Sayfa 135/1032 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,073 - 1,080 arası.

Konu: HALK Cafe - I

  1. #1073
     Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Haklısın Hocam, maalesef TCMB behind the curve, yapılması gerekeni yapmaktan imtina etti ve hala da ediyor, bunun acısı kötü çıkar eğer hala aksiyon almaktan çekinirse, Arjantin MB ayni hataya düştü ve bir kaç günlük arayla faizleri 650 şer baz puanlık 2 artırışla %27 den %40 a çekmek zorunda kaldı (öte yandan TCMB faizleri sadece 75 baz puanı artırdı o da geç likidite penceresi faizi oluyor), TR'deki varlık fiyatları döviz cinsinden o kadar düştü ki BİST'teki 400 küsür şirketin halka açık olan kısımlarının toplam değeri 60 milyar dolar gibi çok komik bir seviyeye inmiş durumda şu anda, büyük bir yabancı fon tek kalemde borsada işlem gören tüm TR hisselerini rahatlıkla toplayabilir.
    1 trilyon doların üzerinde değere sahip Norveç Varlık Fonu gibi fonlar bu hisseleri toplamıyor ise, daha da değerinin düşeceğini düşünüyor olabilirler mi? Adamlar için para değil zira.

  2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Şimdi herkes Kasım 2008'deki tarihi dip seviyeye baktığında 2.62 yi görüyor ama gerçek rakam çok daha yukarıdadır (3.5 tl dir). Açıklayayım: HALKB ilk olarak 9 Mayıs 2007 Çarşamba günü borsada işlem görmeye başladı, halka arz fiyatı da 8 tl olmuştu. 9.5.2007 deki ilk işlem günü kapanış 8.90 tl den oldu. Onu takip eden 2 işgününde de Mayıs 2007'yi kapsayan gün içi en yüksek değer olarak 9.5 tl yi gördü. Ancak biz grafiğe baktığımızda Mayıs 2007 en yüksek fiyat olarak 6.87 yi görüyoruz çünkü 2007-2017 aralığında ödenmiş olan temettüler sürekli olarak reel fiyattan düşüldü. Arada çok büyük fark var, 9.5 : 6.87=%38 gibi. Şimdi gelelim Kasım 2008'deki tarihi gerçek dip seviyesine: Grafiklerde 2.62 gözüküyor ama temettülerden arındırılmış fiyattır bu, reel değil. Gerçek rakam ise bunun kabaca 3 te 1 üzerindedir yani 262x1.33=3.5 tl oluyor. O zamanki dolar kuru 1.8 olduğuna göre 1.95 dolar eder. Demek ki 2008 de görülmüş olan tarihi dip seviyemiz dolar bazında 1.45 değil de 1.95 olacak. An itibariyle de hisse 7.88 : 4.26=1.85 dolardadır yani 2008 deki tarihi dibin de altındayız şu anda.

    Özet: Hissenin dolar bazlı tarihsel dibi 1.45 dolar değildir, şu anki cari seviye olan 1.85 dolardır. An itibariyle hisse dolar bazında en diptedir.
    Yahoo temettüsüz fiyatları gösteriyor, ilgilenenler için: https://finance.yahoo.com/quote/HALK...rt?p=HALKB.IS#

  3. #1075
    Duhul
    Mar 2018
    İkamet
    Kaçak Akinonya Şatosu
    Gönderi
    1,478
     Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    1 trilyon doların üzerinde değere sahip Norveç Varlık Fonu gibi fonlar bu hisseleri toplamıyor ise, daha da değerinin düşeceğini düşünüyor olabilirler mi? Adamlar için para değil zira.
    norveç fonuna kakalarız.
    iyi fikir.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

  4. Eski Platoculari burada görmek güzel.

    Selam olsun. Halk'den uzağim lakin arkadaşlar sayesinde epey bilgi sahibi oldum.
    Lakin Usa kararı vermeden girmek bana zor geliyor.Piyasa bu dibin dibi, yükseğin tepesi olmaz.

    Burada herşey zamanlama.Hele doğru kuşu görmüşsen.Gerisi takip ve vnnn.

    HUAWEI MT7-L09 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

  5. TH hocam bende Halkb de 7.70 leri bekliyorum ... Buralara gelirse alacağım ... Darbede 7.30 kadar düşmüştü ya... O zaman biraz daha bekleyeyim belki 7 altına salarsa alayım diye.. Birden döndü ve 7.70 den trene binmiş 10.20 de inmiştim .. Ben indikten sonra 15.40 lara kadar gitmişti .. Ama ben dönüp bakmamıştım ardından artık... Şimdide sanki böyle bir şey yapacak .. Belkide darbede gördüğü fiyatı tekrar görecek ama benim niyetim 7.70 civarı almak .. Nasip artık , bekliyorum .saygılarımı sunarım .

  6.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    1 trilyon doların üzerinde değere sahip Norveç Varlık Fonu gibi fonlar bu hisseleri toplamıyor ise, daha da değerinin düşeceğini düşünüyor olabilirler mi? Adamlar için para değil zira.
    Norveç fonunda çok hisse var BIST'ten. Halkbank da vardı, 2017 sonlarına doğru hepsini satıp sıfırladılar, bu düşüşte payları var yani.
    Norveç fonundaki hisseler ve değişimleri hakkında bir yazı merak edenlere: http://www.lattedenborsaya.com/2018/...rsilastirmasi/

  7. #1079
    Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    afyonkarahisar
    Gönderi
    794
     Alıntı Originally Posted by 666 Yazıyı Oku
    3 dakikada kiriyor o cizgileri, kac kere de yaniltiyor kirdiktan sonra. 30 dakikada %15 yapan bir hisse, bir sefer ertesi gun de devam edecek. Teyidi geldiginde %25 yukarda olacak zaten. Bozdur dolarlari hadi. Fazla zaman kalmadi Hakan Atilla'nin olayina. Atraksiyon yapmazlarsa olmaz.
    saatlik kapanış görmek lazım , stop bu yüzden koyuyoruz ya , düşen trend çizgisini kırıp gibi yapıp tekrar aşağılarsa yönelirse zararımızı sınırlayalım diye ;)

    Yatırım kararları SPK'nın kurallarına göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadığı için yazdıklarım, yatırım kararları verilirken kullanılmamalıdır
    Son düzenleme : alekss; 07-05-2018 saat: 22:47.

  8. Bırakın fonları monları buralar bile 100.000 endekste mucize fiyatlar.. Ben 7.70 lerden aldığımda endeks 70-80 bin arasında bir yerdeydi... 7.70 den al ... 7.60 dan al... Bekle ... Sonra nere salarsa salsın hiç tınmayın bekleyin , bekleyin . Ben bugün tüm Fener hisselerimi 36.000 ortalama ile verdim gitti... Tüm paramla gözlerim fal taşı gibi açık halk bankasını izliyorum ... Bugün bile almak için kendimi zor tuttum... Fener hisselerimi boşaltmama sebeb oldu bu Hulkun fiyatı ... Buralardan alanlar seçim sonrası en az 9 -10-11 gibi Satar... sabreden 20 TL .üzeri de satar. Kelepir buralar kelepir.. Ortada global krız yok bi mok yok... Feyk feyk .. Cambaz dalda oynuyor .. Korkmayın kardeşim bu fiyatlardan.

Sayfa 135/1032 İlkİlk ... 3585125133134135136137145185235635 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •