Arama sonucu : 7994 madde; 1 - 8 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Her eurobond alan beyan sınırını aşmıyor; fonda her 1 TL kazanca vergi var. Ancak fon alıp satmak çok kolay ve az tutarla da girilebiliyor güzelliği o. Bankadan Eurobond almak için en az 100 bin usd koymak lazım.
    toplam gelir değerlendirildiğinde ben aşıyorum beyan sınırını yani ben eurobond yatırımı yaparsam 1 tl lik veya 100000 usd lik, 35% vergi ödemeliyim çünkü diğer gelirlerim ile birlikte zaten 35% lik dilimdeyim, buna bide eurobond geliri ilave edilecek.
    ama fon alırsam stopaj var sadece. burada ciddi bir avantaj var vergi açısından.ancak aradaki farkı anlayamadım, getirileri ve kayıpları paralel midir ? eurobond yatırım fonlarında kupon ödemeleri nasıl oluyor ? eurobond un kendisi mi yoksa eurobond yatrıım fonu mu alınmalı ?

2. ayrıca TEFAS tan karşılaştırma yaptım , son 6 ay, 1 yıl ,3 yıl ve 5 senelik dönemde tüm eurobond fonları usd den daha az kazandırmış yani usd alıp boşta tutmak eurobond yatırım fonu almaktan daha karlı imiş.

3.  Alıntı Originally Posted by lanxcelot Yazıyı Oku
    toplam gelir değerlendirildiğinde ben aşıyorum beyan sınırını yani ben eurobond yatırımı yaparsam 1 tl lik veya 100000 usd lik, 35% vergi ödemeliyim çünkü diğer gelirlerim ile birlikte zaten 35% lik dilimdeyim, buna bide eurobond geliri ilave edilecek.
    ama fon alırsam stopaj var sadece. burada ciddi bir avantaj var vergi açısından.ancak aradaki farkı anlayamadım, getirileri ve kayıpları paralel midir ? eurobond yatırım fonlarında kupon ödemeleri nasıl oluyor ? eurobond un kendisi mi yoksa eurobond yatrıım fonu mu alınmalı ?
    Fonlar aynı anda pek çok eurobond tutarlar. Kupon ödemeleri de havuza yapılır. Fon alanlar hepsinin ortalama sonucunu getiri olarak görürler. Ancak performans fondan fona değişir. Kimi fon yanlış zamanda uzundan kısa tahvillere geçerek zarar eder. Kimisi iyi tahminle ucuzken alıp pahalıyken satar.

Ancak Türk tahvillerinin ciddi satış yediği son 1 yıl gibi spesifik dönemlerde her fon doğal olarak zarar eder. Kazanc ancak kur tarafındaki yükselişle dengelenebilir.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •