Sayfa 393/1027 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493893 ... SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 3,137 - 3,144 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Resimdeki ablamız gibiler veya o seviyeye inmemiş direnen milyonlarca insan var ........... Bizim toplumda çöpten gıda toplanmazdı ama uzun adamın döneminde bunlar da oldu.........Tıpkı Fas kralının ülkesinde ki gibi...........

2.  Alıntı Originally Posted by asgaridr Yazıyı Oku
    cumartesi71 gece gece
    diyorsun ki çare amatem de
    Öyle görünüyor ancak sizi tedavi edelim diyen de yok,gidip tedavi olalım diyen de yok,krize girenin tek derdi şu an için rahatlamak. Vaat edilenlere bakıyorum,biri diyor yerli ve milli olarak bu otu evde yetiştirsek olmaz mı,narkotik basar mı,öteki diyor size otu anca ben bulurum.Bir tek Temel reis ıspanakla çözeriz diyor ama Safinazın durumu ortadayken ne kadar inandırıcı.

3.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku

Resimdeki ablamız gibiler veya o seviyeye inmemiş direnen milyonlarca insan var ........... Bizim toplumda çöpten gıda toplanmazdı ama uzun adamın döneminde bunlar da oldu.........Tıpkı Fas kralının ülkesinde ki gibi...........
    hayır yanlış, bizim toplumumuzda çok uzun süredir çöpten yemek toplayanlar var. aslı ve doğrusu uzun adam yenilik getirmedi, değişiklik yapamadı olacaktı. geçen gün bu başlığa baktığımda biri 1600tlye çalışmayanı tembellikle suçluyor, başkası 2400tlye dökümcü bulamadığından yakınıyordu, yazmaya bile gerek görmedim sen amerikada 40dolar/saattten aşağı dökümcü bulamazssın, o da belki bir meksikalı olur diye. adam ayda 23 kilo bonfileye dünyanın en sağlıksız işlerinden birini yapanı, en kısa sürede kanser yapacak işi yapanı 500-600 dolara arıyor, insanlık gururuna hakaret ediyor sonrada vatan millet sakarya deyip vatan kurtarıyordu. şaşırmadım koç sabancı ve dahi nice anlı şanlı adamlar dahi böyle yapıyordu.

sizin bu memleketi ne kadar tanıdığınızla ilgili bir durum bu. kendi insanını dürtecek varlık olarak gören adamdan memlekete zerre hayır gelmez.
    Son düzenleme : bitpire; 02-06-2018 saat: 04:00.

Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    7 haziranda muhtemeldir ki 1,5 puan daha artırıp faizi 18 yapacak merkez. Ama 18 değil 20 bile yapsalar bu kur artmaya devam edecektir bence. Hem vatandaş hemde yabancı yatırımcı ülkeye olan güvenini kaybetmiş durumda.

Yabancıların tl ye ve ekonomiye ve yöneticilere güvenini kaybetmişse faiz artırarak o parayı getirtemezsin.
    Hele bizim uyanık Türk milletine (basında çıkan) real enflasyon %40 ken %18 faiz ile dövizini bozdurtmazsınız.
    Faiz artırım beklentisi boş ha! Dolar 7 Hazirana kadar yine 4.80-90 bandına yerleşir o zaman belki ama mb canhıraş Doların o fiyatlara gelmemesi için elindeki tüm kozuda oynuyor . 7 Hazirana kadar Pazartesi yüksek geleceği herkes tarafından kabul edilen enflasyon sonrası 4.70 lere bir atak olur sonra sakinleşirse 7 Haziranda faiz artışı filan unutulsun.

Osmangazi'den``gidiş dönüş``bedeli 360 TL`ye çıkacak
    Bugünkü kurların kalıcı olması halinde Osmangazi Köprüsü'nden geçişlerde otomobiller için kamu tarafından garanti edilen ``gidiş dönüş`` bedelinin 360 TL olması bekleniyor.
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...cikacak/206132

Kanal İstanbul

İnce`nin ``Kanal İstanbul'u `` dediğini hatırlatan Erdoğan, ``Sen Kanal İstanbul gibi bir projeyi iptal edeceğim diyorsan senin bu ülkede hizmet aşkın diye bir şey yok, böyle bir derdin de yok ama bizim bu ülkede böyle bir derdimiz var. Biz bu Kanal İstanbul'u bir defa istesen de istemesen de yapacağız.`` diye konuştu.
    http://www.patronlardunyasi.com/habe...ayacak-/206126

Abbas bedavaya yaptırdık diye yalan söylüyor geçmediğimiz köprünün parasını bize ödettiriyor. Şimdide KANAL İSTANBUL yapacakmış parası yine bizler tarafından ödenmek üzere. O halde bu ülke abbas gitmezse LAYIK olduğunu yaşamaya devam edecektir ve bu ahval şerait altında ne DOLAR bozdurur sisteme girerim nede Dolarda yükseliş biter derim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    hayır yanlış, bizim toplumumuzda çok uzun süredir çöpten yemek toplayanlar var. aslı ve doğrusu uzun adam yenilik getirmedi, değişiklik yapamadı olacaktı. geçen gün bu başlığa baktığımda biri 1600tlye çalışmayanı tembellikle suçluyor, başkası 2400tlye dökümcü bulamadığından yakınıyordu, yazmaya bile gerek görmedim sen amerikada 40dolar/saattten aşağı dökümcü bulamazssın, o da belki bir meksikalı olur diye. adam ayda 23 kilo bonfileye dünyanın en sağlıksız işlerinden birini yapanı, en kısa sürede kanser yapacak işi yapanı 500-600 dolara arıyor, insanlık gururuna hakaret ediyor sonrada vatan millet sakarya deyip vatan kurtarıyordu. şaşırmadım koç sabancı ve dahi nice anlı şanlı adamlar dahi böyle yapıyordu.

sizin bu memleketi ne kadar tanıdığınızla ilgili bir durum bu. kendi insanını dürtecek varlık olarak gören adamdan memlekete zerre hayır gelmez.
    Ülkemizi tanıyana bakın...

Sabah sabah.

Ben tanımıyormuşum da bu zat tanıyormuş ülkemizi ve şartlarını...

40 dolar saat ücreti verecekmişiz döküm işçisine...

Ayda 10.000 dolar kazanan döküm işçisi ne güzel olurdu.

Ne bu?

Çetin Altan'ın ütopyası vardı. Köyde piano çalan, tenis oynayan köylüler.

İtirazımız var mı? Yok.

Gerçekçi mi?

40 yıl oldu bu söyleme. Değişen bir şey var mı?

Bahsettiğim o şirket 60-70 işçi 110 toplam çalışanla bir yılda 400-500 bin dolar kazanmaya çalışıyor...Ekonomi böyle bir dengede.

Böyle bir dengede, döküm işçisine, ülke şartlarını çok iyi bilen halkını seven bu arkadaşın uygun gördüğü aylık 10.000 doları verdiğinizde ürettiğiniz o malı kime kaça satacaksınız gibi ufak bir problemimiz var...Nasıl kar edeceksiniz diye sormayacağım bile.

Umarım bu arkadaş o sektörde bir şirket kurar, üretime başlar. İşçisine ABD işçisi gibi (!) aylık 10.000 dolar verir. Örnek olur. Herkes, her şirket o insancıl örneğe uyar. Hepimiz mutlu oluruz. Gelsin piano gitsin tenis.

"Yoksa sen işçinin iyi kazanmasına karşı mısın?" diye bir soruyu beklemeye başladım bile.

Nereden başlasak bilemiyorum.
    Son düzenleme : BORA YAŞAR; 02-06-2018 saat: 09:58.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Ülkemizi tanıyana bakın...

Sabah sabah.

Ben tanımıyormuşum da bu zat tanıyormuş ülkemizi ve şartlarını...

40 dolar saat ücreti verecekmişiz döküm işçisine...

Ayda 10.000 dolar kazanan döküm işçisi ne güzel olurdu.

Ne bu?

Çetin Altan'ın ütopyası vardı. Köyde piano çalan, tenis oynayan köylüler.

İtirazımız var mı? Yok.

Gerçekçi mi?

40 yıl oldu bu söyleme. Değişen bir şey var mı?

Bahsettiğim o şirket 60-70 işçi 110 toplam çalışanla bir yılda 400-500 bin dolar kazanmaya çalışıyor...Ekonomi böyle bir dengede.

Böyle bir dengede, döküm işçisine, ülke şartlarını çok iyi bilen halkını seven bu arkadaşın uygun gördüğü aylık 10.000 doları verdiğinizde ürettiğiniz o malı kime kaça satacaksınız gibi ufak bir problemimiz var...Nasıl kar edeceksiniz diye sormayacağım bile.

Umarım bu arkadaş o sektörde bir şirket kurar, üretime başlar. İşçisine aylık ABD şişçisi gibi (!) aylık 10.000 dolar verir. Örnek olur. Herkes, her şirket o insancıl örneğe uyar. Hepimiz mutlu oluruz. Gelsin piano gitsin tenis.

"Yoksa sen işçinin iyi kazanmasına karşı mısın?" diye bir soruyu beklemeye başladım bile.

Nereden başlasak bilemiyorum.
    Bir abbas gider bir abbas gelir , kendimi bildim bileli bu hep böyle olmuştur. Ben köyde piyona çalan tenis oynayan köylü ütopyasından vazgeçtim yakın zamanda Suriyeli mülteciler durumuna düşmeyelim yeter. Benim ütopyam en kısa zamanda abbas dan DAHA KÖTÜSÜ olmaz birinin ülkenin başına gelmesi aksi taktirde Dolarda olmamız dahi işe yaramayacak görünüyor.

8. Fith'ten sonra gece saatlerinde Moody's de Türkiye'nin notunu incelemeye aldığını duyurdu. Moody's'den muhtemel bir not düşüşü gelebilir. Moody's en son 8 Mart'ta Türkiye'nin notunu düşürmüştü. Epey kısa bir zamandan sonra tekrar not düşürmesi hiç iyi değil.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 393/1027 İlkİlk ... 293343383391392393394395403443493893 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •