere yansıtılamamış ve talep iç piyasada zayıf kalmış...talebin zayıf kalmasının bir nedeni de inşaat sektöründeki malum durgunluktur...seçimlerden sonra piyasaya güven gelirse ve tüketiciler harcama yapmaya başlarsa ( bu aralar piyasada para dönmüyor...esnaf çok şikayetçi...parası olanlar ya altın alıyor yada döviz ) vatandaş önünü görüp harcama yaparlarsa piyasa canlanacaktır...

tüm bunlar şu an için olumsuz görünüyor..yanlız yakın geçmişte ürünlere %20 lik zam yaptıkları duyumunu almıştık....bu gelecek için iyi bir bilanço ihtimalini güçlendiriyor...ikinci bir konuda hisse son zamanlarda çok kötü endekse rağmen çok dik ve sağlam durdu...şimdi bu alıcıların tavrı çok önem kazanıyor...acaba bu alanlar bu hisselere ne yapacaklar ?? acaba milleti döküp tekrardan alacaklar mı ??

silverlinede gelen bu zarar ile açıkçası ben de şok oldum...benim beklentim 3,5-4,5 milyon tl kar etmesi idi...ki hissede son zamanlarda çok dik duruyordu...bir de arçeliğin karı da 2017 son çeyrekten iyi gelmişti vede vesbenin de bilançosu iyi gelmişti...ben tüm bunlara bakarak çok umutlu idim...

şirket şu pazarlama bölümü ile birleşirse çok iyi olurdu...riski silvere havale edip karın kaymağını kendilerine alıyorlar gibi bir duyguya kapılıyorum...

neyse dostlar ben hepinize başarılar diliyorum....

8. sektörü iyi bir şirket silverline ama tüketici güveni ,türkiyenin ekonomik dengeleri ,özelikle de inşaat sektörü ile doğrudan iletişim halinde olan bir şirket..dediğim gibi gelecek için son yaptığı %20 lik zamlar ile umutluyum ...ama bu gelen bilançodan pek de umduğumu bulamadım...yine de son kararı tahta yapıcılar verecek...onlar belki de milyonlara varan hisse toplamışlardır...biz ky ların hissenin gidişatında pek de etkili olabileceğimizi zanetmiyorum...yani isteseler yine götürürler...

umarım elinde bulunduran arkadaşlar bu hisseden kazanırlar...

Sayfa 751/949 İlkİlk ... 251651701741749750751752753761801851 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •