*tcmb: Bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı merkez bankası politika faizi olacaktır. Bu oran, mevcut fonlama faizine (% 16,50) eşitlenecektir
*tcmb: Yeni operasyonel çerçevenin uygulanmasına 1 haziran 2018 tarihinde başlanacaktır
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Ankara'da maliye-hazine bürokratları bütçedeki açığa göre , farkılı senaryolara göre " YENİ " gelir kalemleri yaratmak üzere kafa yordukları idda ediliyor.
Seçim Sonrası Vatandaşa Muhtemel Vergi Güncellemeleri;
Kira Vergisi ;
İşyeri % 22.5 stopaj
Konut % 15 stopaj
Mevduat
Tl % 17.5 stopaj
Döviz-Altın % 22.5 stopaj
( stopajdaki uzun vade teşvikler kaldırılacak )
Faizli Menkul Kıymetler (tahvil-bono)
% 17,5 stopaj
Borsa -VİOP
% .015 işlem vergisi
ve/veya
senelik belirlenecek bir rakamın üstü beyan yoluyla vergilendirilmesi,
Emekliler -özürlüler için emlak vergisindeki verilen istisnalar tümüyle kaldırılıyor.
Şimdilik (!!!) faiz gelirlerinin senelik beyan usulüyle vergilendirilmesi düşünülmüyor ( ama neden olmasın )
Devlet yatırmları sebebiyle veya imar artışı nedeniyle bir arazide-arsada kıymet artışı olursa rayiç bedeli üzerinden % 10 - %20 Hazineye-yerel yönetime katkı payı kesintisi.(Davutoğlu dönemindeki tasarı rafa kaldırlmıştı)
Şimdilik konuşulanlar...
Hayırlı falan olmasın...
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
RTE de TVye çıkacağı zamanı iyi biliyor.YTD
Politika faizi 1 Haziran’dan itibaren %8’den %16.50’ye çıkacak .
rxpu
senle sadeleşme olayını tartışmıştık
Ben 10 puan artırsa iyi olur derken
8.5 puan artırdılar..
Sanırım GLP 18 olacak..
Haftalık fonlamaya geçecek 1 haziran dan itibaren..
Çaktırmadan faiz artışı diye buna derler..
2 yıllık tahvil faizi üzerinde kalınsa idi iyi olacak idi diye düşünüyorum..peahh..
17.5 veya 18 fonlama
Yer İmleri