-
1- Rte bir kez daha seçim kararı alamaz. Kendine o kadar güvenmiyor.
2- Yerel seçimlere kadar ekonomi açısından bugüne kadar olmadığı derecede uysal koyun olup başını eğecek. Herkesin suyuna gidecek yeterki ekonomi düzelsin diye halka prensip diye yutturduğu her dik duruştan taviz verecek.
3- Meclis rte'nin umrunda olmaz, bunu referandum sürecinde sürekli dile getirende muhalefetti. Hatta uzun süre tek söylem meclisin bypass edilecek olmasıydı. Şimdi 3-5 milletvekili kazandık diye bunu kendilerine zafermiş gibi yutturuyorlar.
4-Rte ve erkanı yerel yönetimler üzerinden çalışıyor. Hatta tüm sistem bunun üzerine kurulu.Akpnin yönetim tarzında, yerel yönetimler yapılan işlerin yarısından daha fazlasını çekiyor. Yoksa İstanbul ve Ankaranın belediye başkanlarını şak diye görevden almasını gerektirecek ne vardı ki?
5- Her ne kadar birileri kılıfına uydururlar diyecek olsa da cumhurbaşkanı iki defa seçilebiliyor. Rte ikinci hakkını kullanmış durumda. Seçim kararını meclise bile aldırıp 3.hakkına yürüse potansiyel görev süresinden 5 yıl kaybı neden göze alsın?
6-Başta söylediğimi tekrarlayayım, Rte bir daha asla seçilemez. Bu seçim kararı alındığı gün direkt seçilir demiştim. Bugün itibariylede bir daha asla diyorum. Benim gördüğümü rte mi göremeyecek? Sonuçta Rtede tekrar seçime gidecek yürek yok.
Yani seçim falan olur diyorsanız bu rtesiz bir seçim olur. Akpde girerse 10-15% alır biter.
Ytd
-
Bu arada masal İstanbul, pardon kanal İstanbul ne olacak..
-
Yerel Secimler erkene alinabilir. Mart yerine Kasim ya da Aralikta yapilir diye dusunuyorum. Bunun icin anayasanin degismesi ve 360 kisinin oyu lazim. Bir sikinti cikacagini sanmam. Erdogan yakaladigi ruzgar ve CHP de ki karisikligi dikkate alarak yerel secimleri erkene cekmek isteyecektir. Bu da gevsek maliye politikasina devam etmek ayni zamanda
---------------------
2 yildan once bir erken secimi olasi gormuyorum. AKP MHP ile anlasamaz ise IYI PARTI ile anlasir. MHP ye ve Bahceliye cok anlam yuklemeyi dogru bulmuyorum. Sonucta onlarda gercek oylarinin yuzde 11 olmadigini biliyorlar.
----------------------
Temmuz ayi dolar acisindan kritik bir ay. Sali Enflasyon verisi gelecek. Bu hafta kabine sekillenecek ve yol haritasi cizilecek. OHAL kalkacak mi kalkmayacak mi (Kalkarsa cok fazla bir etkisi olmaz)! 24 Temmuz TCMB PPK toplantisi var. Sali gunu gelecek olan enflasyon medyan rakam olan 1.40 uzerinde gelirse faiz baskisi olusabilir ve Erdoganin soylemleri cok onemli.
-----------------------
Hukumet yuksek buyume askindan vazgecmeli ve bir kac yilligina resesyona girmeyi goze almalidir. Ekonomide yeniden dengelenme ya da bir diger ifade ile yumusak inis yapmamiz icin SIKI PARA, KAMU VE MALIYE POLITIKASI na ihtiyacimiz var
-----------------------
Artik secim yok. Belirsizlik kalkti ve piyasa karar verecek Turkiye nin gelecegine. Artik secim bittigi icin bahanelerde ise yaramayacak. Bu yuzden Erdogan ve AKP cok dikkatli olmali. Secimden once ufak hatalar tolere edilebiliyordu ama artik oyle bir ihtimal yok. Secimin ertesi gunu DIS MIHRAKLARIN sakasi olmadigini herkes gordu sanirsam.
----------------------------
Baska bir zaman GLOBAL (DIS MIHRAKLAR) Gelismeleri de yazariz.
-
Birde bizim bu BETON askimiz basimiza bela olacak.
2023 e kadar planlanan insaatlarin maliyeti 325 milyar dolar ve hepsi devlet garantisiyle yapilacak olan projeler. Tabi ki dolar ve euro uzerinden odemeler olacak.
Bu projelerin askiya alinmasi gerekli. Ozellikle KANAL ISTANBUL un.
-
son günlerin popüler sözü dövizi ve faizi düşürmek için mutlaka "yapısal reform"...
ya devlet yapısal reform yapacaksa bu açı reçete ile olur.
herşeyden önce bütçe dengesi için kamu harcamalarını kısacak. yani köprüler, yollar, okullar, kamu binaları gibi ihaleli işleri azaltacak, sosyal yardımları kısıtlayacak . sonra vergileri artıracak, teşvikleri kısacak. eee yani para arzını kısıtlayacak. paranın hareketi yavaşlayacak. büyüme duracak.
kamu yatırımlarında çalışan yüzbinlerce kişi işsiz kalacak. işdamları ve girişimciler riske girmeyecek yatırım yapmayacaklar. vergiler azalacak. piyasada TL kıtlığı olacak. satın alma gücü düşecek vesaire vesaire .....
kolay mı yapısal reform yapmak. ithal ürünleri kısıtlayıp halkın refah düzeyini disipline etmek.
seçim, sandık, oy...
Yerel seçimler de yaklaşıyor.
-
Hadi bakalım ekim veya kasımda bir seçim daha görünüyor hayırlısı olsun.
http://www.finansgundem.com/haber/er...klanin/1320850
-
Nerde yaşıyorsunuz? cevrenizde, oturdugunuz mahallede, eşiniz dostunuz akrabanız hepsi muhalif anlaşılan...kimsenin hevesini kırmak istemem ama 2 haftaya seçim olsun akp'nin oyu daha da artar, çünkü bu sefer muhaliflerin bir kısmı sandıga gitme geregi duymaz ... yıkıcı bir ekonomik kriz içinde bulunsak bile, rte'nin oyu 30-35% altına düşmez.. baglılık seviyeleri farklı bir boyutta...örnek olarak bkn Venezuela'da ki seçimler
-
Reis kaybedeği seçime gitmez öğrendik.
CHP şuan 9 raund dayak yemiş boksör gibi.
Reis bunu görüyor maç bitsin istemiyor tabi.
Bana kalırsa 10. raunda nakavt olacak chp.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri