sayın lostperson,
birikimlerinizi korumak istiyorsanız dolara çevirip devlet bankalarına vadeli yatırın. mışıl mışıl uyur, tl bazında şıkır şıkır para kazanırsınız. doların tl bazında düşmesine aldırış etmeyin, dolar olduğu yerde durur, diğer şeyler onun etrafında döner. yani kısa süreli değer kazanan tl'dir. ayrıca dolar düşerse, maaşınızla daha çok dolar alabilirsiniz. tl alıp dolar bazında kazanamadığınız için üzülmeyin, lotoda çıkacak sayıları bilseydiniz de zaten zengin olmuştunuz...
ben de bu ülkenin para birimine güvenen tl'zedelerden biriyim. sizin gibi yüksekten alıp düşükten satmak gibi hataları nadiren ve küçük miktarlarda yapmış olsam da sırf tl'de kaldığım için yıllar içinde dolar bazında büyük zarar ettim.
burada para önemsizdir diyenlere inanmayın, çok önemlidir. parasız kalan kişi eşini de, çocuklarını da, akrabalarını da zamanla kaybeder. ayrıca zannetmeyin ki paranızı onlara verince onlara yaranacaksınız. para sizde durduğu sürece güçlüsünüz. verdiğiniz anda çok büyük iyilik yapmış olacağınızı ve sizi çok seveceklerini sanmayın, döner giderler ve yüzünüze bile bakmazlar. bu dünyada tek güveneceğiniz şey paradır. ama tl "para" değildir. umuyorum ki bu önemli bilgiler, paranızı, dolayısıyla gücünüzü, özgürlüğünüzü ve mutluluğunuzu korumaya ve arttırmaya yarayacaktır.
hayattan aldığım dersleri sizinle paylaşayım dedim...
not: şunu da ekleyim, bu dünyaya "kalpsiz" diyenlere katılmıyorum. ama onlar kalbin ne olduğunu bilmiyorlar. kalp denilen şey, pompadan başka bir şey değildir...
Son düzenleme : mdemir; 23-07-2018 saat: 21:51.
yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri