Sn MAHARAJ siz de umutabi gibi dolarda sistem dışı mısınız?
Sn MAHARAJ siz de umutabi gibi dolarda sistem dışı mısınız?
ABD ile Türkiye geriliminde daha sert yaptırımlar geleceğine dair beklentiler olduğunu ifade eden Bloomberg muhabiri Onur Ant, yeni yaptırımların hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'çılgın projeleri'ni yapan şirketler olabileceğine dikkat çekti.
https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...anbul-erdogan/
Şimdi bir global kriz arefesindeysek ve global krizde ons kral dolar vezir olacaksa gram altın ne olur sn maharaj.Sizin koyduğunuz o uzun söyleşide denen bir cümle çok dikkatimi çekti.Orada biri olan bitenleri 1920 1930 arasına benzetmiş.E herkese 100 yıllık altın grafiklerinde ons altın 1929 1932 arasında ne yapmış bir bakmayı tavsiye ederim.Benim için artık 2018 ve 2019 gram altın biriktirme yılı olmuştur.Gram altının şöyle de bir avantajı var devlet bankadaki dolara euroya el koyar deniyor da faizdeki paraya gram altına el koyar diyen yok)))))))) Son cümlem ironi ben devletin bankalardaki paraya el koyma işine inanmıyorum.
Hakem dostum, analiziniz ve yol haritanız doğru.
Büyük global krizlerde ons altında büyük ralliler olur.
Biz şuan dolarcılar olarak altıncılardan daha çok kazandık.
Bu belki sene sonuna kadar böyle gidecek ama sonra yerler değişecek.
Bankalarda hesaplara el koyma konusu mümkün olmayan bir eylem bence.
Öyle bir hamle olamaz olursa sonuçları çok kötü olur onun için yapamazlar.
Bu millet her şeyi sineye çekerde çoluk çocuğunun rızkına göz dikeni hiç affetmez!
Zaten gram altının hesabında dolar kullanılıyor.31 x ons x dolar =gram altın şeklindeydi hesap diye hatırlıyorum ,yani dolar da ons da gram altın hesabında pay kısmındaydı)))))))))Yani onsun düşmeyeceğini öngeren biri gram altın alırken kendini dolar alıyor gibi kabul edebilir zaten.Bence onsda gelecek yıl ralliye başlar.
Bankadaki paralara ilişkin örnek Yunanistan bence iyi bir örnektir...Günlük çekim miktarı 50 dolar derse ve hergün gidip çekim yaparsanız 1 ayda 1000-1000 euro çekme şansınız olur ......Böylece sistem korunmuş olur fakat Iran veya Arjantinin geçmişte yaptıkları gibi paranızı şu kurdan TL ye döndüm derlerse bilin ki sistem çökmüştür ...........TRY ile bitcoin bile alamazsınız !!!!
Ons altın ile Gram altının farklı şeyler olduğunu da duyduk sonunda.
Gerçi Türkiye'de oldukça yaygın bir görüş olduğunu tahmin ediyorum.![]()
Yer İmleri