Hiçbir şey yeterince pahalı değil bence.
Millet hala yeyip içiyor, eğlenip geziyor.
Hala tek tek arabalarına binip işe gelmekteler.
Daha yapılacak baya bir zam var bünyelerde.
Bunu ben görüyorum da cin gibi yöneticilerimiz görmüyor mu?![]()
Hiçbir şey yeterince pahalı değil bence.
Millet hala yeyip içiyor, eğlenip geziyor.
Hala tek tek arabalarına binip işe gelmekteler.
Daha yapılacak baya bir zam var bünyelerde.
Bunu ben görüyorum da cin gibi yöneticilerimiz görmüyor mu?![]()
Soğan domates 20 lira. Meyve taneyle. Etin kilosu 100 lira ekmeğin kilosu 25 lira olmadıkça bence zamlar yeterli değil.
Necip halkım "acıtmadı ki" der güler geçer.
Avantasına bakar. Bilir işini...
Hep birlikte Cuma gününü bekliyoruz.
Hacı yolu bekler gibi.
Erdoğan, büyük bir ihtimalle Cuma namazını eda ettikten sonra, 100 günlük icraat programını paylaşacak...
Büyük bir ihtimalle yapılan zamların neden gerekli olduğunu,sağlığımıza nasıl yararlı olduğunu anlatacaktır.
Hep büyüme yanlısı olan yönetici, bu kez dolaylı olarak ekonomiyi soğutmanın gerekliliğini anlatacaktır bilmeyenlere.
Ne kadar zam yapsa da 16 yıldır alevlenmiş, tüketmeden duramayan bu insani yapıyı soğutmak olası değil bence.
Firmanın hisse başına değerinin 198,95 dolar seviyesine ulaşması durumunda, Apple tarihte 1 trilyon dolar piyasa değerine yükselen ilk şirket olacak.
Sadece 1 adet ABD şirketinin değeri 1 trilyon dolar.
Ve biz BİST'le uğraşıp duruyoruz. Analiz yapıyor, grafik çiziyor, debeleniyoruz.
Battık batacağız, yok dolar bazında BİST endeksi şu bu oldu diye uzman çalıştırıyoruz.
Arada bir kafayı çekip "Eyyy Amerika bekle bizi, tehditin para etmez" diye dayılanıyoruz.
Sonra da adam desteden bir kart çekip önümüze koyuyor.
Durdurabilir mi bizi?
- REST lan!
ustadim dogru tespitler aksam ben de pedere daha dur dedim sen evdesin haberin yok piyasadan hala kafeler dolu tum gun yollarda tam gaz giden araclar fink atiyor yeme icme had safhada henuz kriz yok benzin 7.5 dolar 6 liralari gecsin yavastan hissederler kriz ortamini dedim .Hele ki kirmizi isiga 100 metre kala tapagaz aac kullananlar bitmeden kriz var diyemem .
Ankara Sanayi Odası(ASO) Başkanı Nurettin Özdebir:
*dövize bağlı olan inşaat sektörünün katma değer üretemediğini, bu nedenle inşaat yerine imalat sanayiinin desteklenmesi gerekli.
*Türkiye ekonomisi öyle bir hale geldi ki işletmelerimizden çoğu Türk Ticaret Kanunu'na göre batık durumda. Varlıklarından daha çok borçları var.
* Trump aslında kendi ülkesi için doğru olanı yapıyor, "güçlü ekonomi" diyor, büyük ABD diyor, ABD silahlı kuvvetleri çok büyük bir güç. Bu ne kadar sürdürülebilecek bilmiyoruz.
*Ancak şu bir gerçek ki IMF, Dünya Bankası ve AB genel büyüme tahminlerini 1'er puan aşağı çektiler. Bu durum, uzun dönemde dünya ticaretinde bir daralmanın işareti. Bizim en büyük ihracat pazarımız Avrupa olduğuna göre yüzde 1 çok büyük bir rakam.
*Şu anda Türkiye'de çarkları çevirebilmek için finansmana ihtiyacımız var. Kredi-mevduat oranı olmaması gereken seviyelerde. Bu şartlar altında bankaların da kredi verecek kaynağı kalmadı. Yıl sonuna kadar ödenmesi gereken 69 milyar dolar gibi devasa büyüklük var. Bunu tedavi etmemiz ve cari açığı düşürmemiz lazım.
http://www.patronlardunyasi.com/habe...durumda/208382
Ankara'dan korkmadan "kral çıplak" diyen biri çıktı.
Bakalım ne zaman susturacaklar.
Geçen senelerde Vatandaşda aşırı bir zenginleşme seziyordum daha sı görüyordum..
Bunu da burada zaman zaman biraz da mizahi bir dille aktarıyordum yükleniyorlardı bana yok öyle bişi millet aç aççç diye..
Daha bu ciddi zenginleşme yavaş yavaş törpüleniyor diyeceğim ama ciddi bir törpülenmede yok..
Sadece sağda solda çatlak sesler çıkmaya başladı gelen fişlere faturalara falan..
2008 2013-2015 arası müthiş zenginleşme aşırı tükerim aşırı kredi kullanımının sonuçlarını görmeye başladık..
Ben 80 lerin sonundan 90ları çok iyi hatırlıyorum..
Kıyas yapma imkanım var..
2005 sonrası özellikle zenginleşme aşırı arttı..
https://memurunyeri.com/diger-kamu-p...-maaslari.html
https://www.haberturk.com/profesor-m...046580-ekonomi
Ben peder beyden ötürü (rahmetli) prof maaşlarına bakıyorum
5000 den 9000 e çıkmış durumda 5 senede..
Diğer maaşlar da da durum 2 kata yakın..
Yer İmleri