Sayfa 388/1027 İlkİlk ... 288338378386387388389390398438488888 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 3,097 - 3,104 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Aynen kulüplerde yönetim değişince, mali tabloların ne kadar güvenilmez olduğunu, borçların gerçek boyutunu, gölgede bırakılan ilişkilerin boyutunu, menajerlere yapılan ödemelerin gerçek tutarını öğrendiğimiz gibi, devlet yönetiminin ve hesaplarının hiç bir ciddi denetim görmediğini düşünecek olursak) güvenilirliğinin seviyesini de görüyoruz.

Bu arada içi boşaltılan fonlar (işsizlik fonu gibi), mali idareler ve hazine tarafından yapılan madrabazlıklar da ancak yönetim değişince anlaşılabiliyor.

Ben şahsen bizim hesapların doğruluğuna inanmıyorum.

Bir adamın sadece bir yönü bozuk olmaz.

Bunların AK dediğine bile inanmıyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Teşekkürler bilgi için..ancak az önce baktım Arjantin'in de kamu borcu da pek fazla değil..GDP'ye oranı %50 civarı..cari açığın oranı ise bizden daha düşük..bütçe açığı ise bizden fazla..neyse boş vakitimde bu konuyu biraz daha detaylı incelemem gerekecek..

Ancak şunu söylemeliyim ki..genelde hükümetler kamu borcunu gizlerlerler..mesela bizde varlık fonunun içinde neler olduğundan haberimiz yok..yada havaalanı, otoyol köprüler vb. burada alınan krediler devlet garantili..malum, havalar kapandığında kamuda birden bire borç birikmesi oluşabilir..yada hazine garantili belediye borçları bunlara diğer bir örnektir..neyse şimdilik bunları bilmek mümkün değildir..tekrar tşkler..
     Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    Ben de sana teşekkür edeyim. Şeytan ayrıntıda gizlidir.
    Samanın altından ne kadar su yürüyor aslında çok net değil kamu borçlanmalarında. Bir de büyük delikler var; sağlık , SGK bunlar da da sürprizler çıkabilir....
    Türkiye kamu borcu GDP'nin %30'u civarında diye biliyorum.Ancak tüm yap-işlet-devret modeli ve geçiş-kullanım garantileri bütçe açıkları ve kamu borcunu makyajlamak gizlemek için kurgulanmış sistemler. O nedenle %30'luk orana %7-8'lik bir ekleme yapmak gerekli. Bu durumda dahi çok fazla sayıda ülkeye göre epey düşük bir kamu borçluluğu ve bütçe açığı var.
    Tabii politikacıların mali gevşeme konusundaki israrı sürerse (emeklilere ikramiye, geniş kesimlere dağıtılan sabit destek ödemeleri, vergi gecikme ve cezalarının affedilmesi v.b) mali görünümün orta vadede bozulması mümkün.
    Cari açıkta dünya şampiyonları arasındayız. Bu da çoğunlukla yine özel sektörden kaynaklanıyor. Bu durum en fazla tcmb üzerine baskı oluşturuyor.
    Son kertede durumumuz bir venezüelle , arjantin kadar kötü değil ama politikacıların zorlaması ile kolaylıkla o yöne evrilebilecek potansiyele sahip.
    Seçimlerden sonra mali politikaların sıkılaştırılması kaydıyla bahsi geçen ülkelere yakınsamayacağımızı düşünüyorum.
    Ancak politikacıların gidecekleri yön de eskisi gibi pek tahmin edilebilir değil. Orada da azımsanmayacak bir risk var.
    Yaşayıp göreceğiz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Ödenemeyecek borcun yüzdesi olur mu.Misal aylık 10 bin geliriniz var.Aylık ödemeler 3 bin ,ama siz aslında ana para ödemiyorsunuz gelen borca faiz ekleyip yeniden borçlanıyorsunuz.Bu durumda borcun miktarı önemli mi.Misal geçen yıl yüzde 6 eurobond faizi verirken bu yıl yüzde 7 gelecek yıl yüzde 8 verirsiniz 2044 2045 allah ne verdiyse uzun vadeli borçlanırsınız.Bu ekonomik sistemde borcun miktarı oranı şuna göre düşük buna göre fazla falan manasız bence.Bu sayılan ülkelerin hepsinin boynunda ip bekliyor.Gavur istediği gün ipi sıkar ,çok kızarsa ipi komple çeker boğulur gideriz gibi geliyor bana.Özel sektörde borcun saklanması denetimlerden kaçırılması falan elbet bir ton ali cengiz oyunu var tabi de ,o da manasız, biz öyle de net borç ödemiyoruz totalde böyle de.Yani cari açık verdiğin müddetçe iflah olmazsın.

Borç yiğidin kamçısı diye gavurlarda bir atasözü var mı acaba,))))))

5. [IMG][/IMG]

daha günceli bu

Türkiye'nin brüt dış borç stoku 438 milyar dolar oldu
    http://www.bloomberght.com/haberler/...yar-dolar-oldu

6. 4,6512 +0,1256 +2,78%

Gün Aralığı: 4,5169 - 4,6607

boş verin bunları........

Uzun adam AY a 4 şeritli otoban yapmış diyorlar

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Ödenemeyecek borcun yüzdesi olur mu.Misal aylık 10 bin geliriniz var.Aylık ödemeler 3 bin ,ama siz aslında ana para ödemiyorsunuz gelen borca faiz ekleyip yeniden borçlanıyorsunuz.Bu durumda borcun miktarı önemli mi.Misal geçen yıl yüzde 6 eurobond faizi verirken bu yıl yüzde 7 gelecek yıl yüzde 8 verirsiniz 2044 2045 allah ne verdiyse uzun vadeli borçlanırsınız.Bu ekonomik sistemde borcun miktarı oranı şuna göre düşük buna göre fazla falan manasız bence.Bu sayılan ülkelerin hepsinin boynunda ip bekliyor.Gavur istediği gün ipi sıkar ,çok kızarsa ipi komple çeker boğulur gideriz gibi geliyor bana.Özel sektörde borcun saklanması denetimlerden kaçırılması falan elbet bir ton ali cengiz oyunu var tabi de ,o da manasız, biz öyle de net borç ödemiyoruz totalde böyle de.Yani cari açık verdiğin müddetçe iflah olmazsın.
    ***Borc kücükse borclunun sorunu vardir,
    Borc büyükse alacaklinin sorunu vardir***
    diye bir söz varmidir?
    Bu minvalde, girtlagina kadar borcu olan ineği bogazini sıkıp oldurmek mi mantiklidir yoksa boynuna ipi takip sağmakmi ?
    Belki Tr yi sıkıştırabilirler ama eninde sonunda borclarini ödeyebilmesi icin ucunda ışık olan kapiyida gösterirler diyorum.
    Tabiki cezayida faturaya eklerler...

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 388/1027 İlkİlk ... 288338378386387388389390398438488888 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •