Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8215 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    cari açığın içinde dış borç faiz ödemeleri de var mı? 450 milyar dolar borcun faizi %6.5 desek 29 milyar dolar falan yapıyor.
    Cari Açık= çıkan-giren.

Türkiye dış borç ödemeleri geldiğinde genelde borç+faiz tutarı kadar tekrardan borçlandığı için şu an için dış borç cari açığa etki etmiyor. Hatta var olan borç+faizinden fazla yapılan borçlanma ile cari açığı da kapatıcı etki yaratıyor.

Bazen borç+faizi+ek borçlanma var olan cari açığı kapatmaya yetmiyor. Bu durumda da tcmb rezervlerinden yenmeye başlıyor. 2017 ve 2018 yılları buna bir örnek.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Cari Açık= çıkan-giren.

Türkiye dış borç ödemeleri geldiğinde genelde borç+faiz tutarı kadar tekrardan borçlandığı için şu an için dış borç cari açığa etki etmiyor. Hatta var olan borç+faizinden fazla yapılan borçlanma ile cari açığı da kapatıcı etki yaratıyor.

Bazen borç+faizi+ek borçlanma var olan cari açığı kapatmaya yetmiyor. Bu durumda da tcmb rezervlerinden yenmeye başlıyor. 2017 ve 2018 yılları buna bir örnek.
    bu durumda yıllık dış borç artışı cari açıktan daha iyi bir kriter. borcun yıllık faizi 30 milyar doları geçmiş, açık değil fazla vermek lazım ki borç katlanmasın. bu durumda borcun değil kapatılması, sabit durumda bırakılması bile mümkün görünmüyor...
    yatırım tavsiyesi değildir.

bu durumda yıllık dış borç artışı cari açıktan daha iyi bir kriter. borcun yıllık faizi 30 milyar doları geçmiş, açık değil fazla vermek lazım ki borç katlanmasın. bu durumda borcun değil kapatılması, sabit durumda bırakılması bile mümkün görünmüyor...
    Evet. Borç+faizi sabit olarak çevrilirse (yenilenirse) tcmb net rezervleri yaklaşık 5-6 ayda , Altın dahil brüt rezervleri de (DTH'ların ZK'larının bir kısmı da dahil olan kısım) 2 yılda sıfırlanıyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

Evet. Borç+faizi sabit olarak çevrilirse (yenilenirse) tcmb net rezervleri yaklaşık 5-6 ayda , Altın dahil brüt rezervleri de (DTH'ların ZK'larının bir kısmı da dahil olan kısım) 2 yılda sıfırlanıyor.
    yani yaklaşan cisim büyük bir şeye benziyor. peki dış borç taksitlerini ödemede devletin gecikmesi veya ödeme yapamaması durumunda ülkede nelerin olması beklenir?

yani yaklaşan cisim büyük bir şeye benziyor. peki dış borç taksitlerini ödemede devletin gecikmesi veya ödeme yapamaması durumunda ülkede nelerin olması beklenir?
    Şimdiye kadar devlet zaten hiç ödeme yapmadı. Hep borç yenilendi üstüne ek borç alındı. Devletin bu sistemi devam ettirememesi gibi bir sorun şimdilik yok. Tabii yükselen faizini ödemeyi kabul ettiği sürece.

Şimdiye kadar devlet zaten hiç ödeme yapmadı. Hep borç yenilendi üstüne ek borç alındı. Devletin bu sistemi devam ettirememesi gibi bir sorun şimdilik yok. Tabii yükselen faizini ödemeyi kabul ettiği sürece.
    ben de böyle düşünüyorum. ama şu konuyu bilmiyorum: yunanistan'ın durumu neydi peki, borcu borçla çevirmesini ne engellemişti?

ben de böyle düşünüyorum. ama şu konuyu bilmiyorum: yunanistan'ın durumu neydi peki, borcu borçla çevirmesini ne engellemişti?
    Yunanistan'ın toplam borcu GSYH'sinin %100'ünü aştı. GSYH'yi bir çeşit teminat gibi düşünün, borç verenler, ülkenin varlığını ve üretim çıktısını bir teminat olarak görüyor. Kabaca bir fabrikanın cirosuna göre kredi verildiğini düşünün. Türkiye'de bu oran şu an %50-60 civarında. Türkiye'de de %100 sınırını aşarsa sıkıntı başka bir boyut alacaktır.

Yunan bi kere Lüküs yaşam tutkusundan batmadi ki
    2. Dünya savaşında alman orda isgalciydi devretti amerikana işi sonra
    Baba papandreu amerikanyaya gitti awradina varana dek (amerikaliydi karisi) içlerine girdi icazet aldı döndü Başbakan ve 100 tane amerikan Kışlası kimi adalarda hepsini kapattı
    Kandirildigini anlayan amerika bunları paraya boğdu neticede borcu ödeyemez duruma gelince gitti onları bu defa avrupa birliği namına gene almanyanin kucağına attı
    Yani ülkesinde başka ülkenin kışlasi yok
    Elinde bir kazanç olarak
    Tabi büyük oynadı boyundan. Ve batti ama sürekli kurtariyolar işte gördüğün

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •