arkadaşlar o kadar teknik ve dürüst yorum yapıyorsunuzki acaba ben bist de işlem yapmıyormuyum diye şaşırıyorum. şimdi olması gereken ne şirketin belli bir bilançosu vardır karı vardır "ve bu çizgide hareket eder" ve bizde bunu daha önceden tahmin eder o hisseler zamanı gelince borsaya kota edilen kısma yansır bizde satar kar ederiz. değilmi? Ohhhh ne güzel ya.. nerdeymiş bu borsa? deyip durmuyormuyuz bu kadar büyük sermayeli bir bankanın halka açıklığı ne kadar az, onun için şu olmaz bu olmaz.. ee niye öyle oluyor? hani belli bir kuralı var borsada kazanmanın niye bunlar dert oluyor ve tahmmin ettiğimiz gibi gitmiyor?
ve edaha paradoxal bir söylemimiz daha var; işte şu anki fiyat şu, satılıncada bu "olmalı" yok yav..
burda çağrı satışı varmı? veya alımı? kardeşim hisse borsaddanmı çıkıyor yoksa satılıyormu? kaldıki petrol ofisi gibi kağıtların borsaya kota miktarı az diye bu kota miktarı nın çağrı yoluyla alınması ve borsadan çıkarılşması. 6 ay çağırıyor. topluyor topluyor. ee süre sona eriyor. yav bbiz< karar veremedik borsadan çıkmaktan vazgeçtik yav .
yani bunların olduğu bir bist ten bahsediyoruz. öyle olmasa olması gerektiği gibi olsa ben şimdiye çoktan borsadan çıkardım. çünkü alacağımı alır reel hayattaki işlerime bakardım. böyle bankada veya yatırım kurumunda param %80 çoğalır ama bir kere bile reel olarak o parayı elime alıp işime bakamamamın ızdırabını yıllarca çekmezdim. YTD.
Bu yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir.
Yer İmleri