Sayfa 8/853 İlkİlk ... 6789101858108508 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 57 - 64 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bu sene yine bitli turistleri görmeye başladık. Sürüler halinde geliyorlar.

Bitli turist diye, kendi ülkesinde karnını zor doyururken, ülkemize gelen turiste deniyor.

Şöyle hesap edin.
    Sen tezgahtarsın yada garsonsun, asgari ücret alıyorsun 1500 TL. Bu parayla kira da veriyorsan anca karnını doyuruyorsundur, evliysen ve karın çalışmıyorsa üstüne çocukta yapmışsan seni direk uyutmak lazım.

Ama Alman'san ve asgari ücret alıyorsan.* Şaşırtıcı ama oradada 1.500 AVRO.

Bu parayla almanyada sadece karnını doyurursun.
    Ama o parayı koy cebine, gel Türkiyeye. Bozdur 1500 AVRO yu.? Kaç TL eder.?

9000 TL den fazla eder.

Almanyada aç gezerken, Türkiyeye aynı parayla gelir krallar gibi yaşarsın. Hele bide eşin varsa ve oda aynı parayı alıyorsa, 18bin TL aylık gelir.

Alman emeklisi olduğunu düşün. Emekli maaşınla karı koca gelir, bu ülkede yazlık alır, kışlık alır, Türk insanınıda yanında hizmetçi, bahçıvan, şoför diye çalıştırırsın.

İşte bu, kendi ülkesinde açken ülkemize gelip kalanlara bitli turist deniyor.

Çevremde bayağı bir alman ingiliz emeklisi görmeye başladım. Kışında kalıyorlar. USD 2 TL civarı iken gitmişlerdi, şimdi gene gelmeye başladılar.

Aynısını bizde yapabiliriz. Asgari ücretinle Suriyeye gidersen, kenya yaya gidersen, Iraka gidersen rahat edebilirsin gibi... kurşuna ve mafyaya dikkat...

Sen anca Somalide krallık yapabilirken, alman gelip süper doğal güzelliği ve hiç bir tehlikesi olmayan ülkemizde krallık yapabiliyor.

Bumudur düzen, bumudur insanlık, bumudur hükümet...

Ama bu ülkeyi yönetenler, fransaya gidip bir sokağı kendi için kapattırıp alışveriş yapabiliyor. Senin maaşlı elemanın, suudi petrol kralı gibi para ile pariste sokak kapattırıyor, sen fransaya giremezsin bile...

İşte o kadın, senein verginle sokak kapattığı için biz açız. Yani halkın çoğu aç.

Yaw nerden nereye geldim yine...
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bugün, şu anki görüntü ile, altını satışa koyuyorum.
    Fon olduğu için aynı gün satılmıyor, yarın satılıyor.

Şirket Hisse alış yazıyorum.
    Onuda FON olarak alacağım.

Emir yarın gerçekleşirde borsa yarına kadar uçmuş olursa, maliyet yüksek olacak. FON almanın dez avantajıda bu.?
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Evet emirleri verdim.
    Şirket hisse fon alış emri,
    Altın fon satış emri.

İkiside yarın sabah gerçekleşecek.

Altının maşallahı vardı, 11 ocakta almışım, %66 basit gelir elde etmişim. Yıllık %113 e denk geliyor.

Hazirandan bu yana senet almışım, senetten zarardayım. 102binden başladım, 92bine inene kadar aldım.

Ocak ayından bu yana, DOVIZ kurlarına bağlı altın, emtia ve direk doviz fon alsat yapmışım. Şu an elimde hiç halmadı doviz bağlı bir araç.
    Dovize bağlı araçlardan iyi kazanmışım, senedin zararını çıkarmış üste kâr elde etmişim.

Şimdi sıra senette. Maliyetim umduğumdan yüksek ama kasım ayına güzel bir kârla gireceğim diye umuyorum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD için Gelecek olan haberlere göre aşağı veya yukarı dalgalanma olabilir demiştim.

USD Rakamına bakılırsa bizim hükümet ABD de kuyruğu indirmemiş.

USD seviyesi olarak bu kadarını ben bile beklemiyordum. Çoğunu yurt içinden yaptıklarından emin olabilirsiniz. ABD emrinde çalışanlarla, yerli olupta panik yapanlar, fırsatçılar...

Şimdi, gazete ve TV lerinle, bankalarının, Türkiyeye hizmet edenlerin elinde olması gerektiği çok daha iyi anlaşılıyordur umarım.

imam hükümetin olursa, bunu anlaması için tüm ülkenin acılar içinde kıvranması gerekir.

Bu sabah gerçekleşecek olan emirlerimde aklım.? Benim Banka hangi fiyattan gerçekleştirecek. ?

Dün kapanış fiyatlarındanmı?, bu sabahki fiyattanmı.?

Böyle olaylar aslında devlet için bir fırsat.

Hangi bankalar spekülasyon yapıyor takip et.
    Hangi gazeteciler, yorumcular krize çanak tutuyor kontrol et.
    Hepsini belirledikten sonra, bu abd maşalarının ülke içindeki hareketlerini sınırla yada dışarı at.

fetö darbesinden 2 gün önce VOB da yüklü satışlar başladı. Hepsini tek banka yapıyordu, merrill lynch.

ABD deki yahudi bankası.

Belliki darbeyi 2 gün önceden haber almış. Çok açık.

Peki ne ceza aldı.? HİÇ
    @NeAcaipDunya

5. 1-2 hafta borsa kapatılsın

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by durguadamx Yazıyı Oku
    1-2 hafta borsa kapatılsın
    Mantıklı çözüm.

Dünyada uygulanan bi çözüm daha var.

Borsa yönetimi BÜYÜK bir fon kuruyor. Bu fon aracılığı ile spekülasyonu abartanları ve manipulatörleri cezalandırıyorlar.

GERÇEKÇİ SEBEBİ OLMAYAN bir hareketmi var.? Hemen takipe alınıyor.

Arkasında manipulatörler olduğu anlaşılırsa hemen karşı işleme başlıyorlar.

İşin sonunda manipulatör büyük para kaybediyor ve dersini alıyor. Olayı gören diğerleride ders alıyorlar. Borsan düzene kavuşuyor ve iyi niyetli yatırımcılar daha huzurlu hareket edebiliyorlar.
    Son düzenleme : alicemal; 10-08-2018 saat: 10:03. Sebep: ek
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Çok ilginç,

Bilançolar iyi geliyor ama doların seviyesi, gelecekte şirketler için iyi haberci değil. Şirketler dolarla iç içe. Dolar derken Dovizin hepsi.

USD 4.85 den 5,80 e geldi. Borsa çakılmadı ve birileri hafif hafif alıyor. Yada büyükler satmak istemiyor.

Bu durum aklımda şu şüpheyi doğurdu.

ABD krizi çözümlendiğinde. haber gelir gelmez borsanın yukarı hızlı hareket edeceği kesin gibi. O yukarı harekette bir realizasyon başlatabilirlermi.?
    Gelene verip, tekrar bi aşağı çekebilirlermi.?

Şu an bayağı bi yük alıyorlar çünki.?

Sanmam yaw.

O işi yıl sonu yapacaklar diye hesaplıyorum.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün bankaya verdiğim emirler bugün gerçekleşti ve bugünün fiyatları ile.

Altını çok güzel yerden satmışlar. Ancak hisse maliyetim 97 bin endeksten oldu. Yüksek sayılır. Halbuki dün emri verdiğimde endeks 96bin in altındaydı ve dolar daha sonra uçtu kaçtı.

Maliyetim her şey normal gitseydi 95bin altında 93 bin civarı olması gerekirdi.

Ancak plan süper olsada, borsaya yön veren büyük oyuncular adilik yapabiliyorlar.

USD 4.85 den 6,0 olmuş ve hala endeksi yükseltmeye çabalıyorlar.

3 sebep olmalı.

1.Krize kısa süreli geçici gözü ile bakıyorlar.
    2.Bilançolar iyi geliyor, kriz kısa sürerse sorun olmaz.
    3.Borsa ana kuralı, herkes satıyorsa al. Her kes alıyorsa sat. (Tabi uzun vade büyük oyuncuysan geçerli kural.)

Tabi bide 4 var.

Londrada TL seviyesi piyasasını elinde tutanlar, türkiyedeki büyük oyuncu bankalar, türkiyedeki USD seviyesinden etkilenecek olan büyük şirketler...
    Hepsinin sahipleri aynı aileden....
    Kendi banka ve şirketlerine en az zarar verecek şekilde ABD ye uşaklık ediyorlar... Hem ABD istekleri olacak, hemde kendi banka ve şirketlerini batırmayacaklar... ona göre hesap yapmaları gerekli...
    Biz sadece piyonuz, emeğin sahibiyiz, onların sömürgeleri, işçisiyiz.
    Son düzenleme : alicemal; 10-08-2018 saat: 12:30.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 8/853 İlkİlk ... 6789101858108508 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •