Sayfa 610/637 İlkİlk ... 110510560600608609610611612620 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 4,873 - 4,880 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. Düzenli geliri olan bence portföyünü dörde bölsün.

Dolar,altın,hisse senedi, avro

Dolar,altın,avro artmiyorsa bu iyidir çünkü TL değer kaybetmiyor demektir. TL nin değer kaybetmediği yerde de Tüpraş gibi sağlam bir hissede iseniz yıllara vurunca güzel paralar kazanırsınız . TL değerli iken BIST te yükselir haliyle .

Dolar,avro ve altın artıyorsa . Bu da ancak mevcut yatırımı korumak demektir.

Ben çok geç basladim birikime. Az biraz aldığım altın arttı ama bu seferde hisse senetleri düştü hemde sağlam düştü

İlerde elimdeki altın değer kaybetsin BIST artsın diye bakıyorum .

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bak burdaki cümleyi de bir daha oku ben evi barkı satıp hangi kağıda nerden gireceğimi yazmışım.Cümlede petkime girerim diye bir şey var mı..Arkadaş sordu ona örnek olarak hisselerde uygun yerleri yazdım.Ben petkim almam,hiç de almadım.Alacağım kağıt aksadır.Geleceğin apple ı o.Bugünde 11 12 civarında dolanıyor.17 den geldi.Ben 5 e düşerse kelepir olur diye yazdım.Ayrıntılı yazayım da anlama probleminiz olmasın.Size yazacağım mesajları ayrıntılı ve açıklayıcı yazmam lazım anladım ben onu,siz merak etmeyin.
    Tekrar okuyorum > petkimi 3-4 aksaya 5den. Devrik cümleleri sağa sola çekmeyelim...ve 1mesaja 10alıntıyla cevap verip sayfayı kirletmeyelim

Günes sigorta için 2005 yılı demem> hisse de maceranız ozaman başlamıs aralıklarla devam etmis 1,60dan almıssınız şuanda 1.40larda
    13yıl boyunca değeri nominal bile artmamış. Bunu sağlamak gerçekten büyük başarı. Hisseyle Duygusal bağlarınız çok kuvvetli (her hisseyi tanımak zorunda da değilim, sigorta sektörü ilgi alanım dışında)
    YTD

Aksa apple olacaksa şimdi de bedava...
    Carbonfiber konusunda ne aşamadalar bilmiyorum. Umarım lider konuma gelirler. Bi ara faaliyet raporunu inceleyeceğim...

sektörde benim bildiğim carbonfiber malzemesi için tedarikçi olarak ağırlıklı 3M ve saint gobain kullanılıyor. Çünkü otomotiv sektöründe misal bmw ye parça üretiyorsanız bmw şu tedarikçileri ben tanırım diyor. Pek dışına çıkma fırsatınız olmuyor.

Fırsatım olsa aksanın fabrikasına gidip karbonelyaf üretimini görmek isterim.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

Alıntı Originally Posted by oguzvortex19 Yazıyı Oku
    Tekrar okuyorum > petkimi 3-4 aksaya 5den. Devrik cümleleri sağa sola çekmeyelim...ve 1mesaja 10alıntıyla cevap verip sayfayı kirletmeyelim

Günes sigorta için 2005 yılı demem> hisse de maceranız ozaman başlamıs aralıklarla devam etmis 1,60dan almıssınız şuanda 1.40larda
    13yıl boyunca değeri nominal bile artmamış. Bunu sağlamak gerçekten büyük başarı. Hisseyle Duygusal bağlarınız çok kuvvetli (her hisseyi tanımak zorunda da değilim, sigorta sektörü ilgi alanım dışında)
    YTD

Aksa apple olacaksa şimdi de bedava...
    Carbonfiber konusunda ne aşamadalar bilmiyorum. Umarım lider konuma gelirler. Bi ara faaliyet raporunu inceleyeceğim...

sektörde benim bildiğim carbonfiber malzemesi için tedarikçi olarak ağırlıklı 3M ve saint gobain kullanılıyor. Çünkü otomotiv sektöründe misal bmw ye parça üretiyorsanız bmw şu tedarikçileri ben tanırım diyor. Pek dışına çıkma fırsatınız olmuyor.

Fırsatım olsa aksanın fabrikasına gidip karbonelyaf üretimini görmek isterim.

Yatırım Tavsiyesi Değildir

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
    Hey allahım cümle devrikse de o kadarını anlayacak durumda olmanız ve kastımın aksa olduğunu normalde anlamanız lazım.Diyelim anlamadınız o zaman da bu cümleden kastınız petkim mi diye sormanız lazım eleştirmeden önce bu bir..(Net bir şekilde evi satar 5 den aksaya girerim demişim çünkü)Ama ben anladım size yazarken ayrıntılı yazacağım herşeyi o konuda ben sizin durumu anladım.Aksa konusunda sizi bilgilendirmeyeceğim.Çünkü ne desem tersini ya anlayacaksınız, ya da yapacaksınız size bilgi vermem gereksiz.Aksa hakkında tüm düşüncelerimi günü geldiğinde özelden yazmamı isteyen arkadaşlara yazacağım. Güneşte ben geçen yıl yüzde 50 kazandım 6 ayda .2005 de 4 ayda yüzde 20 kazandım.Güneşte neler yaptığımı tekrar okuyun, anlamamışsınız gene ,açıklamaktan yoruldum .1.60 falan yok ortalıkta,sizin okuma da,
    matematik de sıkıntılı.))))))Son girişimden de karla çıkacağımı düşünüyorum .Mesele zaten grafiği artmayan hisseden bile zamanında girip çıkarak para kazanmaktır.Bu lafım size değil okuyan diğer arkadaşlara .Sizin borsacılığınız hakkında düşüncelerimi yazmayacağım, gereksiz görüyorum.Sizle diyaloğum sizin benden alıntı yapmanız nedeniyle.Ricam benden alıntı yapmayın hatta engelleyin okumayın olsun bitsin.

4. Sn Hakem;

Aksa'nın sektörel anlamdaki potansiyelini bir kenar koyarsak ait olduğu holding ve yönetimsel kalitesini nasıl görüyorsunuz?

Teşekkürler.

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Sn Hakem;

Aksa'nın sektörel anlamdaki potansiyelini bir kenar koyarsak ait olduğu holding ve yönetimsel kalitesini nasıl görüyorsunuz?

Teşekkürler.

Kusura bakmayın bu forumda aksa ile ilgili daha fazla yazmak istemiyorum malum nedenle.Alacağım tarihte nedenleri ile beraber size de özelden bilgi veririm sayın miriel.Aksa borsada geleceğin apple dır o kadarını yazayım sadece.

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Kusura bakmayın bu forumda aksa ile ilgili daha fazla yazmak istemiyorum malum nedenle.Alacağım tarihte nedenleri ile beraber size de özelden bilgi veririm sayın miriel.Aksa borsada geleceğin apple dır o kadarını yazayım sadece.
    Teşekkürler Sn Hakem, bilgi vermek isterseniz alacağınız tarihi beklemenize gerek yok benim için, şimdi de öğrenmek isterim. Sizin global beklentilerinizi de hesaba katarsak alacağınız zamana daha vardır, unutabiliriz diye düşünüyorum.

Neticede bu bir forum bilgiye ve emeğe de saygı gösterilmesi lazım.Forum müdavimleri arasında bilgi ve emeğe saygı göstermeyen arkadaşlar var ve pek de tepki de almıyorlar doğrusu.O nedenle foruma genel olarak bilgilendirme yapmayı gereksiz buluyorum.Anlayış göstereceğinizi düşünüyorum arkadaşlar.

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Aksa benim de portföyümde olan, düşmesiyle birlikte ağırlığını da artırdığım ve karbon fiber beklentisiyle beraber olumlu beklentilerimin olduğu bir kağıt. Her ne kadar yazmayacağım demiş olsanız da sorum aksa özelinde değil. Bu kadar ciddi beklentiniz olan bir kağıttan bahsediyorsunuz 5-7 liralarda çok ciddi pozisyon açacağım diyorsunuz. Fiyat oralara gelir gelmez bunu bilemeyiz ama beklentinize bakınca 50-100 kat hatta daha fazla artacak gibi bir hava oluşuyor, belki bu da mümkündür onu da kesin olarak bilemeyiz. Bu belirsizliklerden bir strateji çıkartırsak beklentilerinizle yorumlarınız pek örtüşmüyor gibi. Mevcut fiyatı yuvarlak olarak 10 lira dersek 100 kat beklentide fiyat 1000 liraya tekabül ederken, yok ben 5 liradan alacağım 200 kat kazanacağım stratejisi pek rasyonel gelmiyor bana. Ya beş liraya gelmez de 20 ve üstüne giderse bu durumda getiriniz de 50 kata inecek ve belki de hiç alamayacaksınız 5 lira beklentinizden dolayı. Eğer bu kadar ciddi beklenti var ise ki iddianız o yönde, alım öngördüğünüz tutarın en az %30'u gibi bir meblayı bağlamak gerektiği kanaatindeyim. Burada bir çok uvy savunuru arkadaşı eleştiriyorsunuz ama sizin de yaptığınız ile beklentinizin uyuşmadığını düşünüyorum. 200 kat 100 kattan iyidir gibi bir cevap vermeyeceğinizi ümit ediyorum.

Sayfa 610/637 İlkİlk ... 110510560600608609610611612620 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •