Alıntı Originally Posted by Purplee Yazıyı Oku
Kar etmeniz ümidiyle. Hem faizden hem kurdan kaybederseniz çok kötü olur. Umarım kazanırsınız. Biz bu noktada dolara geçme konusunda cesaret edemeyenlerdeniz. Ancak kabine kurulmadan 4.55'lere gerilemişti. Orası bile 4.55 pahalı girilir mi dedik. MB faiz arttırmadı 4.93'ler civarı oldu. 4.90'lar tepe zaten girilir mi dedik. Şuan 6 tl. Uzun vadede dolar üzmez gibi.
Keşke düşse ama Eylül'de düşmezse bi daha da düşmez gibi bir algı oldu bende. Eylül'de de düşse düşse 5.50'lere ancak düşer gibi algıladım ben. Tabi bu sadece benim algım, internetteki ekonomistlerden teknikçilerden buradaki yorumlardan ve biraz da kendi sınırlı gözlemlerimden çıkarımım. YouTube'da Mert Yılmaz Atilla Yeşilada Murat Muratoğlu Özgür Demirtaş Murat Raşit Arslanoğlu izliyorum genelde. Burada yazılan yazıları ve paylaşılan haberleri takip ediyorum. Televizyon açmıyorum. Bunların sonucundaki algım böyle. Daha da düşerse ne ala keşke düşse her türlü daha kazançlı oluruz uzun vadede. Başta kurdan zarar oldu gibi görünse de uzun vadede hem ekonominin daha az bozulması nedeniyle hem de kurun eninde sonunda yükselmesiyle telafi olur diye düşünüyorum. Şimdiye kadar düşsün öyle alayım diye çok bekledim hep kapak oldu. Bu sefer 5'i 5.5'u beklemeden 6'nın altına doğru giderse kademeli alasım var. Kar etme beklentim var diyemem. Silkelenen kerizlerden olurum belki de. Ancak belki de bir kriz dalgası daha gelir kur 7 olur 8 olur o zaman iyi ki bir kısmını dolar yapmışım derim. Sonuçta varsayımlar üzerine iş yapıyoruz işte. Hakkımızda hayırlısı diyorum başka da bir şey diyemiyorum.