BOJ uzun zamandır resesyondaki bir ülkenin mb'sı ....ama eğer olurda faiz falan artırmazsa muhtemel bir krizde savunacak dalları kalmaz....Gerçekten en berbat durumda olanlar onda....Ama asıl ECB de görünmeyen ve dillendirilmeyen bir tehlike var..oda Avrupa bankacılık sistminin (özellikle italyan bankalarında) toksit varlıkları.......bu durum patlarsa doce ye sıçrayabilir...Yine heralde alaman hükümetinin müdahale etmesi gerekecek.....
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
hakuna matara....memento mori.
Sayın thejackalav;
Atilla Yeşilada, 2019 Haziran'ı gibi IMF'ye gitmeye mecbur oluruz diyor. Ne dersiniz? Gitmek zorunda kalır mıyız? Gideceksek zamanlaması nasıl olur?
Saygılar.
Konumuz dolar tl korelasyonu sayın jackalav elbette tüm yazdıklarım dolar tl korelasyonu üstüne.Ha tl nin tüm kurlara karşı değer kaybetmesi de sözkonusu ayrıca ,bu cari açık ve ithalat ekonomisi ile elbette kaçınılmaz son o.Tl nin değer kaybetmesi şeklinde de yazabiliriz elbette.Ama neticede derdimizi anlatma açısından bence ha ali veli ha veli ali çok farketmez)))))))))))Bizim bu forumda yorumlarımızda sabit gözlemci olduğumuz nokta türkiye o minvalde düşünüyorum ben hep.Trendeki sabit gözlemci 200 km hızla uçuruma gidiyor gibi özetlenebilir problem.Tren de malum bizim ekonomi oluyor maalesef.
Orta vade demişsiniz ya, siz dolardan da anlamıyorsunuz bence..üzgünüm..
Siz yerele, TL'ye takılmış kalmışsınız..bu ayın 2'sinde aşağıdaki yorumu yaptıktan sonra sizin belirttiğiniz gibi 30 yıllık borsacı geçmişiniz olduğunu düşünmüyorum..yada varsada iyi bir borsacı geçmişiniz olduğunu düşünmüyorum..selamlar..
Kapanan dolar başlığından old. için alıntılayamadım;
Bu dolar olayını 2000 Yılında borsa zirvesine benzetmeye başladım..
O zamanlar elinde poşet ile para dolu insanlar gelip ben hisse alacağım der para dolu poşedi masaya bırakırdı... Herkez in ağzında borsa vardı...
Şimdide herkezin ağzında Benjamin... Alan alana altın realize edilip dolar alınır anlarımda 2 cent ten hisse satıp dolar alanlar ve TL yi dolara çevirenler in sonunu merak ediyorum
Son düzenleme : enki; 24-06-2018 saat: 00:07.
Yer İmleri