Originally Posted by
Ahmetg
Turk insaninin yanilgisi surada basliyor
Hani dedin ya Amerikada iyi yasayanda iyi yasiyor. Bir kere Turk insani cok para = kaliteli hayat diye bir denklem kurmus kafasinda
TR de herkes benim maasimi soruyor soyleyince woooow.
Sunu unutma
Hangi ulkede veya toplumda yasarsan yasa kac para kazandiginin rakamsal bir degeri anlami yok
Anlami olan ve senin hayat kaliteni yukselten unsur senin toplumdaki konumun. Konum = unvan, yetistigin aile, yasadigin mahalle, mezun oldugun lise yada universite, evil oldugun kadin, soyadin vs vs vs vs
bu yukaridakiler olmadikca yillik maasin istedigi kadar yuksek olsun cok yavan ve kalitesiz bir hayatin oluyor. Tanistigin konustugun insanlar hep ortadirek zekalar hep orta giyim kusam zevkte orta konusma seviyesi orta entellektuellite sifira yakin. Son derece kalitesiz bir hayat.. Ama bankada bir suru para... Anlami yokkk
24 yildir amerikadayim ben iyi yasayan gormedim burada. Iyi yasami yukarida tariff ettim. Helikopter de alsan jette alsan hayat kalitesi yukselmiyor bu ulkede.
Turkiye de bunun tam tersi. Maasin 8 bin liradan 12 bin liraya ciktimi yanindaki insanlar bile degisir. Baglantilar tanidiklar para vermeden halledebilecegin isler, sirf tanidik olmasi sayesinde tanisabilecegin insanlar, ortamlar kesifler maceralar.
Yer İmleri