Sayfa 659/1023 İlkİlk ... 159559609649657658659660661669709759 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 5,265 - 5,272 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Galeyana gelip bazı şeyleri gözden kaçırmamak gerekiyor…

Bu seçim, bundan sonra bu ülkeyi rte değil ahmet ya da ayşe yönetsin seçimi değil..

Ülke gerek ekonomik, gerek sosyolojik, gerek uluslararası ilişkilerde son hız düz duvara doğru gidiyor..

Bu seçim buna dur demek, dememek.. ülke fabrika ayarlarına dönsün, dönmesinin seçimi.

Sonrasında kim ya da kimler yönetir onu zaman gösterecektir.

Duygusal, bağnaz, statikocu değil...

Akıllı olmakta fayda var.

2. Bende şu akp nin dava arkadaşlarım yol arkadaşlarımı anlamıyorum.neyin davası neyin yol arkadaşlığı Davutoğlu'nu bir gecede görevden aldı,Bülent Arınç'ı, kardeşim dediği adamı tehdit etti ama hala bu adamların hiç sesi çıkmıyor Erdoğan diyor partim diyor birbirlerine sıkıca sarılıyorlar. Davası deyince hep aklıma şerri yönetime geçmek istedikleri geliyor.

3. Yukarıda linkte Ersoydelta hocanın dolar ve altın hakkındaki görüşlerini buraya affina sağınarak kopyaladım. Sizler ne düşünüyorsunuz dostlar?

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    hdp'nin deklare edebileceği en iyi aday (yada tek aday) selo idi..

bugünkü konsensus anketine göre, 2.turda ince 45 alabiliyormuş (ve akşener yada şener üstünde bir rakammış bu).. aslolan şu ki, kritik oy kayması- kürtlerin oyu.. ilk turda hdp baraj altı kalırsa bütün g.doğu vekillikleri akp alacak.. yani ilk şart hdp baraj üstü kalmalı, bu sayede cumhur iitf. 300 altı kalırsa, 2.turda rakibin şansı yüksek olur, ama mecliste azınlıkta kalınırsa 2.tur adayının (ince yada akşener) şansı çok azalır..

ikinci şart, kürt yoksulların tayyip'e değil ince / yada akşener'e oy vermesi ikili tercihte.. 16-nisan'da bunu vermediler, hatta tayyip ilk konuşmasında güneydoğu'ya özellikle teşekkür etmişti, sonucu değiştiren kritik oy farkı oradan gelmişti çünkü.. şimdi bu 45 günde londra'nın dolar kurunu 5 lira yada 7 liraya sürmesi sonucu etkilemeyecek, çünkü şantiyelerdeki amelelerin işten atılması yada kur artışının gündelik hayata enflasyon olarak yansıması vakit alacak, bu 45 gündeki kriz havasını soluyacak olan orta/üst sınıflar zaten akp'ye oy vermeyen kitle..
    Zaman alır ama şantiyedeki ameleler işten atılacak,dolar kurunun artışı gündelik hayata enflasyon olarak yansıyacak ,siz farkında değilsiniz ama zaten bu iki olgu da uzun süredir oluyor( belki de farkındasınız yazmıyorsunuz ).Hep öngörüsüne güvendiğiniz halk kendi ekonomik durumunun bozulduğunu görüyor.Bu faturayı seçimlerde akp nin önüne koyacak.Zaten seçimlerde ondan öne çekildi.Belki RTE başkan seçilir ama AKP gümler belediye seçimleri ise AKP için tam hezimet olacak.Benim tahminim böyle.Halk öyle ya da böyle bu iktidardan nemalandı,gerek yardımlar olsun gerek imar kazançları olsun(375 bin müteahitden bahsediyoruz))))) )haketmediğimiz bir zenginlik yaşandı.Özellikle 2007 2008 e kadar halk çok nemalandı bu işlerden.Uzun süredir para yok ,artık iflasların ve sıkıntıların zamanı.Bence yaklaşan krizi bu iktidar göğüslemeli AKP artık biter de CB olarak RTE sorumluluğu üzerine almalı o seçilmeli.Sonra olası bir kriz durumunda beni seçmediniz ondan oldu diyememeli.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    siz fikri, vicdanı, irfanı hür.. biz mal fikir, vicdan, irfandan yoksun insanlar değiliz sn bora. sadece rasyonel yaklaşmaya çalışıyoruz.

seçimde "bu düzenden de beteri" kılpayı bir farkla oylanırsa vicdanınız rahat etmez eminim.

gelin siz o 4 oyu heba etmeyin.

Haydaaa...

Beyler ben kendi hissiyatımı ve nedenlerimi açıkladım.

Ve bana tıpış tıpış oy verecekler denmesinden hazzetmediğimi ifade ettim.

Kimseye kendi siyasi ve dini tercihlerinde bir lafım olamaz. Olamaz.

Herkes dilediği partiye verecek. Benden izin mi alacaklar yani.

Kimseye bu temelde "siz malsınız ben akıllıyım " gibi bir yaklaşımım olabilir mi?

Dün gece yanlış anlaşıldığım açık.

Ya da CHP lileri üzüp, tepkilerine neden olduğum belli.

CHP bakalım bu kez kendi içinden çıkardığı, ağzı laf yapan, kürsü üstadı biriyle başarıya ulaşabilecek mi?

Umarım öyle olur.

6.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Bende şu akp nin dava arkadaşlarım yol arkadaşlarımı anlamıyorum.neyin davası neyin yol arkadaşlığı Davutoğlu'nu bir gecede görevden aldı,Bülent Arınç'ı, kardeşim dediği adamı tehdit etti ama hala bu adamların hiç sesi çıkmıyor Erdoğan diyor partim diyor birbirlerine sıkıca sarılıyorlar. Davası deyince hep aklıma şerri yönetime geçmek istedikleri geliyor.
    Pandoranın kutusu gibi. Sır dolu bir parti. İçi sırlarla dolu. Birbirlerine düşecekler ve birbirlerini satmaya başladıklarında
    o kutu açılacak ve bunların bütün yedikleri naneler ortaya çıkacak. Kendi yandaşları bile nasıl aldatmışlar bizi diyecekler.

Sayfa 659/1023 İlkİlk ... 159559609649657658659660661669709759 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •