Dolar 7.2 yi gördüğü zaman köylü yaşlı bir amca pazarda ürettiği nohudu satıyordu kilo 5 den 10 kilo aldım.amca tüccar 3 TL'ye alıyor bu nedenle pazarda kendim satıyorum dedi.30 dönüm den 3 ton ürün almış.30 dönüm ekme sürme biçme maliyeti 4_5 bini bulur.(bende 30 dönüm buğday ektim ordan biliyorum.soguk, yağmur vurdu 2 bin TL zarar ettim.)amcaya kalan 4_5 bin olacak tüccara verirse.30 dönüm tarla enaz 50 Bin TL eder.bu paranın getirisi bu malesef.amcanin nohudu poşete girince kilo en ucuz 7,5 TL Bim'de.ve utanmadan 3 TL'ye aldığı nohudu dolar artışı bahanesiyle zamliyorlar.bugday ektim ya soğuk yağmur vurmasa kâr etsem 3 bin TL kâr ancak edecektim.0.86 kuruşa aldılar buğdayın kilosunu. Allah sızlar şimdi unun cuvalini %100 e yakın zam koymuşlar.dolar artış bahanesi ile.iyide ithal buğday ihraç ediliyor yerli buğday ülkeye yetiyor ihracat ettiği ne zam yap.bu ara gübreye %100zam gelmiş. Seneye ben tarlayı ekmezsem ey halk ne yapacaksın.tarlayi eken ben .tek zarar eden ben.gubreci kazandı tohumu satan kazandı.motorcu,bicerci, devlet, alım yapan tüccar hepsi sayemde ekmek yedi.seneye ne yer ben ekmezsem.bu kafayla cokkk aç kalırız biz