yaziyi bastan sona okudum faiz arttirimina karsi degilim ama arttirilsin diyenlerdende degilim.
Faiz aettirsada para girmiyor arttirmqyinca hic girmiyor.
Yazilarinin bazilarina katilamayacagim enflasyonun tek sebebi faiz degil.
Faizler dusuktu nasil olduda enflasyon yukseldi ? Dolar yuzunden.
Faizi arttirilmasindaki amac dolari volatiletisini indirmek olmaliydi.
Bizimkiler faize ellemeyip hem dolari oynattiriyor sonra dur yaw ben faiz arttirayim diyor.
Enflasyon her ne olursa olsun yukselecek bunun kacari yok.
Ekonomi her halukuarda patlayacak bununda kacari yok...
Ancak faizi dogru ve ufak ufak arttirimlarla arttirsalardi dolar daha stabil sekilde yukari gider daha sakin bir dolar gorurduk.
Su anda fai arttirmazsa dolar yine cilginlasacak faiz arttirsa dolar bir sure yamulup tekrar cikacak.
Bundan kurtulus yok...
Yahudi konularini geciyorum.
Milliyetcilik konusuna deginmeliyim eskiden cok daha milliyetciydim simdi daha az cunku milli duygularin herkes tarafindan somurulmeye calisildigini goruyorum.
Milliyetcilikde din gibi kullanilir oldu bu vatan haini o milloyetci milletimiz icin ulkemiz icin deyip deyip insani insana kirdirtiyorlar.
Ona vatan haini buna bilmem neci deyip kanli bicakli hale getiriyorlar insanlari.
Milliyetcilik eskide kaldi gibi yani nasil desem modern dunyaya uymayacak gibi. ben biraz humanistim yani baris kardeslikden yanayim bu dunya bir tane ve kimse kimse icin birbirini oldurmesin. Birtane ulke olsun hepimiz o ulkeye bagli yasayalim yada dunya isminde bir ulke kuralim. O dinsiz bu ataist bu hristiyan ayrimlari olmasin gelir dagilimi adaletli olsun bana kalirsa komple parayi kaldiririm.
Para insani yozlastiriyor. Para icin herseyi yapiyoruz.
Dunyadaki savaslar kavgalar aclik saglik hersey paraya okadar bagli ki insanligi unutuyoruz
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri