Sayfa 341/1027 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391441841 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 2,721 - 2,728 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    ÜFE'yi de unutmamak lazım. en son baktığımda %17-18 civarındaydı. Mayıs ayı kur geçişkenliği ile %20'nin üzerinde gelebilir. %20 lik bir ÜFE'nin TÜFE'ye geçişmemesi için büyümenin eksiye çekilmesi lazım!. Tcmb ip üstünde oynuyor.

https://www.youtube.com/watch?v=hLQXBK_MyEQ
    Yıllık tüfenin 13 olması için bu Mayıs ayının tüfe rakamının kaç çıkması lazım..şu an yıllık tüfe 10,85 ve geçen yılın Mayıs ayı 0,45'di..geçen seneyi düşürüp toplamıyorduk değil mi? aklımda kalan bir formülü olduğuydu ama bulamadım..biliyorsanız veya bilen varsa bir yazsa..tşkler..bakalım Tüik ne kadar yakınsayacak onu merak ediyorum da..

2.  Alıntı Originally Posted by derinlikler Yazıyı Oku
    Bir de şu biraz daha uzun periyotları düzeltse çok süper olacak

Uzun periyotlarıda düzeltmiş .Ne bekliyor ki bu ?

3.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Yıllık tüfenin 13 olması için bu Mayıs ayının tüfe rakamının kaç çıkması lazım..şu an yıllık tüfe 10,85 ve geçen yılın Mayıs ayı 0,45'di..geçen seneyi düşürüp toplamıyorduk değil mi? aklımda kalan bir formülü olduğuydu ama bulamadım..biliyorsanız veya bilen varsa bir yazsa..tşkler..bakalım Tüik ne kadar yakınsayacak onu merak ediyorum da..
    Evet %12.6 gelmesi için dahi fiyatlar %2 artmalı Mayısta ((1+(0.1085-0.45))x1.02)-1=0.1260.

Ama sorun geçişkenlik. tcmb ileri vadeli enflasyona bakıyor ve şu anki ÜFE verisi ile 2-3 ay sonraki enflasyonun (faiz artışı yapıp büyümeyi frenlemez ise) %12-%13 bandına oturması çok şaşırtıcı olmaz. Bahsedilen %13 bandının hemen Mayıs için gerçekleşmesi imkansız olmasa da zor ama 2-3 ay sonrası için çok mümkün. O nedenle bu trendi görüp şimdi faiz arttırması lazım. Sadece Mayıs enflasyonuna bakarsa bugüne kadar yaptığı hatayı yapmış olacak.

NOT: hesaplamayı düzelttim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

4.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    benim yönetici TUİK de memur. Adam İZSU dan gelen faturayı 120 dairenin ara sayacındaki değerlere paylaştıramıyor. Ne de olsa yandaş. Bu insanlarla bu ülkeye ben güvenemiyorum, yabancı inanır mı ?
    hakkaniyet ararken şaşırmıştır adamcağız, kul hakkı geçmesin diye uğraşıyor..

5. Yön yukarı döndü. Biraz daha alım fırsatı şık olacaktı. İş MB nın blöfüne kaldı yine....

6. Aslanın hali yaman sıra eşşeğe geldi.

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Dolar ve TL işi aslan ile eşşek hikayesine döndü resmen.
    TL aslan şu pozisyonda dolar eşşek.
    Eşşeğe sıra gelecek mi acaba.
    Gelirse vayy aslanın haline.

7. Yunansitan'da sermaye kontrollerinde nispi gevşeme sinyali geldi. Yunanlılar hesaplarından 5000 Euro'ya kadar para çekebilecekler.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 341/1027 İlkİlk ... 241291331339340341342343351391441841 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •