En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
aktif 18,50 bono günlük, 19 da 32 günlük
commerzbankcı yine begenemedi oranları mb faiz artırmazsa kur yukarı gider diyor bunu en son dediginde kur 4.50 deydi ...resmi enflasyona gore +2 reel faiz var ..brezilya rusya +4+6 arası bildigim kadarıyla ..bizim de en az bunlar kadar veya +8 falan vermemiz lazım bizde sonucta petrol gazda cıkmıyor ..yap duz rakam %25 ..4-5 ay orda tut en azından siyaseti de duzelttinmi dolar zaten kendileiginden duser ...ama dolar dussun istenmiyor yanlıs kanı da ısrar ediliyor dolar artınca ihracat artar kanısı ..dolar %50 deval yedide noldu ihracat yılda %10 bile artamıyor ..sen yeni pazarlar bulamadıkca ihracat yaptıgın ulkelerle hep bir kavga icinde olunca nasıl ihracatını artıracaksın yok hayır %50 deval yaptında ihracatında en azından %25-30 artsa hadi neyse
Burada yer alan yorumlar, kişisel görüşlere dayanmaktadır. Bu nedenle, yatırım veya al/sat tavsiyesi olarak değerlendirilmemelidir.
10 yıllıl faiz öyle olsa ne olur. TCMB geçmiş dolar kuru verilerine baktım az önce. 1997 yılından 2003 yılına kadarki 7 yıllık sürede dolar 15 kat artmış. Daha eski verilere ulaşamadım ama bir arkadaş yukarıda yazmış 92 yılından beri dolar kuru 280 kat artmış diye.
Bu geçmiş veriler ışığında doların onlarca kat artma durumu yine tekerrür edebileceğinden 10 yıllık tahvilin 1e 6 kat vermesi pek şaşırtıcı gelmedi bana şahsen doların bu 10 yıl içinde 6 kattan fazla artmayacağını kimse garanti edemez.
Yer İmleri