Alenichev senin faiz hesabın nasıldı?
mevcut enflasyonla hesap edebilir misin?
Alenichev senin faiz hesabın nasıldı?
mevcut enflasyonla hesap edebilir misin?
Yatırım tavsiyesi değildir.
Beni kizdiran olay su. Adamlar diyor ki bu parcanin degismesi lazim, cok tehlikeli. E zaten ben 6 ay once bu yuzden sana arabayi getirdim. 6 ay boyunca Allah korusun kaza yapabilirdim ve simdi sen bana diyorsun ki 6 ay once fark edilmemis.
Parcalari kontrol ettirecegim ve avukata verecegim.
beklentiyi satin aliyor bunda bi sey yok bi sure bi sekilde elindeli mali cikmak icin idare edecek, mal yukseliste cikilir..gel gel yapiyor hissi veriyor lakin degil bildigin yukari suruyor, sonra bi tepe degerinden geri vermeye baslar , millet bi isinsin yukseliyor artik demeye baslasin , ohal kalkmasi ve yeni kabine ile dolar geri cekilir borsa yukari gider sonrasi karanlik..ytd
Guncel enflasyon - Enflasyon hedefi = X
Guncel enflasyon + X = Y
---------------------
15.40 - 5 = 9.40
9.40 + 15.40 = 24.80
-----------------
3 ay once enflasyon farki kadar bir artirim yapsa idi ne enflasyon bu rakamlara gelirdi ne de faizler, ne de dolar. Gec kalmanin bedellerini oduyoruz. Bir de yuzde 5 hedef nedir ya, sen once tek haneye indir. Bu ayrica bambaska problem. Arada ki makas bu kadar acilinca, hedeften uzaklastigin zaman inandiriciligin kalmiyor.
Temmuz ayinda 16 uzerine cikacagiz, diyelim ki tepe yapti. Yilsonu en iyi ihtimalle 13 civari bir enflasyon olacak. Oysa ki enflasyon hedefini 8 - 9 bandina cekerse eli daha da rahatlayacak.
Mesela 3 yil icinde enflasyon hedefim yuzde 8 ve takip eden 3 sene icinde yuzde 5 dese daha inandirici olur.
UFE olmus yuzde 23.7. Bu ne demek. Uretici henuz fiyatlara yansitmamis, karindan feraget etmis. Bunlarda yansiyacagi zaman ne yapacaksin.
kulislerde donen isim ekonomi bakani olursa iste o zaman isin rengi degisir, dolarda gercek bi geri cekilme olur; daron etkisi deriz biz buna..![]()
Yer İmleri