galilo, kepler döneminde avrupalılar gelişmeye başlamışken istanbulda "meleklerin bacakları gözetleniyor" diye rasathane yıkıldı (16. yüzyıl ikinci yarısı)..
araştır.. kafanı kumdan çıkar..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Kafayı kumdan bir çıkardım kurtuluş savaşında cepheye mermi taşıyan başörtülü analarımızın kızlarının başlarının medeniyet diye açıldığını altına giydirdikleri etekleri gördüm. Ondan sonra rahmetli üstadın ''Medeniyet dediğin açmaksa bedeni, desene hayvanlar bunlardan daha medeni'' dediğini duydum...
adamların sahte milliyetçi olduğunu ortaya çıkardık..
Türk halkı bu dinci kitlenin Türk devletinin yüksek çıkarları yerine ümmet çıkarını ön plana koyduğunu umarım her geçen gün daha iyi anlayacak..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
adam "meleklerin bacakları gözetleniyor" gerekçesiyle Osmanlı devleti tarafından rasathane yıkılmasınının vehametini anlamamış daha..
rasathaneninin ne olduğunu bilmiyor olaiblir ya da kepler ve galileo bilgisini vermemin anlamını kavramamış olabilir.. ya da ikisi de.. şaşırtıcı değil..
umarım bu akşam dincilerin gerçek yüzünü net görme fırsatı elde etmişizdir..
her yerde kıvıran tipler.. abdulhamit döneminde toprak kaybedilmediğini sanıyorlardı.. oysa dunya kadar toprak keybedildiği ortaya çıktı.. kıbrısı verdiği ortaya çıktı.. nereye tutunsa elinde kalıyor..
Osmanlı dan Türklere kalan toprak bu haritada ortadaki bölge.. ayrıca dünya kadar BORÇ ve fakirlik..
osmanlı bu durumu (haritayı) kabul etmişti ve ingilizlerle işbirliği içindeydi..
bu durumu kabul etmeyen yüce Türk milleti ve M.Kemal ve arkadaşları idi..
![]()
Yer İmleri