-

Originally Posted by
Dudu
Ben once ortalik sakinken dolari biriktirecegim.
Boylesi daha cok hosuma gidiyor.
Belli bir dolar miktarina gelene kadar 1-3 ay vadeli mevduatta kalirim.
Artik 3 yil mi olur 8 yil mi bilemem.
Ne zaman cdlsler kisa zamanda x2 olur, dolar kuru kisa zamanda sicrar o zaman alim icin eurobondlara bakarim.
Saka degil 10-15 senelik vadeye girecegiz.

Syg,
Temettü işini bırakıyor musunuz ?
-
CDS'ler artınca aracı kurumlar daha yüksek komisyon alıyor olabilir ben %0,15 ile almıştım CDS'ler yüksek değilken son zamanlarda %2 komisyon istendiği yazıldı burada.
Saygılar.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Saygılar.
-
Eurobond için minimum tutar ne oluyor ? Bankaya göre değişiyor mu ?
-

Originally Posted by
martind
Temettü işini bırakıyor musunuz ?
Hayir birakmiyorum.
Eurobond ile nakit akisimi daha duzenli bi hale getirmek isterim.
Syg,
-

Originally Posted by
Tarila
Eurobond için minimum tutar ne oluyor ? Bankaya göre değişiyor mu ?
burada çelişkili konuşmalar geçmekle beraber.. tr hazine eurobondlarında min 1K.. özel sektör eurobondlarında min 200K dolar diye biliyorum ben.
-

Originally Posted by
Epicurist
CDS'ler artınca aracı kurumlar daha yüksek komisyon alıyor olabilir ben %0,15 ile almıştım CDS'ler yüksek değilken son zamanlarda %2 komisyon istendiği yazıldı burada.
Saygılar.
özel sektörde.. 200K dolarda 4K.. yani yaklaşık 23 bin tl komisyon. bayağı uçukmuş. bu aralar kaçtır acaba?
-

Originally Posted by
Bayrak
Erkan hocam yanlışınız var Şöyleki
1,25 usd/adet birim fiyattan 100.000usd nominal değerle ve nominal değer üzerinden %4 faizli 6 ayda bir kupon ödemeli 125.000 usd ödeyerek aldığınız eurobond dan ilk yıl alacağınız faiz 4000usdx2 = 8000usd olacaktır yani ödediğiniz anaparaya ulaşmak için yaklaşık 3 yıl beklemeniz gerekecektir. 3 yıl sonunda ana paraya ulaşacağınız için ( her yıl 8000usd 3 yıl 24000usd) vergi 3 yıl sonunda yani ana para üzerinden kazanca başladığınız zaman olması gerekir Yukarıdaki verilen özelgede bu durumdan bahsediliyor
Fazladan ödediğiniz 25.000$ 'ı çıkartana kadar vergi ödemeyeceksiniz diye bir şey yok. Sizin örnekten gidersek diyelim itfaya 10 kupon var, 25.000/10 = 2.500. Her kupondan 2.500 ü düşer öyle vergisini verirsiniz. Yani 4.000-2.500=1.500 her bir kupon için vergiye konu rakam olur. Yıllık 1500x2=3.000$ üzerinden hesaplanır. Erkan Beyin diğer yazdıkları da uygulamak gerekir.
Saygılar.
SM-N950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Saygılar.
-

Originally Posted by
pilavli
Eylül ortasında dolar 6.75 iken ilgilendiğim 2030 vadeli eurobond faizi %9.5 gibiydi (fiyatı 1.29). 100 bin lirayı dolara ve ardından bu eurobonda gömseniz 26k dolar ve karşılığında 200 eurobond alabiliyordunuz...
bu hesapta kafa durdu benim.
100,000 tl/6.75= 14,814 usd ediyor. nasıl oluyorda 26k dolar olarak hesaplıyoruz?
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri