Sayfa 32/1000 İlkİlk ... 2230313233344282132532 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 249 - 256 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    vadesi değil ihraç tarihini soruyor. "due date" değil "issue date" yani. vergi hesaplarken gerekiyor bu bilgi...
    Ben de ona cevap verdim ancak aceleden yanlış kelime yazmışım düzelttim; yöntem geçerli...
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

2.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Hesabınız şu açıdan yanlış: kuponlar her bir seferlik ödenecek oran olarak belirtilir. 5.25 kupon sanki 2'ye bölünecek gibi hesap yapıyorsunuz halbuki bu kupondan 2 tane var: 2 x 5.25 ödenecek her yıl bu yüzden getiri de çift basamaklı. Bu tahvil ilk ihraç edildiğinde MTN statüsünde idi, özel bir banka zaten 5.25 gibi bir orana para bulamazdı. (4 defa kupon ödeyen bir tahvil olsa bu sefer 4 tane 5.25 ödenir ve 20'li getiri olurdu yani)

Ahmetg, tatilden dönünce yazarım havuz kenarından bu kadar
    bu yazdığınız hatalı. yılda iki kupon ödemesi yapan eurobondların kupon faizi ikiye bölünüyor. kupon oranı yıllık veriliyor. bu konuda çok örnek var, şu linke bakabilirsiniz: https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...tirim/eurobond
    yatırım tavsiyesi değildir.

3. bir soru: vergi hesaplamasında 110000 usd ödeyerek alınan 100000 usd nominallik eurobondun itfasındaki dolar bazındaki zarar o yılki kardan mahsup edilebilir mi?

4. Şimdi ben eurobond aldım, eylül ayın da kupon ödemesi var. Dönemsel faiz %3,5 ve ben tam 6 ay önce aldım. 1000 usd yatırım yaptığımı düşünürsek Kupon tarihin de dolar hesabıma 35 dolar mı yatacak ?

Bir diğer soru kupon tarihini beklemedim yarın sattım, bugüne kadar olan birikmiş faiz yine dolar hesabıma yatacak mı ?

5.  Alıntı Originally Posted by fdogan3438 Yazıyı Oku
    Şimdi ben eurobond aldım, eylül ayın da kupon ödemesi var. Dönemsel faiz %3,5 ve ben tam 6 ay önce aldım. 1000 usd yatırım yaptığımı düşünürsek Kupon tarihin de dolar hesabıma 35 dolar mı yatacak ?

Bir diğer soru kupon tarihini beklemedim yarın sattım, bugüne kadar olan birikmiş faiz yine dolar hesabıma yatacak mı ?
    1. "ayında" bitişik yazılır.
    2. kupon ödeme tarihinde yatacak tutarın hesaplanması için dönemsel faiz (usd eurobondlar için büyük çoğunlukla yıllık kuponun yarısı) eldeki nominal değerle çarpılacak. kupon günü abd'nin tatiline denk gelirse o gün yatmaz. türkiye'nin tatilinde de yatmaz. hafta sonuna denk gelirse hiç yatmaz. bunların olmadığı ilk gün sabahtan yatar.
    3. eurobondu kaç usd'ye aldığınızın kupon ödemesinin hesabında önemi yoktur. kupon ödeme tarihinde elinizdeki eurobondların nominal değeri ve kupon oranı ile hesaplama yapılır.
    4. alışta da satışta da eurobondun kirli fiyatı kadar öder ve paranızı geri alırsınız. dolayısıyla birikmiş faizi alırsınız. ancak eurobondun faizi bu dönemde arttıysa fiyatı düşmüştür, azaldıysa yükselmiştir. ayrıca bir de vergi konusu vardır ki uzun bir konudur...

6.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    bu yazdığınız hatalı. yılda iki kupon ödemesi yapan eurobondların kupon faizi ikiye bölünüyor. kupon oranı yıllık veriliyor. bu konuda çok örnek var, şu linke bakabilirsiniz: https://www.ziraatbank.com.tr/tr/bir...tirim/eurobond
    Yılda iki kupon ödemesinden her birinin 5.25 olduğunu düşünerek yazmıştım o sıra (yani formal kupon oranının 10,50 olduğunu varsayarak), çünkü Eurobond'un hangisi olduğu net değildi. Sonraki mesajımdaki düzeltmeyi de görebilirsiniz.
    Son düzenleme : JonDowes; 27-07-2018 saat: 00:53.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

7.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    bir soru: vergi hesaplamasında 110000 usd ödeyerek alınan 100000 usd nominallik eurobondun itfasındaki dolar bazındaki zarar o yılki kardan mahsup edilebilir mi?
    Diyelim itfaya 4 kupon kaldı ve yıllık faiz de %6 olsun. İtfa zararı kupon adedine bölünür. 10.000/4 =2.500. Her bir kuponda 3.000 dolar öder. 3.000 - 2.500 =500. Her bir kupon için 500, yıllık 1.000 dolar matrahınız olur. Sonraki kuponlarda aynı işlem geçerli.
    Konu ile ilgili araştırmam sonucu Eurobond'u 90 veya 110'dan almanın vergi açısından bir avantaj veya dezavantajı olmadığı kanaatine vardım. Düşük fiyattan alırsanız itfa gelirinizi vergilendiriyor, yüksek alırsanız itfa zararını mahsup ettiriyor.

Konu ile ilgili düzgün örnek vermeyen sözde vergi uzmanlarını da kınıyorum.

Saygılar.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Saygılar.

8.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Diyelim itfaya 4 kupon kaldı ve yıllık faiz de %6 olsun. İtfa zararı kupon adedine bölünür.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Diyelim bu niyet ve hesap ile bondu aldınız;

Yolda iken bir fırsat çıktı ve 3 kupon kala sattınız ...
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 32/1000 İlkİlk ... 2230313233344282132532 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •