-
Dalgalı kurda bir gecede devalüasyon , pardon dalgalı kurda devalüasyon olmuyordu düzeltiyorum artış %100 olmamı ! diye dün akşam sormuştum. Bugün düşünüyorum ve kendi soruma cevap veriyorum niye olmasın %78 daha artarsa alın size bir günde %100 devalüasyon. Onların Doları varsa bizim allahımız var o halde ne diyoruz Dolarda yükseliş kaçınılmaz....
-
10 yıllık tahvil %20.67
5 yıllık tahvil %23.20
Türkiye CDS'i 400'ü kırdı......
-

Originally Posted by
mdemir
tereddüt falan yok. cari açığı düşürmek için devalüasyon yapmaları lazımdı, o işin vebalini de amerikaya yüklediler. kur daha gidecek gibi, bu kadarlık bir devalüasyon yeterli olmaz bence...
aylardır olan devaluasyon işte. ben artık bunların aklında bir dolar rakamı olduğuna ve o rakama kadar müdahale etmeyeceklerine kanaat getirdim.
-
doların hızlıca 6 ₺ ye gelmesi aynı reisin şu lafı gibi oldu ^ne 4g si yahu? millet 5g kullanıyor.^ deyip hızlıca 4.5g ye geçmemiz gibi oldu. 5 i göremedik pek fazla. 6g çıktımı acaba? hele birde 7g falan çıkmış sa valla direk 6.5g kullanırız.
-
Artık 4.70'e çeksen bile ne yatırımcı yatırım yapar ne de yatırımı olan olası zarar için buralarda durur.
İçerdekilerin ipi zaten ister/istemez çekildi. Şu 3 ay işten çıkarmalar, ufak esnafların dükkan kapamaları vs vs derken kendi kendine büyüyecek. Yani bu saatte artık müdahele etsen olur. Bir sefer bu pskolojiyi piyasaya yaşattın mı o piyasayı tutamazsın.
-
Kenef borsasında kenefin dibine girenler ..mı ... tü dağıttı ne yapacaklarını, üzerindeki kenefi nereye sıvıyacaklarını şaşırdılar. Bir ülke düşünün akşamdan sabaha parası %12 devalüe oluyor ve daha da olacak gibi duruyor, bu durumda o ülkenin bankası , şirketi sağlam kalır mı ? Kalır diyen varsa buyurusun kenefe dalsın bizde ona hayırlı kenefler dileriz.
-
Dolar bugun kesinlikle 6 liradan kapanmayacak.
Ya ABD ile anlasilir, papaz salinir faizler artar, IMF gelir 5 liradan kapanir.
Ya da yeni (!) ekonomik model aciklanir, ekonomi Allah'a havale edilir 10 liradan kapanir.
Yatirim tavsiyesi degildir.
-
Eskiden atlardı bir iki çomar. Küfürler tehditler hakaretler ederdi. Ne fetöcülüğümüz kalırdı ne hainliğimiz ne teröristliğimiz.
Ne oldu ak fareye mi dönüştü ak çomarlar ?
Yoksa yoksa Aman Allahım yoksa gözleri açılıp akıllanmaya mı başladılar.
Sizin eseriniz olanlar ak çomarlar. Aç kalacaksınız daha. Yolları kemireceksiniz. Bunlar iyi günleriniz daha.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri