Sayfa 29/1000 İlkİlk ... 1927282930313979129529 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 225 - 232 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Bu hesabı yaparken eurobond alırken bankaya verdiğiniz rakamı da eklemek gerekir. Genelde borsasındaki satışta yazan rakamın üstüne %0.25 koyarak satıyorlar. Bu her yüzbin $ için 250$ demektir. Tabii karşı tarafta satmak için vereceğiniz ücret de cabası.
     Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Kupon, eurobond'dan koparılabilirmiş gibi yazmışsınız. Eurobond kimin elindeyse kupon da ona ödenir. İkincisi, hesabında eurobond bulunduran tarafın iflas etmiş olması; eurobond borçlusunun ödeme yapacağı yeri seçme gibi bir lüks sunmaz. Batıksa batık; o batıktan alacaklarını çıkartacak olanlar o tahsilatı yapacaklar zaten son olarak; 7-9 puan dolar faizi ödeyen birine "swift de çok yazıyordur haa" demek ancak bizim ülkemizde olur herhalde
    Swift mevzunun farkındayım. Ancak gerekli hallerde yurt dışına para transferi için pratik bir yol gibi gözüküyor. Zira yurt içindeki bir bankadan aldığınız eurobondu yurt dışındaki bir bankaya nakletmek parayı taşımadan mümkün olabiliyor. (Kayıt zaten Euroclear üzerinde olduğundan). Hesaplar illaki farklı kişilere ait olmak zorunda değil. Örneğin Türkiye'deki hesabımdan Avrupa'daki hesabıma transfer için kullanılabilir bir yol gibi gözüktü. Bu bağlamda alım satım olmayacağından çok bir kayıp ta olmaz gibi.

Sn Jondowes'un son yazdıklarına göre Euroclear anlık olarak eurobond sahibini kaydediyor ve kupon ödemesi Eurobond kimin üzerine kayıtlı ise onun banka hesabına yatıyor.

Ben biraz da Euroclear bu kontrolü mutual exclusion (mutex) olarak nasıl takip edebiliyor onu merak etmiştim. Zira kupon faizinin hesaba yatacağı süreden belirli bir süre önce ve sonra o eurobond'un alım satımının kilitlenmesi (işlemin duraksatılması) gerekli.

Neyse üzümünü yiyelim bağını sormayalım.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben biraz da Euroclear bu kontrolü mutual exclusion (mutex) olarak nasıl takip edebiliyor onu merak etmiştim. Zira kupon faizinin hesaba yatacağı süreden belirli bir süre önce ve sonra o eurobond'un alım satımının kilitlenmesi (işlemin duraksatılması) gerekli.

Neyse üzümünü yiyelim bağını sormayalım.
    Bir şeyi takip etmesine gerek yok; Euroclear takas ve saklama merkezi zaten. Alım-satım aracı kurumlar tarafından ona bildiriliyor. Son alıcı kimse, ödemeler de onun hesabına yapılır. Euroclear'ın bir yerlerden ek bilgi bulmasına ihtiyacı yok zaten tüm işlemleri takaslayan kendisi. Kupon ödeme saatine kadar el değiştirebilir, o kadar katı bir süre kısıtına da gerek yok.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

3.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Bir şeyi takip etmesine gerek yok; Euroclear takas ve saklama merkezi zaten. Alım-satım aracı kurumlar tarafından ona bildiriliyor. Son alıcı kimse, ödemeler de onun hesabına yapılır. Euroclear'ın bir yerlerden ek bilgi bulmasına ihtiyacı yok zaten tüm işlemleri takaslayan kendisi. Kupon ödeme saatine kadar el değiştirebilir, o kadar katı bir süre kısıtına da gerek yok.
    Euroclear'ın işleyişini tam bilemediğim için kupon ödemesi işlemi ile Eurobond'un satım işlemi aynı saniyelerde gerçekleşirse , Alım satım emrinin Euroclear'a ulaşma zamanı , Swift'in ulaşma zamanından uzun sürerse tam o noktada bir belirsizlik zamanı var. Onu bertaraf etmek için kupon ödemesinin belki 15 dakika gerisine ve ilerisine işlemsizlik zamanı tanımlanması gerekebilir diye düşünmüştüm. Tüm eurobondlar Blockchain uyumlu bir veritabanına geçse bu sorun olmazdı belkide.
    Bu aslında eurobond'tan bağımsız genel bir mesele. Bir şekilde işlemlerin iletim ve işlenme zamanının belirli bir katı kadar rezerv bırakılarak bir güvenlik penceresi mutlaka oluşturuluyordur. (örneğin kupon ödeme saatlerini belirleyip 14:00-15:00 arası takas işlemlerinin durdurulması gibi).

Neyse bu eurobond konusunun biraz dışına taşıyor. Sn jondowes verdiğiniz bilgiler için tekrar teşekkürler.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

4. Tahvil takası ile, nakit hareketleri birbirine engel olan şeyler değil. Eurobondlar T+3 valörlü işlem görür. Önemli olan tahvilin el değiştirdiğinin Euroclear'a bildirilmesidir ve bu mesajın iletilmesi mektupla değil elektronik bir sistemle saniyelik olur. İşlem gerçekleştikten sonraki 3. iş gününde hem tahvilin kendisi hem de parasal ödemesi gerçekleşir.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Swift mevzunun farkındayım. Ancak gerekli hallerde yurt dışına para transferi için pratik bir yol gibi gözüküyor. Zira yurt içindeki bir bankadan aldığınız eurobondu yurt dışındaki bir bankaya nakletmek parayı taşımadan mümkün olabiliyor. (Kayıt zaten Euroclear üzerinde olduğundan). Hesaplar illaki farklı kişilere ait olmak zorunda değil. Örneğin Türkiye'deki hesabımdan Avrupa'daki hesabıma transfer için kullanılabilir bir yol gibi gözüktü. Bu bağlamda alım satım olmayacağından çok bir kayıp ta olmaz gibi.
    Pratik yol olduğu bir gerçek. Hele halihazırda bir eurobondunuz varsa. En önemli özelliği kimseye bildirilme zorunluluğu olmaması. Ancak nakit paranız varsa eurobond almak ucuz bir iş değil.
    Saygılar.

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Aynen,
    Zaten ; devlet, bonoyu o an veya en son kimin taşıdığını bilmiyor !
    Kupon,anapara ödemelerini de ya ihraççıya, ya da takasa yapıyordur sanırım.
    Eğer ödeme kuponu tutana yapılmıyorsa gelir vergisi ve satıştan doğacak kazanç vergisini nasıl bilecekler? Tamamen kuponu tutanın iyi niyetinemi bırakılmış durumda? O beyan etmezse haberleri olması mümkün değilmi? Bu kısmı devlet açısından sakatmış

7.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Tahvil takası ile, nakit hareketleri birbirine engel olan şeyler değil. Eurobondlar T+3 valörlü işlem görür. Önemli olan tahvilin el değiştirdiğinin Euroclear'a bildirilmesidir ve bu mesajın iletilmesi mektupla değil elektronik bir sistemle saniyelik olur. İşlem gerçekleştikten sonraki 3. iş gününde hem tahvilin kendisi hem de parasal ödemesi gerçekleşir.
    T+3 her şeyi sıraya koyabilecek bir işlem. Bilmediğim için bir sürü angarya yazmışım. Kolay gelsin.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    Eğer ödeme kuponu tutana yapılmıyorsa gelir vergisi ve satıştan doğacak kazanç vergisini nasıl bilecekler? Tamamen kuponu tutanın iyi niyetinemi bırakılmış durumda? O beyan etmezse haberleri olması mümkün değilmi? Bu kısmı devlet açısından sakatmış
    Ben isyatirimi aradim ve en tepedeki kisiyle konustum. Turkte olsan yabanci da olsan butun bilgilerini aliyoruz ve devlet bizim bu doldurdugumuz formlar uzerinden vergi topluyor demisti

Siz neden devlet bilemez falan dediniz orasini anlamadim. Kimin aldigi belli ne kadar sure elinde tuttuguda belli. Devlet hepsini biliyor cunku TR deki yatirim kurumlari butun bilgilerinizi aliyorlar.

Sayfa 29/1000 İlkİlk ... 1927282930313979129529 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •