Artan

577.500,00 10 18:10
112,20 10 18:10
165,40 9.97 18:10
26,92 9.97 18:10
51,05 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,96 -9.99 18:10
129,10 -9.97 18:10
18,89 -9.96 18:10
36,00 -9.95 18:10
4,82 -9.91 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

11.613.454.529,50 18:10
6.981.560.695,21 18:10
6.847.608.707,55 18:10
6.814.355.283,75 18:10
6.798.268.245,90 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 8182 madde; 1 - 8 arasý.

Konu: Dolarda Yükseliþ Kaçýnýlmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alýntý Originally Posted by rxpu Yazýyý Oku
    Þu an içi devam. Bankalara eskiden beri güvenmem ama batacaklarýný da düþünmüyorum. Zira devlet herkesin parasýný pul yapma pahasýna da olsa bankalarý ayakta tutmak isteyecektir. Sonuçta merkez bankasýnýn sýnýrsýz TL yaratma yetkisi var hem de bilgisayar klavyesindeki tek bir tuþ ile.
    Bu kriz bankalar ve devletin deðil özel sektörün batacaðý bir kriz olacak. Derseniz ki özel sektör batýnca bu bankalarý ve devleti batýrmayacak mý?. Bence batýrmamasý yönünde bazý planlamalar yapýlmýþ. Bu hafta bununla ilgili bazý sinyaller gördüm.
    Sonuç: Sistem devlet ve bankalarýn ayakta kalacaðý , ancak özel sektörün feda edileceði ve bu maliyetin de halka fatura edileceði bir planlama içine sokulmuþ gözüküyor.
    Benim gözlemim bu.
    tl mevduatýnýzýn miktarý fazla olmasa gerek. yoksa hala tl'de kalmanýzýn nedeni ne olabilir? devalüasyonun geldiði gayet açýktý, neden tedbir almadýnýz?
    yatýrým tavsiyesi deðildir.

Alýntý Originally Posted by mdemir Yazýyý Oku
    tl mevduatýnýzýn miktarý fazla olmasa gerek. yoksa hala tl'de kalmanýzýn nedeni ne olabilir? devalüasyonun geldiði gayet açýktý, neden tedbir almadýnýz?
    Çeþitli tedbirler aldým. Sizin döviz mevduatýnýz gibi benim de firmamda döviz bazlý emtia ve mal stoðum var. Sizin için döviz mevduatýnýz ne kadar önemli ise benim için de firmam içindeki ar-ge si tamamlanmýþ yüksek teknoloji ürün stoðu ve nakit deðeri olan ticari emtia o kadar önemli. Bugüne kadar ne kazandýysam ki döviz bazlý ihracat geliri de buna dahil firmam sayesinde kazandým. Bundan sonra da kazanabileceðimi görüyorum. Hele ki ithalatýn bu kadar zorlaþacaðý yerli katma deðerli üretimin öne çýkacaðý bir dönemde.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Çeþitli tedbirler aldým. Sizin döviz mevduatýnýz gibi benim de firmamda döviz bazlý emtia ve mal stoðum var. Sizin için döviz mevduatýnýz ne kadar önemli ise benim için de firmam içindeki ar-ge si tamamlanmýþ yüksek teknoloji ürün stoðu ve nakit deðeri olan ticari emtia o kadar önemli. Bugüne kadar ne kazandýysam ki döviz bazlý ihracat geliri de buna dahil firmam sayesinde kazandým. Bundan sonra da kazanabileceðimi görüyorum. Hele ki ithalatýn bu kadar zorlaþacaðý yerli katma deðerli üretimin öne çýkacaðý bir dönemde.
    Sayýn rxpu, BIST kenefine açýlmayý düþünmezmisiniz ? Karlý iþinizden bizim gibi garibanlarýda nemalandýrmak istemezmisiniz ? Üretim üretim üretim ama tespih ve seccade deðil teknolojik ve katma deðer yaratan üretim , ülkenin geleceði burada imamlardan medet uman toplumun sonu böyle olur. Kazancýnýz daim olsun saygýlar.

Alýntý Originally Posted by umutabi Yazýyý Oku
    Sayýn rxpu, BIST kenefine açýlmayý düþünmezmisiniz ? Karlý iþinizden bizim gibi garibanlarýda nemalandýrmak istemezmisiniz ? Üretim üretim üretim ama tespih ve seccade deðil teknolojik ve katma deðer yaratan üretim , ülkenin geleceði burada imamlardan medet uman toplumun sonu böyle olur. Kazancýnýz daim olsun saygýlar.
    Umarým gerçekten katma deðer yaratan firmalarýn BIST'e açýldýðýný düþünmüyorsunuzdur. BIST'e açýlan firmalar daha çok yüksek sermaye ve düþük kar marjý ile çalýþan aðýr yatýrýmlar. BIST'e açýlmalarýnýn tek sebebi riski daðýtmak yani riski borsa yatýrýmcýsýnýn üzerine yüklemek. Bunu bence benden çok daha iyi biliyorsunuzdur.

Kendi firmamý deðil BIST'e açmak, yüksek bir bedel karþýlýðý ile de olsa ortak dahi almayý kabul etmem. Ýþte o iþ TL mevduata benzemez. Umutabi nasýl döviz mevduatýný yataðýnýn altýna saklýyorsa ben de ayný hassasiyette nasrettin hocanýn sakýzý gibi burnumun ucuna yapýþtýrýyorum.
    En güçlü veya en zeki olan deðil, DEÐÝÞÝME en açýk olan türler hayatta kalýr...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Umarým gerçekten katma deðer yaratan firmalarýn BIST'e açýldýðýný düþünmüyorsunuzdur. BIST'e açýlan firmalar daha çok yüksek sermaye ve düþük kar marjý ile çalýþan aðýr yatýrýmlar. BIST'e açýlmalarýnýn tek sebebi riski daðýtmak yani riski borsa yatýrýmcýsýnýn üzerine yüklemek. Bunu bence benden çok daha iyi biliyorsunuzdur.

Kendi firmamý deðil BIST'e açmak, yüksek bir bedel karþýlýðý ile de olsa ortak dahi almayý kabul etmem. Ýþte o iþ TL mevduata benzemez. Umutabi nasýl döviz mevduatýný yataðýnýn altýna saklýyorsa ben de ayný hassasiyette nasrettin hocanýn sakýzý gibi burnumun ucuna yapýþtýrýyorum.
    Kazancýnýz bol ve daim olsun.

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •