Sayfa 515/1023 İlkİlk ... 154154655055135145155165175255656151015 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 4,113 - 4,120 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Karpuzcu arkadan geliyor

amerikalı ünlü ekonomist john perkins’in “bir ekonomik tetikçinin itirafları” adlı kitabından birkaç alıntı;

* kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç para verip otobanlar, yollar yaptırırız..
    * sonra onlara arabalarımızı satarız..
    * daha sonra bankalarını satın alırız..
    * o bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız..
    * böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle..

o ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan bir kredi ayarlarız. ayarlanan kredi asla o ülkenin hazinesine gitmez. o ülkede ‘proje’ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer.

enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havayolları yapılır..
    aslında insanların işine yaramayan bir yığın beton yığınları oluşur ve bizim şirketlerimiz kazanır..
    o ülkedeki birileri de nemalandırılır. toplum bu düzenekten hiçbir şey kazanmaz. ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkânsızdır. plan böyle işler..

sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki;
    “bize büyük borcunuz var. ödeyemiyorsunuz. o zaman petrolünüzü satın, doğal gazı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin!
    askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, birleşmiş milletlerde bizim için oy verin!.
    elektrik, su, kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! onları amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın!”
    ve bu arada;
    sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemlerini ele geçiririz..
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Öğrenciye ne gerek var ülkede mezun olanların hali ortada her şeyde olduğu gibi eğitiminde amk lar . Matematik, fizik bölümü üniversite mezunları KPPS sınavında kendi dallarında ya sıfır çekmişler yada 3.5 falan soru yapabilmişler. O nedenle öğrenciye boşuna para harcanıp kıt kaynaklar heba edilmesin eğitime ayrılan para KANAL İSTANBULA aktarılsın bu insanlara bu kadarı fazla.
    Benim 40 yaşında birader KPSS ye girdi adam matematikte ilk 50 de kendine yer buldu...Bu adam 20 li yaşlarda matematik okumuş biriydi....Ülkenin o pırıl pırıl zekalı çocukları ise 3-5 soruyu anca doğru yapabiliyor....İşte eğitimin geldiği seviyeye en güzel örnek..........

sayfa 515

dolar 5.15
    Büyük Çıkışlar Sancılı Olur..

Dün bi ali vardı ne ali idi cin ali mi biseyler eveleyip gevelemişti

6.  Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Abicigim öfkeni gayet iyi anlayabiliyorum ama gerçekten pırıl pırıl zeki gençlerimiz var.
    Yazık olmasın onlara .

General Mobile 4G cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    bence yanılıyorsunuz! pırıl pırıl gençler dediğiniz insanlar tcmb de, tmsf , hazine yani devletin her kademesin de görev alıyorlar.. sonuç bu malesef.. peki neden bu böyle oluyor? pırıl pırıl gençlerin sözü geçmiyor. sen maaşını al keyfine bak deniliyor..

kıssadan hisse; devletin başına gelenler bilim adamlarının dediklerini yapmak yerine, bilim adamlarına para verip SUS OTUR derseler daha çok çekeriz.

7.  Alıntı Originally Posted by cankan Yazıyı Oku
    bir koli yumurta çoktan 20tl yi geçti.
    Daha demek ki benim buralara yansimamis. Çünkü bu sabah 16,95 ten aldım
    Geçen hafta Bursa da idim orada ekmek 1,25 ti.
    Yaşadığım yerde hâlâ 1 lira halk ekmek ise 0,75 TL .

abdülselam özatak, fethi sekin, ömer halisdemir, turgut aslan, kaşif kozinoğlu...

Duhul
    Jun 2018
    İkamet
    RODOSTO
    Gönderi
    1,550
     Alıntı Originally Posted by tilkiii Yazıyı Oku
    Abicigim öfkeni gayet iyi anlayabiliyorum ama gerçekten pırıl pırıl zeki gençlerimiz var.
    Yazık olmasın onlara .

yormayalım şimdi biz gençlerimizi okuldu. sınavdı burstu filan. ne gerek var dinlensin gençlerimiz. biz öğrenci ithal etmeyi bilemiyecekmiyiz. taaaaaa kanadadan kırmızı mercimek ithal eden idarecileriz var.rahat olun gençler

Sayfa 515/1023 İlkİlk ... 154154655055135145155165175255656151015 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •