Sektördeki Gelişmeler:
2017 yılının ilk çeyreğine Bakanlar Kurulu’nun dayanıklı tüketim mallarına uygulanan ÖTV
indirimi kararı sonucunda dayanıklı tüketim mallarında önemli bir büyümenin yaşanmasını
sağlamıştır.2018 yılının ilk çeyreğinde ÖTV indirimi uygulamasının sonlandırılmış olması
ürün fiyatlarında döviz kuru ve enflasyon etkisi dışında %6,7 oranında artışlara sebep olmuş
ve bunun yanında Türk Lirası’nın aşırı değer kaybetmesi alım gücünün azalmasına neden
olmuştur. Ülkemizde sürpriz bir şekilde 24 Haziran 2018 tarihine alınan erken seçim
kararınında piyasalara doğrudan etki etmesi beklenmektedir. Bölgemizde yaşanan politik ve
ekonomik gelişmelerin olumsuz etkileri sonucunda özellikle iç piyasada yılın ilk çeyreğinde
bir önceki döneme göre %20 oranında sert bir daralma meydana gelmiştir.
bu cümle aslında bir çok şeyi özetlemiş...ötv indiriminin fiyatları yükselttiği ,tl nin değer kaybetmesi de talebi kıstığını dolayısı ile 2017 yılına göre %20 lik sert daralmanın olduğunu söylüyor faaliyet raporu...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri