Sayfa 386/1027 İlkİlk ... 286336376384385386387388396436486886 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 3,081 - 3,088 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sn. rxpu rica etsem mali rezerv konusunu açarmısınız..benim aklıma zor durumlarda tarhana bulgur rezervlerimiz geliyor da ..

Ha birde makarna..
    Türkiye'nin mevcut bütçe açığı ve kamu borcu Arjantin ve Brezilya'ya göre ciddi anlamda iyi. Özellikle Kamu borçluluğu konusunda açık ara büyük bir rezerve sahip. Yani kamunun daha fazla borçlanabilmek için alanı var. Bizdeki sorun özel sektör. Özel sektör borcumuz özellikle de döviz borcu epey yüksek.
    Bazı ekonomistler özel sektör borcunun riskinin aslında kamu borcu olduğu bu nedenle Türkiye'nin kamu borcunun bu nedenle düşük olmadığını iddia ediyorlar.
    Bu kısmen doğru olsa da özel sektörün teminat yapısı ve iç pazardaki konumu gereği kredi yükümlüsü olan firmaların sahiplerinin değişimi ile borcun önemli bir kısmı kamu borcuna evrilmekten kurtulabilecektir.

Buradaki tek ince nokta özel sektör borç krizinin gayrimenkul krizi ile eş zamanlı alevlenmemesidir. Zira verilen kredilerde şirket bilançolarının yanı sıra çoğunlukla gayrimenkul teminatı alınmıştır. Belirtilen iki krizin aynı anda alevlenmesi durumunda teminat eksikliğinden ziyade likidite eksikliği krizi oluşabilir. Ama bu dahi çok büyük bir cehennem senaryosu olmayabilir. Söylediğim gibi özel sektör firmalarının sahiplerinin kolları kesilir, ama firmalar yeni sahipleri ile yollarına devam ederler. Artan tortu kamu borcuna evrilse dahi var olan kamu mali rezerv marjından dolayı bu marj harcanmış olur.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2. 7 haziranda muhtemeldir ki 1,5 puan daha artırıp faizi 18 yapacak merkez. Ama 18 değil 20 bile yapsalar bu kur artmaya devam edecektir bence. Hem vatandaş hemde yabancı yatırımcı ülkeye olan güvenini kaybetmiş durumda.

Yabancıların tl ye ve ekonomiye ve yöneticilere güvenini kaybetmişse faiz artırarak o parayı getirtemezsin.
    Hele bizim uyanık Türk milletine (basında çıkan) real enflasyon %40 ken %18 faiz ile dövizini bozdurtmazsınız.

3. 4.64855 i gördü
    Düzeltiyorum yükseği 6496 imiş

4. Bunun son dakikalarında ilginç diyaloglar var.

*not: bu ikilinin notunu bitcoin hakkındaki cahilliklerini ortaya koyduklarında verdim ancak son dakikalardaki iddialar ciddi*
    Son düzenleme : Patrick Bateman; 01-06-2018 saat: 23:09.

5. Yukarıdakine paralel görüşler.

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    sn.ayhan53, siz başkentte hiç kktc , doğu akdeniz, doğalgaz, ezrail, konuşmaları ve heyetlerini duyup görüyormusunuz ? Dövizin ateşinin faizle felan alakasının olmadığı, hatta faizleri direkt 35 lere çeksek bile maksadın hasıl olmayacağı söylentileri var. Körfez savaşında tbmm conilere vize vermemişti. şimdi yine bu sistemin engeli istenmiyor olabilir. Tek adam olduğunda 4 şeritli otobanda hız serbest olabilir diyorlar.
    Benim aklıma pek yatmıyor, milleti tanımayanların hüsnü kuruntusu diye düşünüyorum. Ya siz bir şeyler duyuyormusunuz ? Yoksa halen eve ekmek götüremiyormusunuz ?
    dolar 4.92 den buraya geldi külliyen zarardayım halen ben eve ekmek götüremiyorum ama birilere aya duble yol yapıldığına inanıyor ekmek kömür makarnayı bedavata yiyip dış mihrakların doalrla oynadığını söylüyor.
    bir halt olacağı yok.

Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    4.64855 i gördü
    düzeltiyorum yükseği 6496 imiş
    bi daha düzeltmen lazım
    bir halt olacağı yok.

4,6527 +0,1271 +2,81%
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 386/1027 İlkİlk ... 286336376384385386387388396436486886 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları