Sayfa 844/1252 İlkİlk ... 344744794834842843844845846854894944 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 6,745 - 6,752 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Hirsiz olunmasa gelismekte olan ulkeler para birimi endeksine gore bugun 3 TL olabilecekken pakro hirsiz cetelerinin operasyonlariyla 7 TL’yi goren USD eli tetikte bekliyor.

2.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Biraz konu disi olacak ama.Su konuda yazanlarin % 90 i ve bizim gibi olan forum disinda ki TL mevduatcilari aslinda devletin son sansi.

Ne acidan ? zaten cok ufak bir kesim kalmis tl de kalan..Halen yok bonoymus yok garip garip oranlar..Nelerle ugrasiyoruz..Bizi devletin mutlu etmesi lazim ki ; bu kesim de dovize gecerse tl cebinde tutacak kimse kalmayacak memlekette..
    artık ekonomistler acaba avrupa birliği müzakeresi başlasa cds düşer tahvil faizide rahatlar mı acaba yorumları yapıyor faizden bahseden bile yok

3.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Biraz konu disi olacak ama.Su konuda yazanlarin % 90 i ve bizim gibi olan forum disinda ki TL mevduatcilari aslinda devletin son sansi.

Ne acidan ? zaten cok ufak bir kesim kalmis tl de kalan..Halen yok bonoymus yok garip garip oranlar..Nelerle ugrasiyoruz..Bizi devletin mutlu etmesi lazim ki ; bu kesim de dovize gecerse tl cebinde tutacak kimse kalmayacak memlekette..
    O yüzden dövize devam..

Yatırım tavsiyesi değildir...

4.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Haklısınız tekrar hesapladım excel üzerinden yaptığım ilk hesaplama yanlış özür dilerim.
    sorun yok dostum.

bu şekilde para kazanmak çok zordur.

özellikle faiz arbitrajı yapmak kkdf ile çok olası gözükmüyor..

niye ?

çünkü bireysel kredilerde kkdf + bsmv + peşin komisyon + sigorta masrafı var.

peki mevduatta ?

mevduatta da %15 stopaj var..

hal böyle iken..

komisyon olmazsa, sigorta olmazsa bile;

Aylık %1,85 faiz in net aylık maliyeti %2,22 ye denk gelir

yıllık basiti ise %26,64

bileşiği ise %30,145 'ye denk gelir.

net %30,145 almak için %35,464 mevduat oranı almalısın..

sigorta ve komisyonu dahil edersen işler daha da zorlaşır..

ytd.

syg,

5.  Alıntı Originally Posted by NewsTR Yazıyı Oku
    Yeni Müşteri mi yoksa temdit mi?
    Eft Muafiyeti Varmı?
    Temdit. Eft MT ile ücretsiz. Internet ile 4 TL.

6.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    mt lerde bilmiyor inan 20 dakika telefonda konuştuk benim hesabıma göre bu faiz oranına göre daha çok getirmesi lazım ama bakıyorum baya düşük çıkıyor hemen vazgeçtim aslında bu konuda tecrübeli üstadlar bize bu hesabı öğretseler en azından bono da bizim için güçlü bir alternatif olabilir
    jon dowes üstad bi excel at arkadaşlar bilgileri girsinler çat hesaplasın basit/bileşik getiriyi

bahri, özetle ilerideki nakit akımlarının bügüne indirgenmesi işi bu bono hesabı. kuponsuzsa basit zaten vade sonuna 100 düşün bugünkü değeri 100/(1+r*t/365) r faiz t de vadeye kalan gün.
    kuponluysa işler biraz karışık. her kuponu bugüne indirgeyip toplaman lazım.

bu arada mevduat gibi tahvil/bono başlığı olsa fena olmaz özellikle öst ihraçlarını haber veririz duyması zor oluyor bu ihraçların. şu dönemde özellikle banka bonolarından fena getirisi olmayan kağıtlardan seçilebilir. ytd

7. İNG turuncu nasıl sizce
    90 gün hoşgeldin % 20
    Önerirmisiniz?
    YAZDIĞIM YORUMLAR KİŞİSEL DÜŞÜNCE VE FİKİRLERİMİ İFADE EDER.
    KESİNLİKLE YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR.

8.  Alıntı Originally Posted by reber Yazıyı Oku
    şöyle bir kaba çalışma yaptım 2 yıllıklarla ilgili... (lütfen kimse yatırım tavsiyesi olarak düşünmesin ve uygulamasın yatırım kararlarında.) %32-38 aralığı 6 ay ila 1,5 sene içinde görülecek diye düşünüyorum.

YTD
     Alıntı Originally Posted by Pythagoras Yazıyı Oku
    sorun yok dostum.

bu şekilde para kazanmak çok zordur.

özellikle faiz arbitrajı yapmak kkdf ile çok olası gözükmüyor..

niye ?

çünkü bireysel kredilerde kkdf + bsmv + peşin komisyon + sigorta masrafı var.

peki mevduatta ?

mevduatta da %15 stopaj var..

hal böyle iken..

komisyon olmazsa, sigorta olmazsa bile;

Aylık %1,85 faiz in net aylık maliyeti %2,22 ye denk gelir

yıllık basiti ise %26,64

bileşiği ise %30,145 'ye denk gelir.

net %30,145 almak için %35,464 mevduat oranı almalısın..

sigorta ve komisyonu dahil edersen işler daha da zorlaşır..

ytd.

syg,
    Aynı düşünce ile yaklaşık iki ay önce 1.18 ile halk banktan kredi çektim faizlerin yükseleceği beklentisi ile. yarın fiba bono rezervasyonumu yaptım. 24.61 oran ile yeni yeni kendini kurtarmaya başladı. 1.86 oran ile kurtarmaz, bu oranlar düşük.

Sayfa 844/1252 İlkİlk ... 344744794834842843844845846854894944 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •