Sayfa 263/822 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon
Arama sonucu : 6572 madde; 2,097 - 2,104 arası.

Konu: YKBNK - Yapı ve Kredi Bankası

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
    Birde hiçbir bankada olmayan bir şeyi gözlemledim ve incelemekteyim.
    Bankanın sabit duran varlıkları ve bunları değeri.

Sadece İstiklal Caddesinde yapıkredi külter ve sanat evi bir çok bankanın sabit duran varlıklarından değerli.
    Heralde bu sabit duran varlıkları başka yere kaydırmayı akıl edememişler vakti zamanında.
    Son on yıldır yeni edinim yok yada sermayeye göre düşük kaldığı için değer KAP A bildirilmemiş.

Yakında yazılı tam liste isteyip inceleyeceğiz. Burada paylaşırım.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

kur krizi ile ilgili televizyonda 5 banka genel muduru cikti, koro halinde aynı şeyleri söylediler.Sanki bir metin verilmiş ellerine onun dışına çıkmadılar.Zaten sorularda oyle seçilmiş.

televizyona çıkan banka müdürleri isbank, garanti,akbank,denizbank,teb.

büyük ozel bankalardan yapı kredi ise bu süreçte hic ortada gözükmedi.
    yada zorlama ise bu televizyona çıkın herşey yolunda anlatin kamuoyuna meselesi buna boyun eymemis olabilirler.

3.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    selamlar

Sermaye artırımı ben Türkiye nin en büyük bankası olmayı kafaya koydum dedikelri için yapıldı

öküzün altında buzağı aradık bizde ama çıkan sonuç GÖKHAN ERÜN faktörü olduğu kanaatine vardık.
    Ondan burdayız yoksa patlayacak kredi yükü olan bankayı niye alalım.
    gerçi yabancı raporları sıkıntı.

bkz 2008 garanti de aynı şekilde bir program izlenmiş bedelli sermaye artırımı yaparken.
    garanti Türkiye nin en hızlı büyüyen ve sağlam bankası oldu.

Patlak kredi yokmu var. Grubu korkutan söylenti akenerji, bereket enerji deki ödemelerin geri gelmemesi ile alakalı şeylerki
    ak enerji Akköklerin ve aile bu aile kanka olması yanında teminatlar içinde heralde aksa yı bile almışlardır.

Bereket enerjiye gelince inceleyince döndüremeyecek bir şirket değil çünkü döviz bağımlılığı yok.
    Bunlar kulaktan dolma bilgiler itibar etmemek lazim yalnız.

Ortada bir piyasa değeri kavramı var ve bir ayı piyasası içinde Türkiye ne kadar haber o kadar ucuz piyasa değeri
    bu rüzgarın ters estiği zamanlar satmışlığım var. O zamanda herşey çok daha iyi olacak ki.

yani bitmez senaryolar borsada.

Ufak patlak krediler iki senedir faaliyet raporlarında görüldüğü üzere uzlaşma ve elden çıkarmaya gitmişler.

Be yanımda çalışan insanlardan biliyorum. Eleman borçluyken bankadan 30.000 kredi çekti üzerine su içti yapı kredi.
    Saçmasapan kredi vermesini yabancılar 2011 de gördü ve yazdı. Bazen bu gözlede gözlemlemek gerekir.

Artık akıllanmışlardır heralde diye düşünüyorum.
    2018 - 2019 zor geçebilir. Gökhan erün temettü veren bir banka haline geleceğiz dedi.

Bekliyoruz nasıl verecek memleket bu halde iken. Ama başarır ise Morgan Stanley e transfer olur heralde.
    bereket enerjinin döviz bağımlılığı nasıl yok? bilgilerinizi gözden geçiriniz.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Akinonya Adası Kuzey Şato
    Gönderi
    3,990
     Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    bereket enerjinin döviz bağımlılığı nasıl yok? bilgilerinizi gözden geçiriniz.
    mevcut faaliyetleri kapsamında yok onu demek istedim.
    sadece borçları için doviz almak zorunda.
    İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.

5.  Alıntı Originally Posted by kentuf Yazıyı Oku
    selamlar

Sermaye artırımı ben Türkiye nin en büyük bankası olmayı kafaya koydum dedikelri için yapıldı

öküzün altında buzağı aradık bizde ama çıkan sonuç GÖKHAN ERÜN faktörü olduğu kanaatine vardık.
    Ondan burdayız yoksa patlayacak kredi yükü olan bankayı niye alalım.
    gerçi yabancı raporları sıkıntı.

bkz 2008 garanti de aynı şekilde bir program izlenmiş bedelli sermaye artırımı yaparken.
    garanti Türkiye nin en hızlı büyüyen ve sağlam bankası oldu.

Patlak kredi yokmu var. Grubu korkutan söylenti akenerji, bereket enerji deki ödemelerin geri gelmemesi ile alakalı şeylerki
    ak enerji Akköklerin ve aile bu aile kanka olması yanında teminatlar içinde heralde aksa yı bile almışlardır.

Bereket enerjiye gelince inceleyince döndüremeyecek bir şirket değil çünkü döviz bağımlılığı yok.
    Bunlar kulaktan dolma bilgiler itibar etmemek lazim yalnız.

Ortada bir piyasa değeri kavramı var ve bir ayı piyasası içinde Türkiye ne kadar haber o kadar ucuz piyasa değeri
    bu rüzgarın ters estiği zamanlar satmışlığım var. O zamanda herşey çok daha iyi olacak ki.

yani bitmez senaryolar borsada.

Ufak patlak krediler iki senedir faaliyet raporlarında görüldüğü üzere uzlaşma ve elden çıkarmaya gitmişler.

Be yanımda çalışan insanlardan biliyorum. Eleman borçluyken bankadan 30.000 kredi çekti üzerine su içti yapı kredi.
    Saçmasapan kredi vermesini yabancılar 2011 de gördü ve yazdı. Bazen bu gözlede gözlemlemek gerekir.

Artık akıllanmışlardır heralde diye düşünüyorum.
    2018 - 2019 zor geçebilir. Gökhan erün temettü veren bir banka haline geleceğiz dedi.

Bekliyoruz nasıl verecek memleket bu halde iken. Ama başarır ise Morgan Stanley e transfer olur heralde.
    sayın kentuf ,

ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim

Açıkçası ilk incelediğim kredi Akenerji kredisi. Aken'in halka açık olması işimizi kolaylaştırıyor.

Aken 6 aylık bilançosundaki bir dipnotu paylaşayım

Yapı Kredi Bankası A.Ş. ile 30 Eylül 2015 tarihinde imzalanan kredi sözleşmesi (“Kredi Sözleşmesi”) ile kullanılan kredinin toplam tutarı 3.556.619.087 TL (429.565.217 TL ve 685.652.174 ABD Doları) olup

775 milyon $ lık bir kredi banka aktiflerindeki en büyük dilimlerden biri olsa gerek

Bu kredi 30 haziran kapanışa göre hesaplanış, Cuma günkü kur üzerinden neredeyse 4.5 milyar TL lik bir boyuta ulaştı diyebiliriz.

İlk işim Akenerji şirketini incelemek oldu ve maalesef ilk edindiğim bilgiler pek parlak değil... 900 mW lı erzin doğal gaz santrali büyük bir fiyasko olmuş. Güncel elektrik ve doğalgaz fiyatları ile zarar yazmaya devam edecek gibi gözüküyor. Umarım AKKÖK ler bedelli sermaye arttırımı yaparak sermaye enjekte ederler , aksi halde Yapıkredinin yarı batık bir Enerji şirketi olur..
    en kötü senaryoyu irdelersek
    900 MW Erzin in ikinci el değeri nedir? Sökülüp ,satılması ne kadar nakit yaratır? Kurulum için Mw başına 1 milyon $ dan bahsediliyor ama acaba söküp satılma noktasında ederi nedir?
    300 MW HES bu dolar kuru ile 300 milyon $ eder mi?
    5 yıl daha faliyet zararı ve faiz ödenerise durum ne olur?
    Sonuç olarak tek kalemde bu yıl yapılan bedelli sermaye arttırımından daha fazla bir miktar risk altında.. Ve bu sadece Akenerji

Bereket enerjinin de borçları hakkında çok büyük rakamlar konuşuluyor. Yapıkredinin bu şirketteki riski nedir bilemiyoruz..

Özetlersek , Enerji sektörü riskleri sadece Yapıkredinin değil bir çok bankanın riski olmuş durumda. Bilinçsiz yapılan enerji yatırımları , 2023 de bile enerji fazlası olacağını işaret eden raporlar... Bir gözümüz enerji sektörüde olmalı

Benim ikinci merak ettiğim konu , Yapıkredi nin inşaat sektöründeki riskinin ne olduğu?

2011 yılında İMKB den çıkıp Amerika emlak piyasasına yatırım yapmış biri olarak, Amerikanın 2008-2011 yılları arasında yaşadığı emlak krizinin bir benzerinin yaşanacağını düşünüyorum. Aşırı şişmiş konut fiyatlarının sönmesi,arz farzlası evlerin inşaat şirketlerini zorlayacağını düşünüyorum.

Bu sebeple ikinci aşamada , Yapıkredinin inşaat piyasası ile ilgili riskini analiz etmeye çalışacağım.

Bu arada Cuma günü çok cüzzi bir alım yaparak Ykbnk ortağı oldum .Almayı düşündüğüm miktrarın 1/500 ü

saygılar

6. Yiğit Bulut.un vakıf ve bu tahtayla ilgili graf.ları verdiği yazı sonrası radara giren bu iki tahtayla ilgili bilgileri elden geldiğince paylaşalım..

bu pazar bir ekonomi dergimizin haftalık analizi..

YAPI VE KREDİ BANK.
    PARA ÇIKIŞI GÖZLENİYOR
    Hissede 1.67 seviyesinin altındaki kapanışlarda 1.50 seviyesine doğru gerileyebilir. 1.67 seviyesinin üzerindeki kapanışlarda ise 1.97 seviyesindeki direncini test edebilir. 20 günlük ortalamasının altında.
    Alım aralığı : 1.50-1.49
    Satım aralığı: 1.97-2.19
    Yabancı Payı (%) : 43.20
    Haftalık Değişim: Yabancı payı geçen haftaya göre 2.39 puan azaldı.

7.  Alıntı Originally Posted by miami Yazıyı Oku
    sayın kentuf ,

ilginiz ve cevabınız için teşekkür ederim

Açıkçası ilk incelediğim kredi Akenerji kredisi. Aken'in halka açık olması işimizi kolaylaştırıyor.

Aken 6 aylık bilançosundaki bir dipnotu paylaşayım

Yapı Kredi Bankası A.Ş. ile 30 Eylül 2015 tarihinde imzalanan kredi sözleşmesi (“Kredi Sözleşmesi”) ile kullanılan kredinin toplam tutarı 3.556.619.087 TL (429.565.217 TL ve 685.652.174 ABD Doları) olup

775 milyon $ lık bir kredi banka aktiflerindeki en büyük dilimlerden biri olsa gerek

Bu kredi 30 haziran kapanışa göre hesaplanış, Cuma günkü kur üzerinden neredeyse 4.5 milyar TL lik bir boyuta ulaştı diyebiliriz.

İlk işim Akenerji şirketini incelemek oldu ve maalesef ilk edindiğim bilgiler pek parlak değil... 900 mW lı erzin doğal gaz santrali büyük bir fiyasko olmuş. Güncel elektrik ve doğalgaz fiyatları ile zarar yazmaya devam edecek gibi gözüküyor. Umarım AKKÖK ler bedelli sermaye arttırımı yaparak sermaye enjekte ederler , aksi halde Yapıkredinin yarı batık bir Enerji şirketi olur..
    en kötü senaryoyu irdelersek
    900 MW Erzin in ikinci el değeri nedir? Sökülüp ,satılması ne kadar nakit yaratır? Kurulum için Mw başına 1 milyon $ dan bahsediliyor ama acaba söküp satılma noktasında ederi nedir?
    300 MW HES bu dolar kuru ile 300 milyon $ eder mi?
    5 yıl daha faliyet zararı ve faiz ödenerise durum ne olur?
    Sonuç olarak tek kalemde bu yıl yapılan bedelli sermaye arttırımından daha fazla bir miktar risk altında.. Ve bu sadece Akenerji

Bereket enerjinin de borçları hakkında çok büyük rakamlar konuşuluyor. Yapıkredinin bu şirketteki riski nedir bilemiyoruz..

Özetlersek , Enerji sektörü riskleri sadece Yapıkredinin değil bir çok bankanın riski olmuş durumda. Bilinçsiz yapılan enerji yatırımları , 2023 de bile enerji fazlası olacağını işaret eden raporlar... Bir gözümüz enerji sektörüde olmalı

Benim ikinci merak ettiğim konu , Yapıkredi nin inşaat sektöründeki riskinin ne olduğu?

2011 yılında İMKB den çıkıp Amerika emlak piyasasına yatırım yapmış biri olarak, Amerikanın 2008-2011 yılları arasında yaşadığı emlak krizinin bir benzerinin yaşanacağını düşünüyorum. Aşırı şişmiş konut fiyatlarının sönmesi,arz farzlası evlerin inşaat şirketlerini zorlayacağını düşünüyorum.

Bu sebeple ikinci aşamada , Yapıkredinin inşaat piyasası ile ilgili riskini analiz etmeye çalışacağım.

Bu arada Cuma günü çok cüzzi bir alım yaparak Ykbnk ortağı oldum .Almayı düşündüğüm miktrarın 1/500 ü

saygılar
    Yakında patlayacak enerji krizi ve bu sektöre finansman sağlayan bankaların karşılık ayıracağı yüksek tutarlı meblağlar. Bankalarda bedellilere hazır olmak lazım , bunun ilk hamlesi Ykbnk den geldi . Garanti den Gökhan Erun transferi belki bu zor şartlarda bankayı kurtarır . Dogus un , doğan holding in ve unit invensmentin ortağı oldugu Boyabat Enerji de 900 mio USD borç bankalarca takibe atıldı . Bunun içinde agirlik YKB -TSKB de . TSKB nin hangi piyasa değerinden fiyatlandigini görüyoruz . Maalesef durumun vehametini zaman geçtikçe anlayacağız .

8. Arkadaşlar durumu kötü ise satın çıkın dert etmeyin

MI 6 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 263/822 İlkİlk ... 163213253261262263264265273313363763 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •