Sayfa 236/367 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286336 ... SonSon
Arama sonucu : 2933 madde; 1,881 - 1,888 arası.

Konu: Tarihte bugün ve viop

1. Memleketi icin faideli olmak isteyen, gitsin 10 dene talebeye kaliteli doner ekmek ismarlasin abi.

Ben Eskisehire yakin bir havvalide koyun guduyon. Buradaki koyde tasimali egitim yapiliyor. 24 talebe var, minibus benim onumden geciyor. Ben seneye hazirlik yapiyon. Her cuma, mangali yakcem, minibusun gecis saati 24 dene kofte ekmek hazirlatcen, cocuklara vercen.

Beles...Talebe yecek, geri kalan poh yesin...
    @erefefik

2. Olumm siz adam ulmazsiniz...Iste uyle gelip, basliklari sabote edersiniz...

Belki 20 yildir hec oy vermedin, senin yuzunden gidip Akpye oy verecen...
    @erefefik

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    4,232
     Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Beles...Talebe yecek, geri kalan poh yesin...
    100 % katılıyorum.

4. Tarihte bazı populist karakterler vardır. Tarihte populist karakterlerin olması sorun değil, bunların yönetici olması veya yöneticilerin aklını çelebilmiş olması sorundur.

Bunlar halka şirin gözükmek için bol kepçe vaat yağdırırlar, cebinde olmayan parayı dağıtırlar, olmayacak işlere amin derler. Bu ülkelerde genelde enflasyon vardır, cari açık vardır, fakirlik vardır tanıdık geldi mi? Hani dolar aldı başını 5 tl'lere gitmişti, faizler belirleniyordu?

Hemen aklımıza gelen birkaç örnek verelim. Arjantin, bugün tekrar imf kapısında, geçen yüzyılın parlayan yıldızı, iflaslar serisi ile tarih sahnesinden silindi. Kimdi buraya getiren kim, madrabaz Peron.
    Venezuela bugün sokaklarda 10 dolar için birbirlerini vurabiliyorlar, kıtlıkla boğuşuyorlar, aynı karakter kim Chavez, Maduro, populistlerin şahı.
    Kuzey Kore, adam yokluktan Guney Kore'ye kaçmış, sadece ailesini değil, 2 kuşak tüm sülaleyi toplama kampına ömür boyu kapatmışlar. Orada doğan çocuklar, ineğin tezeğinin içindeki mısır için birbirleri ile dövüşüyorlar diye anlatıyor kaçan birisi. Kim ailesi halka neler neler anlatıyor.
    Bir tanıdık karakter daha var, sivri zekalı borcumuzu ödemeyelim diyen bizim tarihte. Osmanlı zaten çökmüş, Ruslara karşı İngilizler borç tahvilini basıp, cebine koyup Kırım Savaşı'nı başlatıyorlar. Osmanlı mağlup, aldığı borçları çeviremiyor, tabi Saray'ları yapıyor ama bir taraftan, tanıdık geldi mi?
    Moskof Nedim aklına giriyor padişahın, ödemeyelim bu borçları, ama borçların faizi de şimdiki gibi değil çökmüşler boğazına. Odemiyorlar, iflas. Zeki ya sanıyor ki alacaklılar bunu yanına bırakacak. Abdulaziz intihar deseler de bileklerini kesiyor, nasıl oluyorsa ikisini birden, Osmanlı zaten çöküşe doludizgin gidiyor. Duyun-u Umumiye, kuruluyor, tekel mi var ver, tuz mu var ver adamlar söke söke alıyor. Sene 1989 halen bu borçları Türkiye Cumhuriyeti ödüyordu. Öyle adımı değiştirdim Osmanlı kalmadı falan da yok.

Yani diyeceğim o ki bu şark kurnazlıkları, borcumuzu ödemeyelimler sökmez, adamın dişini sökerler alırlar o borcu, bir daha da Arjantin gibi yaparlar -ki, kimseye kötü örnek olmasın diye. Türkiye Cumhuriyeti borcuna sadıktır, hep ödemiştir, hiç temerrüde düşmemiştir, bundan sonra da düşmeyecektir.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

"OCAK-NİSAN 2018 Dış ticaret.İhracat %8.6 arttı.55 milyar $ İthalat %20.8arttı.82.4 milyar $ Dış ticaret açığı %56 arttı. 27.4 milyar $ İhracatın-İthalatı karşılama oranı azalarak %66.7 oldu."
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

6. Yanlis olan betonculuk degil, bunlari Istanbul gibin buyuk sehirlere fazla yapmak. Boyle olunca ufacik alanda nufusu cok arttiriyon.
    Esasen bu bir strateji dehası; önce alt-orta gelir grubunu bir yere topla, sonra her köşe başına aç ucuzluk marketlerini, paranın her türlü a.sına koy...Şimdi bu trol, koyun muhabbeti yapanlar bilmezlerki 16 yıldır böyle koyuyorlar...Anca laf...Sitrateji tunne...
    Geceye yenilmeyen her insana ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır...

Bu Trump oyunda mızıkçılık yapan haşarı çocuk gibi.
    Hep kuralları bozuyor.
    Du bakali n'olucek ?
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

8.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Olumm siz adam ulmazsiniz...Iste uyle gelip, basliklari sabote edersiniz...

Belki 20 yildir hec oy vermedin, senin yuzunden gidip Akpye oy verecen...
    Yaw ne sabotesi, yazmıyalım mı şimdi buraya?

Söyle yazmayalım baboş!!

Sayfa 236/367 İlkİlk ... 136186226234235236237238246286336 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •