Sayfa 119/1230 İlkİlk ... 19691091171181191201211291692196191119 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 945 - 952 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Sayın human01 siz burada lüzumsuz bir polemik peşindesiniz, belli ki amacınız üzüm yemek değil, gidin başkaları ile yapın polemiklerinizi veya yazılarımı okumayın veya yasaklayın.
    Bana göre herşey çok açıkken ve dönemsel hareketlerin ve senetlerin para kazandırdığını anlatırken, aynı örnekleri verip farklı birşey anlatırmış ki karşı argüman sunduğunuzu mu zannediyorsunuz. Cımbızla senet çekerek ve belli dönemleri alarak, borsanın kazanç sağladığını anlatmaya çalışıyorsunuz. Endeksin tarihsel değeri apaçık ortada, içinden senet çekip performansı budur derseniz gülerler adama, borsanın ortalama performansı endekstir.

90'larda 20 milyar dolar piyasa değerlerine gelmiş bankalar 3-4 milyar dolar piyasa değerine gelmiş, hala kriz sonrası çıkışları gösterip uzun vadede para kazandırır diyorsunuz, tutarlılık bunun neresinde.
    Şimdi geriye bakıp banka alınır mı diyorlar, o günleri yaşadın mı acaba, banka almayanı, hatta ömürlük banka almayanı dövüyorlardı şimdi egeen dediğiniz gibi.
    Bizim söylediğimizi tekrar rakamla gösterip tekrar bize anlatıyorsunuz. Ortada rekor enflasyon var, kaç sene öncenin Tl'si ile karşılaştırma olabilir mi? Eur doları da alır saklarsın zannediyorlar, euroboond nedir, mevduat nedir, bileşik faiz nedir yok lugatlarında.

Sayın cautionary lütfen moderasyon için yardımcı olun, daha önce de benzer provokasyonlar oldu burada biliyorsunuz, yine aynı noktaya taşımaya çalışıyorlar, hiç hoş değil. Hatta kapattınız açtınız aynı durum yine hayretler içindeyim nedir bu gayret.
    En iyisi ben yazmayım diyorum sürekli provokasyon. Neyi tartışıyoruz hala, 10 yıl önce endeks 5,1 cent iken bugün 1,5 cent'lere gelmiş, hala içinden cımbızla senet çekip borsa uzun vadede kazandırırı ıspatlama kavgası var.
    Bu bir realite, kabak gibi ortada, hala tersini iddia etmenin akılla bağdaşır bir tarafı var mı? Efendim şu senet kazandırdı, biz de bunu yapmaya çalışıyoruz zaten, başka birşey mi diyoruz, bu kadar da olmaz yahu, pes doğrusu.
    Bence derslik yazılar yazılıyor, kıymeti bilinmeli.

Konuyla ilintili bir sorular;

Soru-1: Endeksin başlangıç tarihinde endekse yatırım yapmış biri mi daha çok kazanmıştır, yoksa aynı tarihte mevduata veya bonoya yatıran mı?

Soru-2: Geçmiş 10 senedeki performansın gelecek 10 senedeki performansı açıklama kabiliyeti nedir?

Retrospektif bakınca her şey kolay gözükür, saygılar..

2.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Bence derslik yazılar yazılıyor, kıymeti bilinmeli.

Konuyla ilintili bir sorular;

Soru-1: Endeksin başlangıç tarihinde endekse yatırım yapmış biri mi daha çok kazanmıştır, yoksa aynı tarihte mevduata veya bonoya yatıran mı?

Soru-2: Geçmiş 10 senedeki performansın gelecek 10 senedeki performansı açıklama kabiliyeti nedir?

Retrospektif bakınca her şey kolay gözükür, saygılar..
    Aynen öyle sayın miriel, geriye bakıp şunu alsaydın demekten kolay birşey yok. Geriye bakıp görünen tek şey getiri sağlamadığı, bazıları irrasyonel sebeplerle rakamları çarpıtıp kandırabileceğini düşünüyor.

En büyük senedi alsaydı getiri sağlardı yazan arkadaş, 2000 yılında Turkcell en büyük şirket olarak 20 milyar dolar üzerinden halka arz edildi, bugün değeri 4 küsür milyar dolarlarda, aldığı temettüler de aradaki farkın dişinin kovuğuna yetmez.
    O zamanın 20 milyar dolarını alıp %5 eurobond faizine koyarsan aradaki fark negatif yönde kaç katına çıkar bir hesaplayıver istersen.
    Ya da çok geri olmayan bir zamanda garanti bankası en büyük şirketti tüpraş değil, bunu alan parayı sıfırladı neredeyse.

Yani konu gene sayın miriel'in dediği yere geliyor, geriye bakıp şunu değil şunu alsaydın demek kolay. Önemli olan gelecekte iyi olacağı bulabilmek. Bu arada tüpraşa kötü demiyorum senedim de var, en azından kaybettirmiyor.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
    Bak harbiden kaşınıyorsun..sözünde bile durmayan bir adamsın ...yazdığın tamamen yanlış ..ama sana yazmaya bile değmezsin..eurobond dan haberin bile yok..halbuki bu konular benim mesleğim....artık imalı konuşmaktan vazgeç...delikanlı ol..hatta hiç konuşma.. konuşacaksanda beni karistirma.
     Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Aynen öyle sayın miriel, geriye bakıp şunu alsaydın demekten kolay birşey yok. Geriye bakıp görünen tek şey getiri sağlamadığı, bazıları irrasyonel sebeplerle rakamları çarpıtıp kandırabileceğini düşünüyor.

En büyük senedi alsaydı getiri sağlardı yazan arkadaş, 2000 yılında Turkcell en büyük şirket olarak 20 milyar dolar üzerinden halka arz edildi, bugün değeri 4 küsür milyar dolarlarda, aldığı temettüler de aradaki farkın dişinin kovuğuna yetmez.
    O zamanın 20 milyar dolarını alıp %5 eurobond faizine koyarsan aradaki fark negatif yönde kaç katına çıkar bir hesaplayıver istersen.
    Ya da çok geri olmayan bir zamanda garanti bankası en büyük şirketti tüpraş değil, bunu alan parayı sıfırladı neredeyse.

Yani konu gene sayın miriel'in dediği yere geliyor, geriye bakıp şunu değil şunu alsaydın demek kolay. Önemli olan gelecekte iyi olacağı bulabilmek. Bu arada tüpraşa kötü demiyorum senedim de var, en azından kaybettirmiyor.
    MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4. Senin amacın belli bu başlığı da kapattırmak, eskisini kapattırdığın gibi, amacın belli. Ağzını da topla.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,152
     Alıntı Originally Posted by wiseinvestor Yazıyı Oku
    Senin amacın belli bu başlığı da kapattırmak, eskisini kapattırdığın gibi, amacın belli. Ağzını da topla.
    Bak saygısızlık yapıyorsun...bana yazma diyorum.anlama özür lumusun ?niye başlığı kapattirim..kafayı mı yedin sen ?artık yazma hakkımda diyorum.anlayamiyormusun?sataşma bana.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by enkahramanrıdvan Yazıyı Oku
    20.03 de ilk topiğe yazdığım portföyümü yaklaşık üç ay içinde aşağıdaki şekilde revize ettim :

Froto
    Tavhl
    Trakcm
    Sise
    Soda
    Sahol
    Otkar

Portföyü çeşitlendirmek için Goldtr ve Gumustr aldım . Bunlar hatırı sayılı karlar bıraktılar .
    Fakat işin en tatlı yanı XU030 satım , dolar alım , Kardemir Alım , Petkim Satış varantlarından elde ettiğim karlar oldu .
    Bu sayede zarar ettiğim pay satışlarını fazlası ile kompanse edebildim .
    Herkese bol şans !
    Piyasaların altüst olmasından dolayı portföyün şişmiş kağıtlarını elimden çıkardım . Tavhl ve Şişe,Soda gibi kağıtlar aldı yürüdü

Yeni hali şu şekildedir :

Trkcam
    Froto
    Toaso
    İşC
    Tcell
    Petkm
    +
    835148 Ak portföy Yeni Teknolojiler yabancı hisse senedi Fonu
    835111 İş portföy Elektrikli Araçlar Karma Fon

Herkese iyi şanslar

7. Finansal piyasalarda yatırım yapmak herkese göre olmayabilir arkadaşlar. Belki de parayı yanlış yerler de kazanmaya çalışıyor olabilirsiniz...
    Herkesin meziyeti farklı mesela ben bakkal market işletemem , değerlenecek tarladan arsadan anlamam. Tarım hayvancılıktan hiç anlamam.

İstisnalar vardır ama örnek olarak sözel ağırlıklı eğitim almış birisinin yada anadoluda bir ilçede ilde yetişmiş, yaşayan birisinin borsa da sanayi hisselerine yatırım yapması kendi adına zor yoldan parayı kazanmaya çalışmasıdır...

Heryerde fırsatlar var. Sadece burayla kısıtlamayın kendinizi.

YTD.

8. Evet arkadaşlar, muhtemelen 3. Çeyrekte sert yavaşlama, 4. Çeyrekte de negatif büyüme göreceğiz...enflasyon da %20 lere yaklaşacak son çeyrekte.

Eğer kısa sürede etkili adımlar atılmazsa 2019 da da negatif büyüme göreceğiz...bu ortamda hangi hisseler avantajlı olur, hangi sektörler öne çıkar...ilk akla gelenler ihracat ağırlıklı çalışanlar...bunun dışında hangi sektör/firmalar öne Çıkar, ya da aşırı olumsuz etkilenir.

Sayfa 119/1230 İlkİlk ... 19691091171181191201211291692196191119 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •