En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Sn. Pscyokinesis ve diğer cevap yazan arkadaşlar alıntılama yaparak sayfayı kaplamasın, diye cevaplarımı yazıyorum izin al tatile git diyenler v.s herşeyi denedim![]()
1 ay izin aldım toparlarım diye fakat öyle olmadı,
Ailemi tatile götürecek herşeyi unutacak iken kabine sonrası zarara satmam ile herşey daha da kötüye gitti,
Şu anda iznim bitmek üzere ve ailemi tatile götüremedim, benimle eve tıkılı kaldılar. Onların bir suçu yoktu, fakat yapamadım bunun suçlululuk duygusu da beni mahfetti,
Kabinenin açıklanması sonrası zarara satmam sonrası durumum çok komplike hale geldi, umarım toparlayabilirim. Piyasada buna izin vermiyor. 430 lara gelseydi dolar, gevşese idi kafam rahat olurdu şimdi nefes alan bir ölü gibiyim ,
Eski arkadaşlarla özelden mesajlaşıyordum sonra nickler değiştiği için diğer arkadaşlara da yolladım ortaya yazarak kimseyi rahatsız etmek istemedim.
Hissenette çok vaktim yıllarım geçti aile gibiydik birçok arkadaşla o nedenle derdim bir nebze azalır dedim. Evden çıkamıyordum ya çünkü iznimi evde geçirdim aileme hapis hayatı yaşattım onlarda çıkmıyor artık . Tatilimiz bitti ve evde geçirdik![]()
Riski algılıyorsunuz fakat riske olan toleransınız düşük. Yaşınız ileriyse ve bakmak zorunda olduğunuz insanlar varsa bu tolerans dahada düşer. Benim önerim psikolojinizi korumak için daha muhafazakar yatırım araçlarına yönelmeniz. Doktor beyi çok iyi anlıyorum doktor bey iyi eğitimli ve akıllı biri.. mevduatda, bonoda, tahvilde paranın eriyeceğini görmüş bu yüzden atılım yapmış saygı duyuyorum fakat bu piyasa zor bir piyasa özellikle küçük yatırımcı için çok zor bir piyasa.. "uzun vadede yakınsar" bence rahatlamak için söylenen hatalı bir söylem bunu daha önce selka nickli kullanıcı açıklamıştır ve doktor beyde bunu bildiğinden hamlelerini yapmış. Bu yüzden mevduat tarafında verilen krediler ile aradaki fark (%40-50 kredi verip, mevduata %19 brüt vermek) çok artarsa bizler küçük yatırımcı olarak bankalar ile daha sıkı pazarlık yapabiliriz ve açıkçası ana para korumalı muhafazakar bir koruma stratejisi olarak yapabileceğimiz hamle yalnızca budur ki bankaların para ihtiyacı ve iştahı yoksa bu konuda da birşey yapamayız. Bazı arkadaşların dediğine katılıyorum.. Doktor bey parayı harcayın kendinize ailenize ve güzel zamanlar geçirin, bir yatırım aracı diğerlerine yakınsar veya yakınsamaz bunların peşinde koşmak ile hayatımız eridi gitti... Hayatta yaşadığımız günler içinde kendimizin varlığına en çok yakınsayan şey güzel anılardan oluşan bir yaşamdır ve bundan iyi bir yatırım olamaz.. Size ve ailenize sağlıklı ve mutlu günler dilerim... Saygılar..
Son düzenleme : Enflasyon; 23-07-2018 saat: 22:46.
tatile gitmenin iyi olduğunu kim söyledi? ben 15 yıldır tatile gitmiyorum, iznimi alıp evde yatıyorum ve gerçekten dinleniyorum...
hava zaten sıcakken daha da sıcak yerlere gidip kavrulmak, serinlemek için denize gidip güneşin altında cayır cayır yanmak veya kışın daha da soğuk yerlere (mesela uludağa falan) gidip bir tarafını dondurmak...
insan haricinde bütün canlılar kışın sıcak yerlere, yazın serin yerlere göç eder... üzüleceğiniz tek husus çoluk çocuğu sevindirememek olabilir ki bir yıl da böyle olsun, belki doğru yolu bulurlar da diğer çoğunluk gibi hem kavrulup hem yolunmazlar...
yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri