gecen yıl borsa ralliye kalkmadan once mohikan hedefleri asagı idi. feyzaya gitti. şimdi yeni zirve diyor ama bu seferde yerin dibine gidiyor. enteresan bir durum.
gecen yıl borsa ralliye kalkmadan once mohikan hedefleri asagı idi. feyzaya gitti. şimdi yeni zirve diyor ama bu seferde yerin dibine gidiyor. enteresan bir durum.
hocam sıze zahmet ıhlgm bakarmısınız...şubattan beri neler degişmiş ...
Yanlış hatırlıyorsunuz. Ralliye kalkmadan önce hedefim dip değildi.
Bakınız bu alıntı tam 19 ay önce Ekim 2016'dan eski forumda ''son kızılderili'' topiğinden...
Econfin arkadaşımızın isteği üzerine yapmışız bu sayımları...
Her iki olasılığı da vermişiz...
Ya 70 altı ya da 93 üstü, arası darası yok demişiz.
Bunlar da yükseliş trendinin başladığı 2016 Aralık başı, yani 17 ay önce...
Rallinin başladığı zaman...
Dip 71.500 olabilir demişiz, 71.800'den dönmüş.
71.800'den 78.500'e tepki bekliyorduk. 78.500'ü kırmış gibi gösterip 80 bin de görülebilir demiştim.
Benim yanıldığım bölge 80-93 arasıdır. Yani Ocak- Nisan arası 3 ay...
Bunu defalarca yazdım.
1 yıl önceki referandum günü bunları paylaştık...
Referandum günü STAH abiye yapılan haksızlıklar nedeniyle foruma 1 ay ara verdim.
Mayıs'tan sonra son 1 yıldır orta-uzun vadeli aşağı yönlü sayımım yoktur.
Şubat başında ise tüm global piyasalarda %10-15 düşüş beklediğimi söylemiştim.
DUHUL : 1999
sayın mohikan 100 tane endeks yorumunuz içinden 3-4 tanesini alıntılamak bişey ifade etmez. Benim net olarak hatırladığım siz yeni bir zirve beklemiyordunuz ve endeksin 90 küsür binlerin üzerine çıkamayacağını söylüyordunuz. Hatta birçok hissede aşağı yönlü sayımlarınız vardı ve bu hisselerin tamamına yakını yeni zirveler yaptı. Eski forumdaki yazılarda bunlar zaten var.
Sayın Mohikan,
DolarTL yorumu için teşekkür ederiz. Bankalarda da son yaptığınız yorumdan itibaren belirttiğiniz dipler bugün görüldü sanki...
KCHOLL de belirttiğniz 13.50 altındaki dibi 13.47 ile bugün görmüş gibi...
Bu konularda son değerlendirmeniz nedir?
İyi günler...
Sn yarımada, alıntılara baksaydınız benim yeni zirve beklemediğimi yazdığımı zaten görürdünüz.
Yanıldığım rakamları da yazdım. (80 bin-93 bin arası)
2013 zirvesi geçildikten sonra, yani 93 bin sonrası 100 binleri bekleyenler haklı çıkacak diye de yazmışım.
Daha açıkça nasıl anlatılabilir? Bunların neresini anlamıyorsunuz?
Bir de şunu söyleyeyim, BIST yeni zirveleri 10-15 tane BIST 30 hissesi ile yaptı.
Aşağı yönlü saydığım hisselerin çoğunda (ALYAĞ, TEKTU, DEVA, DENCM, NTHOL,DOAS, IZMDC, GUBRE, BAGFS, FENER, TRABZON, ITTF, ADESE, KENT; KONYA,ESCOM, TKNSA, BMEKS vs vs vs. daha 100 tane sayabilirim.) sayımlar tutmuştur.
DUHUL : 1999
Yer İmleri