Sayfa 5/14 İlkİlk ... 34567 ... SonSon
Arama sonucu : 110 madde; 33 - 40 arası.

Konu: Düzenli Bedelsiz Veren Hisseler

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    sergiler..neden mi? sektörde lider..ve içinde bulunduğumuz konjektür savunma harcamalarını zorunluı hale getiriyor...Mesele bedelisiz vermesi değil..mesele özvarlık karlılığı nı artıran şirketin bedelsiz vermesi......önce karlılığa bakmalı...büyümeye bakmalı...sonra bedelsize...bu tür şirketler bedelsiz verirse eski fiyatına mutlaka geri gelir.....Eğer 3-5 aylık hareketlere takılrsanız olmaz....asel 47 ye gitmeden 2 sene önce bedelsiz hariç 9 tl idi....bedelsiz vermemiş olsaydı şu an en az 50 tl idi....kısa vade yatırım kumar gibidir.
    Ben eldeki veriler ile değerlendirme yapıyorum.Evet aselsan geçmişte güzel performans sergiledi sektörde liderden daha fazlası aselsan olmadan ürün geliştiremez satamazsınız mutlaka ürün ihalesini aselsan alır alt üreticilere verir.Şirket kar ettikçe büyüdükçe bu size sağlıklı gelebilir ama büyük resme bakınca pekte sağlıklı bir durum değil.Ülkenin içinde bulunduğu duruma bakınca ürün geliştirmenin ihracatın önemi daha iyi anlaşılıyor.Aselsan neden üretim için tesis kurup ürün üretmez anlamış değilim.Devletin tüm imkanlarını kullanarak piyasaya hakim bir kurum konumundayken dolar yıllarca düşük seviyelerde seyrederken geliştirdiği ürünleri markalaştırıp üretim tesisleri kuramadı.Bu kurlarla yeni tesisler kurulması artık zor.Umarım ben yanılırım.

SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by eren2008 Yazıyı Oku
    Ben eldeki veriler ile değerlendirme yapıyorum.Evet aselsan geçmişte güzel performans sergiledi sektörde liderden daha fazlası aselsan olmadan ürün geliştiremez satamazsınız mutlaka ürün ihalesini aselsan alır alt üreticilere verir.Şirket kar ettikçe büyüdükçe bu size sağlıklı gelebilir ama büyük resme bakınca pekte sağlıklı bir durum değil.Ülkenin içinde bulunduğu duruma bakınca ürün geliştirmenin ihracatın önemi daha iyi anlaşılıyor.Aselsan neden üretim için tesis kurup ürün üretmez anlamış değilim.Devletin tüm imkanlarını kullanarak piyasaya hakim bir kurum konumundayken dolar yıllarca düşük seviyelerde seyrederken geliştirdiği ürünleri markalaştırıp üretim tesisleri kuramadı.Bu kurlarla yeni tesisler kurulması artık zor.Umarım ben yanılırım.

ASELSAN kadar tesis yapan firma azdır...Sivas'ta optik fabrikası,bilkentke chip fabrikası . Azerbaycan da şirket,Ankara'da fabrikasını 3 kat büyüttü .. Arabistan da şirket kurdu.. Endonezya ile ortak proje başlattı ..20 den fazla ülkeye ihracatı var..ABD ordusuna bile telsiz sattı....Asel böyle bir firma ..şimdide sağlık sektörüne giriyor....

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    ASELSAN kadar tesis yapan firma azdır...Sivas'ta optik fabrikası,bilkentke chip fabrikası . Azerbaycan da şirket,Ankara'da fabrikasını 3 kat büyüttü .. Arabistan da şirket kurdu.. Endonezya ile ortak proje başlattı ..20 den fazla ülkeye ihracatı var..ABD ordusuna bile telsiz sattı....Asel böyle bir firma ..şimdide sağlık sektörüne giriyor....

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Bakın tesis ile şirket kurmak ayrı bir şeydir.Neredeyse 20 yıldır sanayi firmalarının içindeyim.Irili ufaklı bir çok firmaya girip çıkmısliğım var.Aselsanı küçümsemiyorum hatta devletin tüm imkanları arkasında iken hantal bir yapıda olmasına kızıyorum.Ne güzel sağlık sektöründen bahsediyorsunuz.Ürün geliştirecek evet ama üretim tesisi nerede marka ismi ne.Aselsan mühendislik kısmında başarılı ama askeri amaçlı üretim yaptığı için malesef dar bir pencereden üretime bakıyorlar.Örnek 90 larda cep telefonu geliştirip üretmesine üretim ve pazarlamada dar bakış açıları yüzünden proje rafa kaldırılmıştır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
    bakın tesis ile şirket kurmak ayrı bir şeydir.neredeyse 20 yıldır sanayi firmalarının içindeyim.ırili ufaklı bir çok firmaya girip çıkmısliğım var.aselsanı küçümsemiyorum hatta devletin tüm imkanları arkasında iken hantal bir yapıda olmasına kızıyorum.ne güzel sağlık sektöründen bahsediyorsunuz.ürün geliştirecek evet ama üretim tesisi nerede marka ismi ne.aselsan mühendislik kısmında başarılı ama askeri amaçlı üretim yaptığı için malesef dar bir pencereden üretime bakıyorlar.örnek 90 larda cep telefonu geliştirip üretmesine üretim ve pazarlamada dar bakış açıları yüzünden proje rafa kaldırılmıştır.

Sm-j710fq cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    tamamen yanlış biliyorsun...bilgilerini bence bir daha sorgula

Bakın tesis ile şirket kurmak ayrı bir şeydir.Neredeyse 20 yıldır sanayi firmalarının içindeyim.Irili ufaklı bir çok firmaya girip çıkmısliğım var.Aselsanı küçümsemiyorum hatta devletin tüm imkanları arkasında iken hantal bir yapıda olmasına kızıyorum.Ne güzel sağlık sektöründen bahsediyorsunuz.Ürün geliştirecek evet ama üretim tesisi nerede marka ismi ne.Aselsan mühendislik kısmında başarılı ama askeri amaçlı üretim yaptığı için malesef dar bir pencereden üretime bakıyorlar.Örnek 90 larda cep telefonu geliştirip üretmesine üretim ve pazarlamada dar bakış açıları yüzünden proje rafa kaldırılmıştır.

Apple ile Amazon'un ne tesisi var da yüzlerce milyar dolar ediyorlar? Önemli olan yeni teknoloji geliştirmek ve ihraç edebilmek.

6.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Bedelsizin toplam portföy büyüklüğüne katkısını matematiksel olarak anlatabilir mi birisi? Anlamak isterim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Sayın CTugrul,

Kendinizi yormayınız, hiç gerek yok

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,156
     Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Apple ile Amazon'un ne tesisi var da yüzlerce milyar dolar ediyorlar? Önemli olan yeni teknoloji geliştirmek ve ihraç edebilmek.
    ASELİN tesisleri türkiyede hiç bir firmada yok.....bilmeden yorum yapıyırlar..bizzat gezdim..dünyada alanında 58. sırada.....türkiyede en çok arge yapan firma...

8.  Alıntı Originally Posted by esramarka Yazıyı Oku
    Bir noktayı atlıyorsunuz aselsanı teknoloji üretme konusunda zayıf görmüyorum pazarlama ve marka yaratma konusunda zayıf görüyorum.Aselsan cep telofonu üretirken apple ismi bile yoktu.

Sayfa 5/14 İlkİlk ... 34567 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •