Günaydınlar...
4.6161 altında kaldıkça kv aşağıı, 4.62185 üstünde yukarıyı hedefleyecektir...
YAZIP ÇİZDİKLERİM SİSTEM DENEMELERİM OLUP,
YATIRIM TAVSİYESİ OLMAYIP
FALDAN ÖTEYE GİDEMEZ...
Günaydınlar...
4.6161 altında kaldıkça kv aşağıı, 4.62185 üstünde yukarıyı hedefleyecektir...
FALDAN ÖTEYE GİDEMEZ...
Malum adam seçim maratonu yorgunu.
Sesi çıkmıyor.
Bir kendine gelsin şöyle.
"Yahu faiz diye bir şey vardı. Ne oldu?" diye bir sorsun çevresindeki getir götür elemanına...
O da kem küm % 20 olmadı daha diye bir şeyler gevelesin.
Kükresin aslanım "faiz inecek" diye...
Umudumuz reis...![]()
Eeeee bu işler böyledir..ben sana, sen bana derken elinde noramin'den başka bir şeyi olmayanlar dikkat edecek..Irak, Türkiye'den ithal edilecek beyaz etin vergisini yüzde 50'ye çıkarttı.
Dünyada korumacılık duvarları giderek yükselirken Irak'tan da Türkiye'yi etkileyecek bir adım geldi.
Irak hükümeti yerel ürünleri koruma ve ulusal sanayii geliştirme anlayışı çerçevesinde 5 Ağustos'tan itibaren bazı ürünlerin ithalatında ek gümrük vergisi uygulayacağını duyurdu.
Ekonomi Bakanlığı'nın Ekonomi Bülteni'nde yer alan Bağdat Ticaret Müşavirliği'nin açıklamasına göre, Irak'a ithal edilecek tavuk ürünleri ve tavuk parçaları, donmuş kanatlı hayvan etleri ve sakatatlarından alınan ek vergi yüzde 10'dan yüzde 50'ye yükseltildi.
Gazete Habertürk'ün haberine göre Irak, tavuk eti ihracatında Türkiye'nin en büyük ve önemli pazarı konumunda. Sektör ihracatının yarısını bu ülkeye yapıyor.
Türkiye'nin 2017 yılında beyaz et üretimi yüzde 13, ihracatı ise yüzde 31 artış gösterdi.
75 ülkeye ihracat yapan kanatlı eti sektörü dünya ticaretinde 5'inci sırada yer alıyor.
PATATES CİPSİNE YÜZDE 85 VERGİ
Irak hükümeti tarafından doğal patates cipsinden alınan ek gümrük vergisi de yüzde 10'dan yüzde 85'e çıkarıldı.
Öte yandan erkek takım elbisesine yüzde 20, çamaşır suyu, leke çıkarıcı ve jel bulaşık deterjanlarına yüzde 30, elektrik kabinlerine yüzde 26, Newcastle hastalığı aşısı, PPR aşısı ve süt kremasına yüzde 100, Lansoprazol 15 mg tablet ve inşaat bloklarına yüzde 27, birinci ve ikinci öğretim okul kitaplarına yüzde 200 ek gümrük vergisi getirildi.
Noramin:450 milyar dolar borç..
Kanada işi geliştirmiş; ÇİN'e çelik vergisi uygulamayı planlıyormuş..
Canada plans to impose steel tariffs and quotas on China, others in response to Trump trade actions: Report
Saatlikteki bu çanak 4H taki ters fincan kulp geleceğine turp sıkıyor.
4.69 u bir görsün yeniden fala bakmalı...
Bu hareketler internal konjontürden kaynaklanmıyor o da ayrı...
Abdurrahman Yıldırım döktürmüş;
Sn. Abdurrahmancığım bu saatten sonra kazanmayı bırak, ancak zararı azaltabilirsin..geçti Bor'un pazarı..Yeni hikâye yazabilirsek TL'ye yatırım kazandırır
Mark Mobius gelişmekte olan piyasalara yatırım yapmakla tanınan ve İstanbul Borsası'nın ilk büyük yabancı yatırımcısıdır. 30 yıldır bizim piyasanın içindedir. Sabancı Üniversitesi'nin davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Mark Mobius verdiği konferansta ''TL çok değer kaybetti. Türk varlıkları ucuz. Alım tavsiye ediyorum'' dedi. Mobius her zaman Türkiye dostu oldu.
http://www.bloomberght.com/ht-yazarl...rim-kazandirir
Diğer tarfatan bu Templeton fonu sahibi Mark Mobius içeride sıkışmış gözüküyor..bu tür adamlar kolay sıkışmazlar ama içeride son kalanlarıda çıkarmaya çalışıyor olabilir kanımca..
Hiç unutmuyorum..2000-2001 yılları arasıydı, bu değerli şahsiyet ''Türkiye güzel bir ülke, güzel paralar kazandık bu ülkeden'' demişti..yani kibarca iyi sağmıştık bu ülkeyi demek istemişti..
Sene 2018 yine bu adam sahnede, doğu cephesinde değişen bir şey yok..
Türkiye eski Türkiye değil..
Ha birde ''Mobius her zaman Türkiye dostu oldu'' demiş..eşşek yüküyle para kazansam bende de neler olurdu neler..![]()
dolar 4.64 oldu arkadaşlar çıkmaya da devam ediyor.
Halen düzeltmenin devam ettiği (düşüş) senaryo ağırlıklı olan.
Ters fincan kulp ta bu senaryoyu destekliyor. Sorun DXY deki yukarı iştahı. Onun da pembe DD de sonlanmasını, dolar almak için bekleyenlerin amaçlarına kavuşmasını umuyorum...
FALDAN ÖTEYE GİDEMEZ...
Yer İmleri