o işler öyle olmuyor piyasada neden banka bonoları 24.00-25.00 aralığında bayram öncesi satıldı? ve bundan sonra daha bile yüksek oran ile satılacak bir düşünün bakalım?
Dün 24.50 ile mevduatımı bağladım M+.
Eminim daha yüksek oran alanda vardı ama miktar kallavi olmayınca ancak bu kadar alabildim.
aga sunu kacırıyorsunuz evet insaatcılar zor durumda ama komple hepsi degil...misal benim askerlik arkadasımın kardesi mutahit 4 daire ustune 7 katlı bina yaptı 8 daire sattı yandaki arsada onundu ordanda insattan 2 tane satmıs ...ama napmıs bu 8 daire parasının 6 daire parası ile yaklasık 4 milyon tl almıs 4.70 den doları yatmıs ustune ...2 daire parası ile diger binanın islerini yurutuyor simdi bu herif kardamı zarardamı ..hem dolardan voleyi vurdu hem satıslarından ...isini bilen biliyor anlatmak istedegim bu kısaca ...hani siz bakmayın hepsinin serzenesine borsda halka acık olan gyo sirketlerinden hisse satan patronların 3.5 tl lerden dolar alıp ustune yattıgını biliyorum ..hem dolar hem faizden kaznıyorlar 0.98 den de ev satsalar simdi bunlar daha ne olsun .
tabi bu olay bir değişkene bağlı değil, merkez 19.25 ten ne kadar piyasaya para veriyor önemli.. yani bir çok değişken var.. ama merkez faizi bu seviye de tutarsa sıradışı bir durum olmadıkça bankalar %30 mevduat faizi vermez.
arkadaş brüt 22.5 demiş sizinki 24.5 işte o kadar oynar bilemediniz 25 olur.. 30-35 olmaz.. genel faiz seviyesini yükseltecek yine merkez bankasıdır, merkez bankası faizi 25 e çekerse bankalar da 30 faizleri de görürüz..
Dikkatimi çeken bir şey var paylaşmak istiyorum ;
ICBC'de hoşgeldin ve temdit arasında hep 30 puan olurdu yeni halinde 80 puana çıkmış ;
20.50 Hoşgeldin
19.70 Temdit .
hepsine katılmamak imkansız.. bu ülke de battı denilen şirketlerin esasen çok kazançlı battığını da biliriz.. yani kurnaz-uyanık insan esasen zor kaybeder, kaybedenler sisteme güvenen, devlete güvenen (doğal) insanlardır.
kural şu; ne sisteme, ne devlete , nede kişileri hiç bir zaman güvenmeyeceksin, inanmayacaksın bencil olacaksın ...
bunu temel alıp biraz bilgi , akıl ve zeka varsa kaybetmek zor , hatta kazanmak işten bile değil..
sistemi yaratanlar zaten fiyat dalgalanmalarından (kısa ve uzun vadeli) hak e tmedikleri paraları kazanmaktadırlar. bu anlamda gerçekten kötü insanlardır.
fiyatlamalar aşırı uçlara gelir ve yine dengeyi bulur. belki yıllar sonra hala dolar da kalmaya devam eden reel anlamda çok birşey kazanmadığını mutlaka görecektir.. BÜTÜN MESELE MÜKEMMELE YAKIN BİR ZAMANLAMA İLE YATIRIM ARAÇLARI ARASINDA GEÇİŞ YAPABİLMEKTİR.
böylelikle paranıza tabir yerindeyse TAKLA ATTIRIRSINIZ. peki biz bunu niye yapıyoruz, kötümüyüz?
imam bişey yaparsa, cemaat daha kötüsünü yaparmış, sistem biraz aklı olanın bizim gibi olmasını istiyor, ve bizde onları kırmıyoruz.
Yer İmleri