Sayfa 210/883 İlkİlk ... 110160200208209210211212220260310710 ... SonSon
Arama sonucu : 7062 madde; 1,673 - 1,680 arası.

Konu: VESBE - Vestel Beyaz Eşya

1. Dün 2 tane email attım. Faaliyet raporlarında yazdığınız halde faaliyete geçip geçmediği konusunda bilgilendirme yapmadınız diye , şayet bugün cevap gelmeseydi , SPK ya başvurcaktım bilgilendirmeleri yapmıyor diye.....
    işte şirket emailim sonucu açıklaması ;

27.12.2016 tarihli özel durum açıklamamıza istinaden, Şirketimizin Manisa OSB'de 750 bin adet/yıl çamaşır makinesi ve 750 bin adet/yıl kurutma makinesi üretim kapasitesi ile kurduğu yeni üretim tesisinin kurutma makinesi bölümünde Nisan ayında başlayan test üretim çalışmaları tamamlanarak, Mayıs ayı itibarıyla seri üretime geçilmiştir. Çamaşır makinesi bölümünde ise test üretimi devam etmekte olup, seri üretime Haziran ayında geçilmesi planlanmaktadır.

2.  Alıntı Originally Posted by Lonely_Trader Yazıyı Oku
    Dün 2 tane email attım. Faaliyet raporlarında yazdığınız halde faaliyete geçip geçmediği konusunda bilgilendirme yapmadınız diye , şayet bugün cevap gelmeseydi , SPK ya başvurcaktım bilgilendirmeleri yapmıyor diye.....
    işte şirket emailim sonucu açıklaması ;

27.12.2016 tarihli özel durum açıklamamıza istinaden, Şirketimizin Manisa OSB'de 750 bin adet/yıl çamaşır makinesi ve 750 bin adet/yıl kurutma makinesi üretim kapasitesi ile kurduğu yeni üretim tesisinin kurutma makinesi bölümünde Nisan ayında başlayan test üretim çalışmaları tamamlanarak, Mayıs ayı itibarıyla seri üretime geçilmiştir. Çamaşır makinesi bölümünde ise test üretimi devam etmekte olup, seri üretime Haziran ayında geçilmesi planlanmaktadır.
    Cok iyi haber. Tesekkurler.

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. bu arada Emailime yanıt almayınca bizzat yatırımcı ilişkileri bölümünü aradım , ilgili kişi email atın falan dedi, dedim siz basit soruma cevap veremiyormusunuz dedim ? faaliyete geçtimi geçmedimi bunu bilmek istiyorum dedim.... İlginç olan email atmamı istiyorlar , telefonda cevap vermiyorlar.... Neyseki kapa bildirdiler.... ama malum kişiler 2 günde yüklü aldığım için şu anda baskıyla fiyatı ucuzlatıyorlar...... Kıçınızıda yırtsanız bu mal size gelmez....... Bakalım yatırım fonları ve sözde bıyıklı yabancı satışı mevcut....

Emeklilik fonlarında 1.2 milyon lot mevcut..... Tahminimce bunu istiyor olabilirler..... Bakalım borsa düştüğü için , emeklilik fonlarından bu pozisyonlar çözülecekmi ? merakla bekliyor olacağım.....

Pozisyonlarımızı aldık , artık bilançoları merakla bekliyor olacağız..... Pek çok usd borcu olan şirket kötü bilanço gelirken , nadir güzel bilanço açıklayan şirketlerden biri olacağımıza inanıyorum ....

--------------------------------------------------
    yatırım tavsiyesi değildir....

4.  Alıntı Originally Posted by Lonely_Trader Yazıyı Oku
    bu arada Emailime yanıt almayınca bizzat yatırımcı ilişkileri bölümünü aradım , ilgili kişi email atın falan dedi, dedim siz basit soruma cevap veremiyormusunuz dedim ? faaliyete geçtimi geçmedimi bunu bilmek istiyorum dedim.... İlginç olan email atmamı istiyorlar , telefonda cevap vermiyorlar.... Neyseki kapa bildirdiler.... ama malum kişiler 2 günde yüklü aldığım için şu anda baskıyla fiyatı ucuzlatıyorlar...... Kıçınızıda yırtsanız bu mal size gelmez....... Bakalım yatırım fonları ve sözde bıyıklı yabancı satışı mevcut....

Emeklilik fonlarında 1.2 milyon lot mevcut..... Tahminimce bunu istiyor olabilirler..... Bakalım borsa düştüğü için , emeklilik fonlarından bu pozisyonlar çözülecekmi ? merakla bekliyor olacağım.....

Pozisyonlarımızı aldık , artık bilançoları merakla bekliyor olacağız..... Pek çok usd borcu olan şirket kötü bilanço gelirken , nadir güzel bilanço açıklayan şirketlerden biri olacağımıza inanıyorum ....

Vesbe yi oldukca begenen ve yatirim yapan birisi olarak Vesbe nin de yasklasik 500 milyon TL doviz acik pozisyonunun oldugunu belirtmek isterim. Su anki kurlarla 80 milyon tl civari kambiyo zarari yazacagiz 2. ceyrekte...

5.  Alıntı Originally Posted by scrat Yazıyı Oku
    Vesbe yi oldukca begenen ve yatirim yapan birisi olarak Vesbe nin de yasklasik 500 milyon TL doviz acik pozisyonunun oldugunu belirtmek isterim. Su anki kurlarla 80 milyon tl civari kambiyo zarari yazacagiz 2. ceyrekte...

İnanmıyorum az önce 1 sayfa açıklama yazdım , forumun azizliği yüzünden hepsi silindi ve baştan yazmak durumunda kaldım, kısa tutmaya çalışacağım ........

Son gelen bilançoda şirket 102 milyon usd long , 184 milyon eur short , net pozisyon olarak 493 milyon TL shortta olduğunu finansallarda açıklamış..... Şayet bunda değişikliğe gitmedilerse , şimdilik gidişat sizin tahmininizden daha iyi olacak , şöyleki ....

şu dakika itibariyle USD = 4.70 Eur = 5.52 tl bunun üzerinden hesaplarsak....
    102 * 4.70 = 479 milyon tl long 184 * 5.52 = 1015 milyon tl short yani 536 milyon TL short pozisyonuna düşmüş bulunmakta..... Finansallarda 493 milyon tl açık 536 milyona ulaşmış durumda yani şu anda 44 milyon tl zarar oluşmuş durumda..... Yani şayet son bilançodaki gibi sabit kaldılarsa....... Türevi yönetirken değişiklik ve hatalar bu kaybın büyümesine yol açabilir..... ama şu son tabloya göre durum 44 milyon kur farkı gideri gösteriyorki. Şirket usd long da kalarak Eur USD paritesinin düşeceğini öngörmüş ve burda avantaj sağlamış gözüküyor......

Ayrıca 2017 . 2 çeyrekde EUR TL 3.85 - 4 tl arasında hareket etmiş , biz bunu en üstten 4 tl den kabul edelim....
    Bugün 2 . çeyrekde 4.95 - 5.50 arasında ve diyelimki haziran sonuna kadar EUR TL yi ortalama 5.20 kabul edelim....... Şu anda aynı adet satışta bile kur farkından dolayı satışlar TL bazında %30 artmış gözükecek...... kaldıki bulaşık makinası kapasitesi artışları , kurutma makinesi mayıs da seri üretime geçmiş , çamaşır makinası haziranda geçicekmiş , bunlarla birlikte ilk 3 aylıkda gelen adet artışlarına , 2.çeyrekde güçlü gelirse , oldukça güçlü bir ciro ile karşılaşırsak , ben bizleri sevindirecek bir tablo ile karşılaşabileceğimizi umuyorum...... 600 milyon tl de stoklarımız olduğunu , kur artışlarının bunlardada değer artışı sağlayacağını size hatırlatmak isterim.....

Benim tek korkum ve endişem PATRON , yani patron bize sürprizler yapmazsa , 2. çeyrek bilançosu ile bizi mutlu günler bekliyor olacaktır.... ben kendimi buna fazlasıyla inandırdım... Dediğim gibi yeterki patron bize kötü sürpriz yapmasın......

SPEK , işte gördüğün gibi fiyatı aşağı çekerek ancak benim elimdeki pozisyonların artmasına vesile olursun ama benden bu beklentiler altında mal alman zor......

---------------------------------------------
    yatırım tavsiyesi değildir...

6. emeklilik fonu konusundaki tespitin kesinlikle doğru.bence ısrarla onları istiyorlar.bakalım bu fon ne zaman stop loss yapmaya başlayacak ve devredecek elindekileri. karşısındakilere daha fazla dayanamazlar..
     Alıntı Originally Posted by Lonely_Trader Yazıyı Oku
    bu arada Emailime yanıt almayınca bizzat yatırımcı ilişkileri bölümünü aradım , ilgili kişi email atın falan dedi, dedim siz basit soruma cevap veremiyormusunuz dedim ? faaliyete geçtimi geçmedimi bunu bilmek istiyorum dedim.... İlginç olan email atmamı istiyorlar , telefonda cevap vermiyorlar.... Neyseki kapa bildirdiler.... ama malum kişiler 2 günde yüklü aldığım için şu anda baskıyla fiyatı ucuzlatıyorlar...... Kıçınızıda yırtsanız bu mal size gelmez....... Bakalım yatırım fonları ve sözde bıyıklı yabancı satışı mevcut....

7.  Alıntı Originally Posted by 6.sense Yazıyı Oku
    emeklilik fonu konusundaki tespitin kesinlikle doğru.bence ısrarla onları istiyorlar.bakalım bu fon ne zaman stop loss yapmaya başlayacak ve devredecek elindekileri. karşısındakilere daha fazla dayanamazlar..
    Çok katılmıyorum. Benim gözlemlediğim emeklilik fonu ile doce arasında gelip gidiyor bu lotlar. Yani emeklilik fonu ile bunlar anlaşmalı gibi. Ben böyle gozlemledim. Sanıyorum . Emeklilik fonuna asgari düzeyde karı garanti ediyorlar. Böylelikle ortak olarak hisseyi manuple ediyorlar

8.  Alıntı Originally Posted by alanzo Yazıyı Oku
    Çok katılmıyorum. Benim gözlemlediğim emeklilik fonu ile doce arasında gelip gidiyor bu lotlar. Yani emeklilik fonu ile bunlar anlaşmalı gibi. Ben böyle gozlemledim. Sanıyorum . Emeklilik fonuna asgari düzeyde karı garanti ediyorlar. Böylelikle ortak olarak hisseyi manuple ediyorlar
    ------------------------------------
    Spekler , patronlar , yabancılar hep emeklilik ve yatırım fonlarını hep genelde mal vermek istediklerinde kullanırlar...hep gözlemlemişimdir , pek çok büyük ana senette , alıcı olmadığında emeklilik fonları alırlar , yabancılar satar ( genelde o yabancı diye gözükenlerde bıyıklı yabancı yada patronlardır)

Mesela açın bakın Arclk de alıcı bulamadıklarında Emeklilik fonları devreye girmiş tepeden vermişlerdir , Alarkoda öyle , daha pek çok büyük senetlerde hep böyle işler..... Genelde patronlar yada spekler fon yöneticisi ile anlaşır ve bunları o fonlara satar , karşılığında büyük karlar ederler.... kaybeden hep oralara zorunlu para yatıran emek sahipleridir.....

Ne zamanki emeklilik yada yatırım fonları kelepirden yada az karla satarlar ve spekler malları yerine koyar , senetler gitmeye başlar.... Alıcının olmadığı durumlarda hep böylece tatlı kar yazmalarına yardımcı olurlar.....

Şimdi gelelim Vesbe ye 1.5 sene boyunca sattıklarında emeklilik fonları karşılamıştı .... Bu emeklilik fonları toplamda şu an 1.2 milyon lot bulunduruyorki , 1 şubat 2017 de 200 bin adetti .... 1.5 sene önce başlatılan VEsbe operasyonlarında çakanlar hem onlara verdiler bu malları hem bizlere.... işte biz 1.5 sene beklerken borsa değerlendi gitti , pek çok senet uçtu , biz süründük , şimdi bu alçaklar başka senetlerde paralar kazandılar geldiler bizlerden bu verdikleri pozisyonları geri istiyorlar.... Ramazan dolayısıyla kibarca BABAYı alırsınız diyorum onlara.... şu anda ben ve çevremde en az 200 bin lot un üzerinde var.... burada yazan diğer arkadaşlardada var..... 1 milyon lot emeklilik fonlarında duruyor hala ...... işte tahminimce 1,5 sene önce çakanlar en az hala 1.5 milyon lot ve üzerinde eksideler..... Bu malları almak için baskıya devam ediyorlar ama ettikçe mal kaptırıyorlar , kaptırmayada devam edicekler..... En kötü mayıs 2019 da temettümü alır 1 sene daha beklerim..... Bu senet layık olduğu değerleri görmeden bir yere gitmem.......

-------------------------------------------------------------------------------

Sayfa 210/883 İlkİlk ... 110160200208209210211212220260310710 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •