Piyasadaki Short algısını bozmayalım Lütfen
Kısık ateşle besleyelim Algıyı
Pala bu çok yüklenirse Short TIME
gEREĞİNİ YAPAR YTD
Piyasadaki Short algısını bozmayalım Lütfen
Kısık ateşle besleyelim Algıyı
Pala bu çok yüklenirse Short TIME
gEREĞİNİ YAPAR YTD
Yazılarım ve Paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
ekşide "zamları neden protesto etmiyoruz" başlığı var.
yazar olmadığım için yazamıyorum orada ama zamanlama olarak oldukça güzel bir başlık.
evet, bence de hiç protestoya gerek yok..
halk öyle yada böyle bu kadar beceriksizliğin nedenini sorgulayacak.
diğer alternatif ise "padişah ve köprü" hikayesidir.. ama ona ihtimal vermek istemiyorum.![]()
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Benzer bir başlık altında şöyle bir zaytung haberi görmüştüm. Zaytung diyip geçmemek lazım resmi harika çekiyor.
http://zaytung.com/haberdetay.asp?newsid=343731
bU İNCE
BAŞKANLIK SEÇİMİNDEN ÖNCE ADAY GÖSTERİLİNCE BENİM İÇİN GENEL BAŞKANLIK İŞİ BİTTİ DEMİŞTİ
dÜNDE K.K YI GENEL BAŞKANLIK İÇİN KURULTAYA DAVET ETTİ
VATANDAŞ BU KONUYU GÖZDEN KAÇIRMAMIŞ
BİRKAÇ EŞ DOST İNCEYEDE GÜVEN OLMAZ DİYOR
DÜN DEDİĞİNİ BUGUN FARKLI DİYOR DİO
SİYASETTE BÖYLE KESİN İFADELER KULLANMAMAK LAZIM
İKİ GÜN SONRA BALTA OLUYOR
ŞU BİR GERÇEK K.K KOLTUK SEVDASINDAN VAZGEÇMELİ İNCE DAHA BAŞARILI BUNUDA DEMEDEN GEÇEMEYECEĞİM
Seçim biteli kaç gün oldu
KANDİLDEN BEKLEDİĞİM HAREKET OLMADI
OLUMLU HABERLER GELMEDİ
VAKİT ZAMAN KAYBETME VAKTİ DEĞİLDİR
YETKİ İSTENİZ VERDİK
SİZDE VATANDAŞIN İSTEDİĞİNİ VERİN
KARAYILAN ŞEHİT AİLELERİNE TESLİM EDİLSİN
KANDİL YERLE BİR EDİLSİN
NOKTA..
padişah ve köprü hikayesi demiştik:
---------------------------- alıntı -----------------
Padişahın biri, koyduğu yüksek vergilere halkın hiç tepki vermemesine kızar olmuş. Vezirlerine, "Filanca yerdeki şehre gidin. Oradaki köprünün başına bir adam koyun. Geçen herkesten 1 akçe alsın." demiş. Vezirler padişahın dediğini yapmış. Şehir halkından ses seda çıkmamış. Padişah bunun üzerine kızarak, "Köprüden çıkandan da 1 akçe alınsın" demiş. Vezirler emri yerine getirmişler. Yine bir tepki gelmemiş, buna çok kızan padişah hemen emir vermiş: "Köprünün ortasına bir adam dikilsin. Geçen herkese on sopa vursun" demiş.
Emir yerine getirilmiş. Halktan yine tık yok. İyice küplere binen Padişah, tüm şehir halkını meydana toplayıp hiddetle haykırmış: "Bre mendeburlar. Hiç mi şikâyetiniz yoktur benim devletimden. Niye böyle susup durursunuz?" Kalabalıktan çıt çıkmamış. Daha da kızan Padişah: "Eğer tek bir şikâyetiniz bile yoksa hepinizin kellesini uçuracağım ona göre" demiş. Bunun üzerine biri elini kaldırmış:
* Padişahım şu bizim şehrin tek köprüsü var ya...
* Evet biliyorum o köprüyü. Yoksa geçiş parası mı çok geldi?
* Yok padişahım o değil de şu köprünün ortasında duran adam var ya...
* O adamdan mı şikâyetiniz var. İstemiyor musunuz o adamı?
* Yok padişahım. Tek bir adam olduğu için kuyruk oluyor. Birkaç adam daha koysanız da çok beklemesek.
http://www.halklailiskiler.com.tr/Kopru_Fikrasi..php
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri