Sayfa 568/777 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578618668 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 4,537 - 4,544 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Londra'da 15 trilyon dolar büyüklüğünde varlık yöneten, dünyanın en büyük finans kuruluşlarından 11'€™inin başkan ve üst düzey temsilcileri ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi
    Yeni müdürde düzeliyor..Londra Londra duy sesimizi..

Albayrak: "Elbette ABD ile stratejik ortaklığımız devam edecek. Ulusal çıkarlarımız çerçevesinde, tüm küresel sistemdeki oyuncularla kazan-kazan anlayışına dayalı olarak, ilişkilerimizi güçlendirmek istiyoruz. ABD ile ilişkilerin normalleşmesine yönelik üst düzey diplomatik temaslar devam ediyor. Eninde sonunda, rasyonel düşüncenin hakim olacağını ve iki ülke arasındaki ilişkilerin makul bir çerçeveye oturacağını ümit ediyoruz. Bu süreci AB ile ilişkilerin iyileştirilmesi yönünde kullanırsak, bu durumun ekonomimize önemli olumlu etkisi olacaktır."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Bugün kambiyo mevzuatında ilave sıkılaştırma ile gelen hamle bize şunu söylüyor: Asıl sorun demokrasi ve özgürlük..

Alıntı Originally Posted by apocalyptica Yazıyı Oku
    Türkiye bunu papaza dış güce şuna buna atıyor peki bu dış güçlerin Arjantinle, Venezuella ve diğer ülkelerle sıkıntısı ne? Onlar da müslüman?

Demek istediğim içerde Amerikayla ilişkiler düzelirse ekonomi düzelir diye bir durum söz konusu değil, bizim ilişkilerimiz iyi gibi görünürken de biz krizler yaşadık ama bu sefer tüm suçu dış güçlere yıktık, eskiden bunun bedeli siyasi olarak ödenirdi.

Kısacası ilişkiler düzelirse ekonomi düzelir söylemi bir kandırmaca, Arjantin falan orada duruyor işte, yoksa onların da kilisesine, çan sesine mi saldırı düzenliyorlar?

Ha ha, daha ne çan sesleri, ezan sesleri yada inek sesleri..toplu halde kutsallara mı saldırıyorlarmış..

O zaman ateistler mi saldırıyor ne..Bunlara in*****n aklına şaşarım..

ZAR, BRL, INR, IDR vb. kurları dolar karşısında son yılların en düşüğündeler..

Kim arpayı fazla kaçırdıysa, kim süreci adam gibi yönetemiyorsa onlar en önden buyuruyorlar sadece..

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bugün kambiyo mevzuatında ilave sıkılaştırma ile gelen hamle bize şunu söylüyor: Asıl sorun demokrasi ve özgürlük..
    Abi, asıl sorun tabiki demokrasi ve özgürlükte..ancak normalde sistem kendini korumak için bazı tedbirler almak zorunda..ha bunlar bu işleri deneme yanılma metodu ile götürmeye alıştıklarından, yüzlerine gözlerine bulaştırırlar mı bilemiyorum..

Monşerler gittiğinden beri maalesef böyle..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Sevgili enki...

Bir taraftan yabancı yatırımcıyı çağırıyorum diyeceksin.

Diğer yandan kambiyo rejimi (ki onların en ilgi duydukları mevzuat) sıkılaştırmasına gideceksin.

Bunlar son derece ürkek ve de korkak yabancı sermaye için iyi işaretler iyi gelişmeler değil.

Siyasi gelişmeleri de zaten hassasiyetle takip ediyorlar.

batik65 Guest
    Demokrasi ve özgürlük dediğiniz şeyi çok ama çok merak ediyorum,sizin anladığınız şey % 60/65' i yok sayıp diğer gerisinin o çoğunluğun kamusal alanda yaşam hakkını elinden alıp öz yurdunda sürgün hayatı yaşatıp (tüm kamusal haklarını) keyfinizce yaşamaksa o günler çoooook geride kaldı, unutun artık oraya dönemeyeceksiniz...

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Sevgili enki...

Bir taraftan yabancı yatırımcıyı çağırıyorum diyeceksin.

Diğer yandan kambiyo rejimi (ki onların en ilgi duydukları mevzuat) sıkılaştırmasına gideceksin.

Bunlar son derece ürkek ve de korkak yabancı sermaye için iyi işaretler iyi gelişmeler değil.

Siyasi gelişmeleri de zaten hassasiyetle takip ediyorlar.
    Abi yabancı basınıda okuyorum..olan oldu zaten..yabancı yatırımcı hem iyi zarar etti, hemde özgürlük ve demokrasi konusunda adım atılmazsa gelmeyiz diyorlar..kısaca yabancının parasını getireceği şüpheli artık..dolayısıyla bu kadar dolara gark olmuş/edilmiş bir ekonomide düzgün adımlar atılmazsa sistemde kilitlenmeler yaşanması kaçınılmaz duruyor bana göre..

Bu yüzden döviz konusunda ilerleyen günlerde bu ve benzeri tedbirlerin alınması normaldir bana göre..aşırıya kaçılmadıktan sonra sistem kendini korumak zorunda..buradaki tereddütüm belirttiğim gibi kaş yapayım derken göz çıkartılması..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Abi yabancı basınıda okuyorum..olan oldu zaten..yabancı yatırımcı hem iyi zarar etti, hemde özgürlük ve demokrasi konusunda adım atılmazsa gelmeyiz diyorlar..kısaca yabancının parasını getireceği şüpheli artık..dolayısıyla bu kadar dolara gark olmuş/edilmiş bir ekonomide düzgün adımlar atılmazsa sistemde kilitlenmeler yaşanması kaçınılmaz duruyor bana göre..

Bu yüzden döviz konusunda ilerleyen günlerde bu ve benzeri tedbirlerin alınması normaldir bana göre..aşırıya kaçılmadıktan sonra sistem kendini korumak zorunda..buradaki tereddütüm belirttiğim gibi kaş yapayım derken göz çıkartılması..
    Şimdi Fransa'dan soruyorlar...Neden ihracat bedelinin % 80 ini bankaya satmaya zorunlu tutuyorlar diye...

Gel de yanıt ver.

Sayfa 568/777 İlkİlk ... 68468518558566567568569570578618668 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •