Sayfa 877/1023 İlkİlk ... 377777827867875876877878879887927977 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 7,009 - 7,016 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şu an içi devam. Bankalara eskiden beri güvenmem ama batacaklarını da düşünmüyorum. Zira devlet herkesin parasını pul yapma pahasına da olsa bankaları ayakta tutmak isteyecektir. Sonuçta merkez bankasının sınırsız TL yaratma yetkisi var hem de bilgisayar klavyesindeki tek bir tuş ile.
    Bu kriz bankalar ve devletin değil özel sektörün batacağı bir kriz olacak. Derseniz ki özel sektör batınca bu bankaları ve devleti batırmayacak mı?. Bence batırmaması yönünde bazı planlamalar yapılmış. Bu hafta bununla ilgili bazı sinyaller gördüm.
    Sonuç: Sistem devlet ve bankaların ayakta kalacağı , ancak özel sektörün feda edileceği ve bu maliyetin de halka fatura edileceği bir planlama içine sokulmuş gözüküyor.
    Benim gözlemim bu.
    tl mevduatınızın miktarı fazla olmasa gerek. yoksa hala tl'de kalmanızın nedeni ne olabilir? devalüasyonun geldiği gayet açıktı, neden tedbir almadınız?
    yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Şu an içi devam. Bankalara eskiden beri güvenmem ama batacaklarını da düşünmüyorum. Zira devlet herkesin parasını pul yapma pahasına da olsa bankaları ayakta tutmak isteyecektir. Sonuçta merkez bankasının sınırsız TL yaratma yetkisi var hem de bilgisayar klavyesindeki tek bir tuş ile.
    Bu kriz bankalar ve devletin değil özel sektörün batacağı bir kriz olacak. Derseniz ki özel sektör batınca bu bankaları ve devleti batırmayacak mı?. Bence batırmaması yönünde bazı planlamalar yapılmış. Bu hafta bununla ilgili bazı sinyaller gördüm.
    Sonuç: Sistem devlet ve bankaların ayakta kalacağı , ancak özel sektörün feda edileceği ve bu maliyetin de halka fatura edileceği bir planlama içine sokulmuş gözüküyor.
    Benim gözlemim bu.
    MB nın sınırsız Tl yaratma yetikisi var doğru 1970 lerde olsak size %100 katılırdım ama gel görki Özal ile birlikte millet artık döviz tutabiliyor, peki bu millet bankalara gidip verin benim dövizimi dese MB ne yapacak ? Yıldız Tilbe bacısının dediği gibi Dolar mı basacak ne yapacak ?

3. Alman Der Spiegel:” Albayrak somut bir plan ortaya koyamadı. Ekonomik kriz Erdoğan'ın veliahtı olarak görülen Albayrak'ın politik kariyerini sonlandırabilir.”

Niye en iyi niyetli döviz tasarrufçusunun bile kulağına kar suyu kaçırıyorlar `onların Doları varsa bizimde allahımız var ` demeye ne gerek vardı ? Baldırıı çıplak takımına hoş gelen hamasi nutuklar ülkeye kaynak sağlayan tasarrufçuya pek bir mana ifade etmez tam tersi en başta dediğim olur en iyi niyetlinin bile kulağına kar suyu kaçırır bununda ülkeye faydası olmaz ama belliki koltuk sahipleri kendi koltuklarını sağlama almak uğruna ülkeye verecekleri zarardan pek rahatsızlık duymuyorlar.

5.  Alıntı Originally Posted by mdemir Yazıyı Oku
    tl mevduatınızın miktarı fazla olmasa gerek. yoksa hala tl'de kalmanızın nedeni ne olabilir? devalüasyonun geldiği gayet açıktı, neden tedbir almadınız?
    Çeşitli tedbirler aldım. Sizin döviz mevduatınız gibi benim de firmamda döviz bazlı emtia ve mal stoğum var. Sizin için döviz mevduatınız ne kadar önemli ise benim için de firmam içindeki ar-ge si tamamlanmış yüksek teknoloji ürün stoğu ve nakit değeri olan ticari emtia o kadar önemli. Bugüne kadar ne kazandıysam ki döviz bazlı ihracat geliri de buna dahil firmam sayesinde kazandım. Bundan sonra da kazanabileceğimi görüyorum. Hele ki ithalatın bu kadar zorlaşacağı yerli katma değerli üretimin öne çıkacağı bir dönemde.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Şimdi bana biri sadece olumlu BİR sebep söylesin ve sonra bana akıl versin ve sorsun , umutabi sen enayimisin %5 dolar faizi almak hem Dolar çıkışından hem faizinden yararlanıp kebap yapıp çekirdek çitlemek varken niye bu fırsatı kaçırıyorsun ?

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Çeşitli tedbirler aldım. Sizin döviz mevduatınız gibi benim de firmamda döviz bazlı emtia ve mal stoğum var. Sizin için döviz mevduatınız ne kadar önemli ise benim için de firmam içindeki ar-ge si tamamlanmış yüksek teknoloji ürün stoğu ve nakit değeri olan ticari emtia o kadar önemli. Bugüne kadar ne kazandıysam ki döviz bazlı ihracat geliri de buna dahil firmam sayesinde kazandım. Bundan sonra da kazanabileceğimi görüyorum. Hele ki ithalatın bu kadar zorlaşacağı yerli katma değerli üretimin öne çıkacağı bir dönemde.
    Sayın rxpu, BIST kenefine açılmayı düşünmezmisiniz ? Karlı işinizden bizim gibi garibanlarıda nemalandırmak istemezmisiniz ? Üretim üretim üretim ama tespih ve seccade değil teknolojik ve katma değer yaratan üretim , ülkenin geleceği burada imamlardan medet uman toplumun sonu böyle olur. Kazancınız daim olsun saygılar.

8.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    MB nın sınırsız Tl yaratma yetikisi var doğru 1970 lerde olsak size %100 katılırdım ama gel görki Özal ile birlikte millet artık döviz tutabiliyor, peki bu millet bankalara gidip verin benim dövizimi dese MB ne yapacak ? Yıldız Tilbe bacısının dediği gibi Dolar mı basacak ne yapacak ?
    Toplam döviz mevduatının likiditesi şu anda ekside, Yani artı bir likidite dahi yok. Bazı bankaların bu hafta yurt dışından özel kargo ile nakit para getirttiklerini duydum. Ancak bu oran hesaplarıma göre toplam DTH stoğunun %1-1.5'uğunu geçemez. Ayrıca size başka enteresan birşey daha söyleyeyim. O gördüğümüz 160 milyar dolarlık DTH mevduatı geniş para arzındaki toplam mevduat stoğu yani M3 kısmı.
    TL kısmındaki para çarpanı kabaca 5, ancak döviz kısmında cari açıktan dolayı bunu hesaplamak epey zor. Ama yine de 2 nin altında olduğunu düşünmüyorum. Yani aslında dar para arzında belki de toplam DTH miktarı maksimum 80 milyar dolar kadardır.

Sonuç: Merkez bankası sınırsız TL likidite yaratabilir. Ancak DTHların ancak %1-1.5 kadarı sistemden fiziki olarak çekilebilir. Oran bunu aştığında bankalar size ellerinde fiziki banknot bulunmadığını söyleyeceklerdir. Sizi yurt içi döviz havalesi yapmaya yönlendireceklerdir. (yurt içi bankalar arası). Olacağı budur.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 877/1023 İlkİlk ... 377777827867875876877878879887927977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •