Ne yazık ki Babo yu küstürdüler artık yazmıyor foruma twitterden takip ediyoruz Abiyi, çok kıymetli bir insan şahsen de tanıyorum. İstanbul'da birkaç kez de oturup konuştuk.
Ne yazık ki Babo yu küstürdüler artık yazmıyor foruma twitterden takip ediyoruz Abiyi, çok kıymetli bir insan şahsen de tanıyorum. İstanbul'da birkaç kez de oturup konuştuk.
Eldekilerin kıymetini eldeyken bil, yittikten ve bittikten sonra zaten anlayacaksın. M.S 2001-Karya
Sanmıyorum yazmaz artık..
BABO KARAHAN KENTUF eskilerden aklıma gelenler..2 si bıraktı forumu..Kentuf yazıyor arada işte..
Gerçi piyasalarda eski piyasalar değil..
Al işte sabah yüzde 2 den eksiye çekti ler dolar 10 kuruş zıpladı ne olduğu belli değil
Neymiş bi KHK yayınlanmış..
Böyle ne boğa ne ayı piyasası olur..
Olsa olsa eşek piyasası olur..
Hakiki yabancının böyle yüksek oranda spakülatif piyasaya geleceğini düşünmüyorum..
Yarın ne denileceği neye imza atılacağı kimin görevden alınacağı kimin içeri tıkılacağı belirsiz..
İnşallah bu tren tren kalkmadan son malları doldurma hareketi olsun.. Türkiyede siyasi sistemim parlamenter rejimden Başkanlık rejimine değiştiği 24 Haziran gece 12 den sonra aşikardı...Üzerinden 2 hafta geçtikten sonra aniden bugün olumsuz algılanması biraz zor gibi..Uluslararası piyasalarda yatırım yapan çakal yabancılar neyin ne olduğunu bizden daha iyi biliyor ...Eğer ürkütmeden 15. gün başlayan ve 1.5 aya yayılacak kademeli çıkma ürkütmeden çıkma planları varsa birşey diyemem...20 yıllık borsa hayatımda gördüğüm yabancı bir tehlike görmüşşe, ve çıkacaksa önce piyasaya coşku verip toz pembe tablo ile endeksi yukarı çeker bu arada kendi mal çıkarken yerli yatırımcının kucağına bırakmış olur biz fark etmeden....Eğer bu ihtimal vardı ise yabancı aralık ayından endeks 120000 leri görene kadar zaten çıkıp kucağımıza bırakmış ve bunu yapmış olması lazımdı.. (Şaka maka sanki öyle de olmuş) şimdi kucaktaki malla yerli yatırımcı bizlerin ve BİST in DÜŞÜŞ zamanı içindeyiz demektir.Eğer böyleyse
Eldekilerin kıymetini eldeyken bil, yittikten ve bittikten sonra zaten anlayacaksın. M.S 2001-Karya
Devir değişti. Teknikciyim diyen eskiler o kadar çok terste kalıyor ki. Acemiler bile daha isabetli kararlar veriyor. Devir akıllı bilgisayarlar ve yazılımlar devri. Obo tobo fincan eliot geçti bunlar.
Valla ben kullanıyorum Hayırrr ben eskimedimmmşaka bi yana şimdiki yazılımlar yeni yetme para babaların kahve içerken dürtüp satma zamanı -alma zamanı diye neredeyse anlık haber veriyor durumda gelişmiş :kendi adıma bugünlerde biraz boş olduğum için seansı derinlikli olmayan 1 kademeden takip ediyorum. Eskiden aylık derinlik ekranı matriks falan kullanırdım..Artık bu işler hikaye geliyor ...Gün içinde muazzam işlemler de yaptım sadece banka ve aracı kurum kazandı , para da kaybettik totalde kazandık ta..Şuna karar verdim anlatacağım hikaye doğrultusunda..Dünyanın en iyi Amerikalı yatırımcısından bir borsa spikeri randevu koparp görüşmeye gitmiş, ünlü yatırımcı 5 dk geç gelecekmiş ofisine almışlar ve bir süre beklerken etrafı incelemiş, neyse yaşlı başlı yatırımcı içeri girmiş ve sohbete başlamışlar, röpörtajın ilk ve en önemli sorusunu sormuş spiker. "Efendim siz dünyanın en iyi borsacısı ve yatırımcısısınız ama ofisinizde ne bir bilgisayar ne bir ekran göremedim. nasıl günlük takip ediyorsunuz borsa ve ekranı demiş? Ünlü yatırımcı demiş ki biz yatırımlarımız bir ekrana bağlayacak ve günlük aylık yıllık iniş ve çıkışlarla yatırımlarımız yapmıyoruz. Dünyadaki herhangi bir şirket ve sektörün analizini yapıp 5-10 yıl sonraki potansiyeline kar ihtimaline yatırım bakıp ucuzsa alıp yatırımımızı 5-10 yıl sonraya göre yapıyoruz. Bu yüzden günlük hareketleri ve dalgalanmayı takibime gerek yok. Yatırımımız hedefine ulaşınca da satıyoruz demiş. Spiker zaten hayret içinde 2 ve sonraki soruları zor sormuş...
Ben de buradan hareketle 2012 den bugüne çok günlük baakmıyorum ama 6 yıl verdiğim arada hangi kağıt ne olmuş, nereden nereye gelmiş görmek için Nisandan beri girip inceliyorum, grafik ve analizlerini kabaca hemen çıkarıp aklıma yazıyorum. AMA TEKNİK ANALİZ yanıltmıyor, hisseler hep trend kanalında gidiyor 10-20 yıllık hisse bile böyle Mesela BFREN 2003 te finnette çizdiğim kanalda hareket ediyor, tüm hareketleri uyumlu... Ben Yapıda 3.15 Hedefimi bekleyeceğim. Bu arada Endeks inerse çıkarsa Sn Gundwane nin taktiği %50 sat al ile maliyet düşür. Şu an stratejim bu...
bu arada günlük endeks kapanış tahmininde 5. olmuşuz, aslında 99430 diyecektim 99630 olarak gönderdim değiştirdiğimde artık listeye girmişti boş ver 200 puan yukarı olsun dedim. iptal ettim değişikliği 1. oluyordumhakkımı yediler sayılmaz
![]()
Yer İmleri