Sayfa 482/931 İlkİlk ... 382432472480481482483484492532582 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 3,849 - 3,856 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. Serkan 74 @

Açıkcasi borsadan tiksindim, iyice iddaa işine döndü desem abartmamış olurum

25 haZiranda endek +3,74 yükselip günü -3 ile kapatti.hiçbir izahi yoktu gercekten

Aselsan ve thyao bile gün içinde %-7 yiyebiliyor, bilanco iyi acıklanasıma ragmen

Bir bakıyorsun bgc kurumu deli gibi satıyor

Bir bakıyorsun yfas tüm hisselerde basıyor asagi.evet bu borsa ama şunı iyi biliorum ky her zaman kaybediyor

Bayram öncesi bist güne 0,87 pozitif açıp gün içinde 2 kez negatifi görüp pozitif kapayabildi

Saglıgım bozulmaması adına işyat aldım, en azından 0,75 lira olan hisse bana özel yaşantımda savurganlıgı azaltti

Misal arkadas ortamında çömertlik yapacagıma , o an diyorum ki ben yarin 200-300 lot işyat alabilirim

Ve ya market alışverişinde 2-3 lira nasil az öderim hesabı yapabiliyorum.önceden alip çıkıordum sadece

Bendeki durum her ay düZenli lot biriktirmek , olursada paza kazanabilmek

Herkese saygılat

2. kesinlikle çok haklısınız. diyelim ki 5 farklı kağıttasınız ve kağıtlarınızdan biri o sene temettü ödemesi yapmadı. toplam temettü veriminiz o yıl için 1/5 oranında düşecektir.

bu arada benim aklım şu sıralar tasfiye olasılığına takıldı. böyle bir durumda NAD karşılığı ödeme mi yapılır. yoksa? sanırım yıllar önce yapı kredi yatırım ortaklığı tasfiye edileceği gerekçesiyle ciddi bir yükseliş yaşamıştı. sonra ne oldu bilmiyorum. nedense fiyat aşağı da gelse hem temettü verimliliğini arttıracağı mantığıyla belli kademelerden alıma devam etmemin, hem de en kötü ihtimal tasfiye edilir düşüncesiyle uzun yıllar kağıtta kalma düşüncesinin bende yeretmesi, böylesine bir rahatlığı sağlaması arkasında işbankası oluşu galiba.

ama yok bu işler böyle olmaz, NAD üzerinden ödeme falan yapılmaz diyen, farklı düşünceleri olan var mı?

gerçek bir iflas mesela düşünülebilir mi?

G3421 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    "Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

3.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Bu hesap hatalı. (Alis fiyat- temettu)/son fiyat şeklinde hesaplanmalı. Çıkan sonuçtan enflasyonu düşersiniz net reel kazanç çıkar.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    çok üstün körü kabataslak mantığını anlatmak adına..2013 ekimden beri isyatırımdayım üç aşağı beş yukarı böyle gerçekleşti şimdi tam hesaplayamıycam..o zaman bi daire ederi ile 107.000 isyat almıştım... yılda bi kez temettü öncesi sattım sonbaharda daha az fiyata aldım..ayrıca artırdığım paralarla da isyat almaya devam ettim küçük altın biriktirircesine..şu anda 360.000 lottayım.. o aynı daireyi şimdi 160.000 lot isyatla alabiliyorum fiyatı dipteyken..
    yeni arkadaşlar için isyat tecrübem bu şekilde..

4. Sayın armag

Sanırım martta satip eylül ekim gibi aldınız

Aradaki 5-6 ay dönemde paranizi vadeye mi koydunuz yoksa nakittemi kaldınız?

5.  Alıntı Originally Posted by armag Yazıyı Oku
    çok üstün körü kabataslak mantığını anlatmak adına..2013 ekimden beri isyatırımdayım üç aşağı beş yukarı böyle gerçekleşti şimdi tam hesaplayamıycam..o zaman bi daire ederi ile 107.000 isyat almıştım... yılda bi kez temettü öncesi sattım sonbaharda daha az fiyata aldım..ayrıca artırdığım paralarla da isyat almaya devam ettim küçük altın biriktirircesine..şu anda 360.000 lottayım.. o aynı daireyi şimdi 160.000 lot isyatla alabiliyorum fiyatı dipteyken..
    peki her yıl mı bu yöntemi uyguladınız? yani her yıl temettü öncesi satıp, temettü sonrası mı aldınız?

"Kaybetmekten kaçınmak yerine kazanmayı amaçlayan her stratejinin sonucu kesinlikle yenilgidir." Von Neumann

6.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Sayın sgezer,

Al-satçı mısınız uzun vadeci mi? 1.05 max hedefiniz geçerli mi hala?

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    30.03.2011 den beri sürekli alırım hiç satmadım daha dogrusu satış hedefim hep 1 kuruş yukarda olduğu için satamadım.Türkiye dünya ilişkilerine bakarak değil istatistik (mevsimsel değerlere göre) hareket ediyorum.Yarın açılış seansına 0,72 den 70000 adet alış girmeyi düşünüyorum.
    Yatırım tavsiyesinde bulunacak kadar bilgi sahibi değilim.

Alıntı Originally Posted by armag Yazıyı Oku
    ISYAT'taki sıkıntı sermayenin erimesi yani yanlış yönetilmesi bunu hep söylüyoruz. Eğer doğru yönetilmiş olsa o daireyi belki 80-90 bin lota alıyor olurdunuz. Hiç hesapladınız mı gerçekten çeyrek altın alsaydınız ya da SISE, FROTO, THY alsaydınız şimdi ne olacaktı yatırımınız? Yanlış anlamayın lütfen bunu gerçekten tenkit maksadıyla söylemiyorum sadece merak ediyorum ben de yüklü miktarda ISYAT aldım ve on yıl vade belirlemiştim kendime ama şimdi keşke sanayi hissesi alsaymışım diyorum.

Bu arada tecrübenizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Çünkü bu forumun böyle uzun vadeli tecrübelere ihtiyacı var.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz.
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

8. risk alabildiğiniz ölcüde kazanırsınız ya da kaybedersiniz. maalesef geçmişe yönelik düşünceler hep olasılık üzerine olmuştur ve olacaktır da. 8 lira üzerinden THY maliyetlenen kaç kişi hisse iki yıl içinde 4 liraya inince taşıyabildi? ya da taşıyabilenlerden kaç kişi 9'lu 10'lu rakamlardan elinden çıkarmamayı başarabildi?

“Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar.” Sokrates

Sayfa 482/931 İlkİlk ... 382432472480481482483484492532582 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •