Artan

12,10 10 18:10
15.402,50 10 18:10
81,95 10 18:10
15,42 9.99 18:10
325,00 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

106,20 -10 18:10
14,60 -9.99 18:10
257,75 -9.96 18:10
35,60 -9.96 18:10
14,49 -9.94 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

9.736.804.739,75 18:10
7.656.248.297,26 18:10
6.895.827.795,51 18:10
6.812.789.475,80 18:10
6.401.232.366,88 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 9840 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Moral bozmak istemem ama endekste death cross çalışacak gibi. %100 hisse senedinde olan biri olarak hiç birşey satmayacağım, sebebi ise portföyümün endeksten farklı hareket edeceği beklentisi. Portföyümün %60'ını oluşturan soda ve tüpraş'ta maliyetlerim 4.53 TL ve 90 TL, güncel fiyatları ise 5.61 TL ve 112 TL. Diğer kağıtlarım göçtü, bu ikisi zararda olmamı engelliyor.

    Olası krizde banka kağıtları ile yüksek f/k lardan işlem gören sanayi kağıtlarının çok daha şiddetli etkilenmesini beklerim.

    Tabi yanılabilirim, güvendiklerim de göçebilir ama yeri gelir 6 ay ya da 1 sene zararda beklemeyi kabullenebilirim. Aksi senaryoda bedavadan hisselerimi satıp sonrasında arkasından bakakalma ihtimali bana daha ürkütücü geliyor.
    Soda ve tüpraşa da çok güvenme üstad..

  2.  Alıntı Originally Posted by kanepe Yazıyı Oku
    Soda ve tüpraşa da çok güvenme üstad..
    Tüpraş'a güvenmem çok ama Soda'ya kendimce mantıklı sebeplerle çok güveniyorum. Düşmez değil tabiki kriz olursa o da düşer ama endeks dibin dibini görse Soda'nın bu şekilde düşeceğini sanmam.

    Daha doğrusu şöyle Soda %20 düşse maliyetime geliyor, daha da altını krizde mrizde bile beklemiyorum. Tabi yanılıyor olabilirim, geleceği kimse bilemez, tahminlerimize göre pozisyon alıyoruz sadece.


     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    bu mantığa katılmıyorum...2-3 gün öncesinde de ereğli taş gibiydi, yabancı sürekli alıyordu...bugün %7 verdiler...krdmd ereğli gibiydi, endeks %20 düşmüş bu ikisi her gün yeni zirve yapıyordu...kardemir de %8 düştü bugün...thy, bir zamanlar tek başına borsanın düşmesine engel oluyordu, bugün %11 düştü...tepeden düşüşü %33 oldu...yani üçün biri gitti, biri daha gidebilir...üçün biri kalabilir elde.

    soda ve tüpraş bu üç kağıt gibi saçma değerlerde değil...ama endeks kadar düşebilirler pek tabii ki.

    benim anlamadığım bir sürü uzman geçinen piyasa profesyoneli var...hiç biri ereğli sat diyemedi, kardemir çok şişti diyemedi...varsa yoksa fk ları düşük..iyi de şu anki fk ya göre düşük, 6 ay sonra ülke resesyona girdiğinde gelecek karlarla, yine fk lar düşük mü kalacak...sanmam...borsa her zaman 6 ay sonrasını fiyatlar.
    Thy ya da ereğli'yi soda ile karşılaştırmayı doğru bulmuyorum. Küllü zarar eden bir şirket 1-2 senede 5 katına çıktı, hiçbir temel gerekçesi yokken. Ereğli'nin geçmişte çok düşmesinin sebebi aşırı düşük demir fiyatlarıydı, fiyatlar normale dönünce kar çok güzel arttı, fiyatta ona paralel arttı. Ama tüpraş, petkim, soda gibi şirketler 6 f/k lar ile işlem görüyorken, Ereğli'nin 9 f/k ile işlem görmesinin bence çokta mantıklı bir açıklaması yok o da aynı f/k lara inebilir.

    Soda f/k ve fd/favök her ikiside 6.7, 2018 fd/favök beklentisi 5.9

    Bir kağıdın f/k 3-4 fiyatlanması çok ciddi zarar edeceği/karının olağanüstü düşeceği beklentisi ile oluşabilir.

    Soda'nın borcu önemsiz miktarda kasa döviz dolu, dolar 10 TL olsa etkilenmeyeceği gibi tersine alır başını gider diye beklentim var.

    Tüpraş'a gelince şu an şanslıyım sadece çünkü çok borçlu bir şirket. Kur ve faiz artışlarından negatif etkilenebilir, krizde rafineri marjları alaşağı inebilir, petrol fiyatları ile alakalı stok zararı yazabilir vs herşey mümkün.

    Biliyorum kağıt pazarlıyor gibi oluyorum ama niyetim o değil, sonra soda alıp zarar eden olursa zerre enterese etmez beni.

    Bu arada İş Demir almaya başladım, mümkün olduğunca biriktirmeye niyetliyim.
    Son düzenleme : syılmaz; 08-06-2018 saat: 19:57.

  3.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku

    Soda f/k ve fd/favök her ikiside 6.7, 2018 fd/favök beklentisi 5.9

    Bir kağıdın f/k 3-4 fiyatlanması çok ciddi zarar edeceği/karının olağanüstü düşeceği beklentisi ile oluşabilir.

    Soda'nın borcu önemsiz miktarda kasa döviz dolu, dolar 10 TL olsa etkilenmeyeceği gibi tersine alır başını gider diye beklentim var.
    Ben demiştim demeyi sevmem ama şaka şaka ben demiştim demeyi çok severim.

    En yüklü pozisyonum hala Soda. Tüpraş ve Petkim'de ki ciddi toparlanma ile de portföyümde TL bazlı zirve tazeliyorum sürekli, dolar bazlı zarardayım tabi ama uzun vadede doları da yeneceğime inancım tam.

  4.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Ben demiştim demeyi sevmem ama şaka şaka ben demiştim demeyi çok severim.

    En yüklü pozisyonum hala Soda. Tüpraş ve Petkim'de ki ciddi toparlanma ile de portföyümde TL bazlı zirve tazeliyorum sürekli, dolar bazlı zarardayım tabi ama uzun vadede doları da yeneceğime inancım tam.
    Tüpraş ve petkim e itirazım yok da, dolar buradan %10 gevşese soda ciddi satış yer bence...yani salt parasal pozisyonu nedeniyle ilave fiyatlanıyor gibime geliyor soda.

  5.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Tüpraş ve petkim e itirazım yok da, dolar buradan %10 gevşese soda ciddi satış yer bence...yani salt parasal pozisyonu nedeniyle ilave fiyatlanıyor gibime geliyor soda.
    Evet dolar 4.50 olursa soda aşırı fiyatlanmış olur. Dolar nereye kadar düşer bilmem, düşse bile tekrar artmaz mı onu da bilemem ama doların durumuna göre yeri geldiğinde satabilirim tabi ki. Ben satmadan satış yemezse tabi.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

  • Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •