Sayfa 218/1252 İlkİlk ... 1181682082162172182192202282683187181218 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 1,737 - 1,744 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by LostPerson Yazıyı Oku
    İnşallah Sn. Dudu,

Faiz artışı olmazsa döviz zor durulur dövizin her yükselmesi psikolojimi allak bullak ediyor,

Benim sorunum kazanmak değil paranın değerini koruması bunu yaparken de doların çıkacağını bildiğimde halde dipte satmak sonrada yanlışlarımla zararlara yol açmam, 2014 teki hata beynime kazındı resmen dolar alınca zarar edeceğim korkusu var devamlı, dolar 344 te de alıp zararına sattım 2017 de sonrada mevduatta duracağım dedim sonra doların çıkacağını farkettiğim 3,78 de alım kararı verdiğim halde uygulayamadım. GEç te olsa 4,08 den olsa aldım panikle satmayayım diye bankadan parayı almak için talimat verdim para geldi düşerse satamam diye almadım parayı geri göndertip 2 gün sonra 411 den verdim,

Devaluasyondan korkan dolarda durur diyen Sn. Lucas, 2014 te dolar aldım düştü tüm kaynağı zaten o korku nedeniyle doları geri gelince de hemen satıyorum refleks olarak , 2001 deki gibi 5-6 yıl çıkmayacak korkusuna kapılıyorum her aldığımda ve geri geldiğinde sonra zararına satıyorum, 3 lü seviyelerde iken de onu yaptım. Babama ise 3,53 ten zorla dolar aldırttım hala duruyor onda,

Ekonomi yönetimi aklı başında kararlar verirse uzun vadede de olsa dediğiniz gibi zarar çıkabilir ama alınan kararlar öyle olmuyor,

Dövizin buralara çıkması engellenir faiz artar derken nerelere geldi, yarın mesela ödüm kopuyor bu gece nasıl uyuyacağım ,

Rahatsızlık verererek konuyuda dağıttım herkesten özür dilerim .

Saygılar...
    Kusura bakmayın ama ben sizin hala bu siteye girmenizi anlayamıyorum.Belli ki psikolojiniz bozulmuş.Finans piyasalarından bir süre uzak kalmalısınız.Belki de hep uzak kalmalısınız.İmkanınız varsa bir süre bulunduğunuz ortamdan uzaklaşıp ailenizle tatil yapın.Paranızı da sabit getirili enstrumanlarda değerlendirmeyi deneyebilirsiniz.Ya da sepet yapın, düşerse bir miktar dolar da alırsanız kendinizi doların yükselmesine karşı da güvenceye alabilirsiniz.Dolar ne kadar yükselse de zirve yaptıktan sonra bir uzun bir süre yatay bantta hareket ettiğinden,faizle kayıplarınız telafi edebilirsiniz.Bir miktar gram altın da hem dolar hem altın içerdiğinden sizi iyi hissettirebilir.Her şeyin başı sağlık..Sağlıcakla kalın..

2.  Alıntı Originally Posted by Enflasyon Yazıyı Oku
    http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...yurular/Takvim

Açıklama saat kaç gibi olur hangi kanalda canlı izleyebiliriz
    Hep 14:00'de açıklanır
    Buradan takip edebilirsiniz

Alıntı Originally Posted by mkdmkd Yazıyı Oku
    Teb marifetli dolarda aç kapa yapıp % 4 alan oldumu acaba

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    ben yaptım 4 oldu..

4.  Alıntı Originally Posted by mkdmkd Yazıyı Oku
    Teb marifetli dolarda aç kapa yapıp % 4 alan oldumu acaba

aldım ben evet

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Enflasyon Yazıyı Oku
    http://www.tcmb.gov.tr/wps/wcm/conne...yurular/Takvim

Açıklama saat kaç gibi olur hangi kanalda canlı izleyebiliriz
    Oglen saat 14.00 gibi aciklayabilirler sanirim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6. sayın lostperson,

birikimlerinizi korumak istiyorsanız dolara çevirip devlet bankalarına vadeli yatırın. mışıl mışıl uyur, tl bazında şıkır şıkır para kazanırsınız. doların tl bazında düşmesine aldırış etmeyin, dolar olduğu yerde durur, diğer şeyler onun etrafında döner. yani kısa süreli değer kazanan tl'dir. ayrıca dolar düşerse, maaşınızla daha çok dolar alabilirsiniz. tl alıp dolar bazında kazanamadığınız için üzülmeyin, lotoda çıkacak sayıları bilseydiniz de zaten zengin olmuştunuz...

ben de bu ülkenin para birimine güvenen tl'zedelerden biriyim. sizin gibi yüksekten alıp düşükten satmak gibi hataları nadiren ve küçük miktarlarda yapmış olsam da sırf tl'de kaldığım için yıllar içinde dolar bazında büyük zarar ettim.

burada para önemsizdir diyenlere inanmayın, çok önemlidir. parasız kalan kişi eşini de, çocuklarını da, akrabalarını da zamanla kaybeder. ayrıca zannetmeyin ki paranızı onlara verince onlara yaranacaksınız. para sizde durduğu sürece güçlüsünüz. verdiğiniz anda çok büyük iyilik yapmış olacağınızı ve sizi çok seveceklerini sanmayın, döner giderler ve yüzünüze bile bakmazlar. bu dünyada tek güveneceğiniz şey paradır. ama tl "para" değildir. umuyorum ki bu önemli bilgiler, paranızı, dolayısıyla gücünüzü, özgürlüğünüzü ve mutluluğunuzu korumaya ve arttırmaya yarayacaktır.

hayattan aldığım dersleri sizinle paylaşayım dedim...

not: şunu da ekleyim, bu dünyaya "kalpsiz" diyenlere katılmıyorum. ama onlar kalbin ne olduğunu bilmiyorlar. kalp denilen şey, pompadan başka bir şey değildir...
    Son düzenleme : mdemir; 23-07-2018 saat: 21:51.
    yatırım tavsiyesi değildir.

7. Yarın faiz artışı olmayacak gibi. Benjamin 4.85 üzerine ata gibi.

8. Herşeyi başı sağlık .

Kazandığınız biriktirdiğiniz Parayı sağlık huzur ve mutlu ailenizle sevdiklerinizle yiyemedikten sonra bir şekilde sağlık sorunlarından sonra yiyemiyeceksiniz ne anlamı var ki.

Ben 5-6 yıl önceki başımdan geçen bir olayı anlatayım belki bir fikir verir size

Mesela geçmişte yoğun iş temposunda günde 18-20 saat aylar boyunca yazılım işinde çalışırken kendimi bir gün öğlenleyin ölüm ilanını okurken buldum gezi olaylarında hayatı kaybetti şeklinde diye .

Öğlenleyin tüm hisseleri satıp vasiyet bile yazdım sonra gittim eve ben iyi değilim Bakırköy’e gidelim bana sakinleştirici vursunlar dedim .

3-4 gün sakinleştirme verildi tam orayı hatırlanmıyorum .

Sonradan öğrendim ki vasiyetten sonra veritabanı sistemini uçurma kodu bile yazmışım o halde beni bunlar bu hale çeksinler demişim galiba ama sakinleştiriciden sonra girince sisteme uyardım yöneticimi ama tabi tüm banka panik olmuştu alarm durumuna geçmişti tabi haftasonu 48 saat kodu aramışlardı sistem uçmasın diye.

Pazartesi ben kodu iptal ettim diye hatırlıyorum sonradan

Bu kadar yoğun tempo bana uymadığı için iki hafta yıllık iznimi kullanıp işten ayrıldım sonra .

Yoğun tempo ve uykusuzluk halüsinasyondan ötürü istem dışı işlemler yapıp herkese zarar veriyorsunuz ve size de zararı var sağlık olarak .

Yaz tatilinden sonra başka bir sektörde daha az temposu olan bir iş yapmaya başladım ama şu anda ne stres ne kaygı ne aşırı yoğun deadline hiçbirisi Yok kafam çok rahat .

Tabi bu halüsinasyondan borsadan sattığım sonradan tahtası kapanan hisseler bile vardı yüklü işlem yaptığım oda takdiri ilahi diyelim .

Bu işin bana verdiği şey olarak 15 günde bir sakinleştirici iğne kullanmak oldu tekrar bir atak yaşanmasın diye düşünüyorum da değer miydi beyni o kadar gençken yormayı şimdi geriye dönünce değmezdi diyorum ama zaman geri gelmiyor açıkçası

Bence benim yaptığım gibi izin alın veya izin alın yazın tatilini ailenizle geçirin kafanızı dağıtın .

Sağlığın hele de akıl sağlığı gibisi korumak kadar önemli bir şey Yok bana göre .

Bunları niye yazdım biliyormuşsunuz belki biraz empati yapabilirsiniz diye

Sayfa 218/1252 İlkİlk ... 1181682082162172182192202282683187181218 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •